Με πένθος θα αγωνιστούν οι Έλληνες αθλητές στο Παγκόσμιο U23 στη Πολωνία

Με μαύρες κορδέλες στον αθλητικό τους ρουχισμό σε ένδειξη πένθους για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών στην Αττική τις τελευταίες ώρες θα αγωνιστούν οι 20 Έλληνες αθλητές κι αθλήτριες στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας κάτω των 23 ετώνπου ξεκινάει την Τετάρτη (25/7)  το απόγευμα στο Πόζναν της Πολωνίας.

Την επιθυμία της διοίκησης της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας προκειμένου να τιμήσει με τον ελάχιστο αυτό τρόπο τη μνήμη των συνανθρώπων μας μετέφερε και δούλεψε με αλλεπάλληλες επαφές στο Πόζναν ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και μέλος του  ΔΣ της   ΕΚΟΦΝΣ Κώστας Παπαγιάννης η οποία και έγινε αμέσως αποδεκτή από την Διεθνή Ομοσπονδία.

Η Ελληνική Ομοσπονδία δράττει την ευκαιρία να συλληπηθεί θερμά και να εκφράσει τη θλίψη όλης της κωπηλατικής οικογένειας προς τους συγγενείς των θυμάτων των φονικών πυρκαγιών της Αττικής. 

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 ξεκινάει το απόγευμα της Τετάρτης με την συμμετοχή τεσσάρων ελληνικών πληρωμάτων.

Πρώτος στα προκριματικά του σκιφ ελ βαρών ρίχνεται ο Νίνος Νικολαίδηςπου στις 15:10 θα επιχειρήσει να πάρει μια από τις τέσσερις πρώτες θέσεις στη σειρά του για να προκριθεί στα προημιτελικά.

Στις 15:35 η δίκωπος άνευ ελ βαρών των αγοριών με τους Μαρόκο-Παπακωνσταντίνου θα αναζητήσουν την 1ηθέση στη σειρά του η μοναδική που οδηγεί στο μεγάλο τελικό αλλιώς θα αγωνιστούν στα επαναληπτικά . Θα ακολουθείς τις 16:40 η δίκωπος άνευ των κοριτσιών . Οι Μ.Κυρίδου-Χ.Μπούρμπουθα επιδιώξουν την είσοδό τους στην πρώτη τριάδα για μια θέση στα ημιτελικά. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των αγοριών στις 17:10 οι Ντούσκος-Καλέτζης ψάχνουν μια από τις δυο πρώτες θέσεις που οδηγούν στα ημιτελικά με το συγκεκριμένο ελληνικό πλήρωμα να είναι το τελευταία που θα αγωνιστεί την πρώτη μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

kopilasia.gr