7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά προτάσεις να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη αφού θα μείνεις σπίτι.

«Γιορτή της μητέρας» (2016) σε σκηνοθεσία Γκάρυ Μάρσαλ

Η Γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και κάποιες μαμάδες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη δύναμη της μητρικής αγάπης απέναντι στα πρόσωπα που αγαπούν, αλλά και μεταξύ τους. Μια εβδομάδα απομένει μέχρι τη γιορτή της πιο γλυκιάς, απρόβλεπτης και αφανούς ηρωΐδας της ζωής όλων, αλλά δεν έχουν όλοι τον ίδιο τρόπο, ούτε τα ίδια μέσα για να το δείξουν. Κι εκεί είναι που ξεκινά το μπέρδεμα – μόνο που κανείς δε βιάζεται να το ξεμπερδέψει…

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέιτ Χάντσον, Τζέισον Σουντέικις, Τίμοθι Όλιφαντ.

*OPEN, Σάββατο 11/4 στις 21:00

«Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων» (2009) σε σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνια

Το τρίτο μέρος της αγαπημένης σειράς «Η εποχή των παγετώνων», ο Σκρατ, ο προϊστορικός σκίουρος, θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο βελανίδι και την αγάπη, ο Σιντ, ο γκαφατζής βραδύπους, μπλέκει σε μπελάδες όταν προσπαθεί να φτιάξει μια οικογένεια κλέβοντας αυγά δεινόσαυρου. Ο Μάνι το μαμούθ και η αγαπημένη του Έλλη περιμένουν τη γέννηση του μωρού-μαμούθ τους, ενώ ο Ντιέγκο, ο προϊστορικός τίγρης, ανησυχεί πως έχει αρχίσει να εξημερώνεται επικίνδυνα.Αυτοί αλλά και οι φίλοι τους, Ο Κρας, η Σκρατέ, ο Έντι, ο Μπακ, η Μαμά Δεινόσαυρος, τα 3 μωρά δεινοσαυράκια και ο Ρούντι σε μια ακόμη γοητευτική ταινία που μας μεταφέρει στο προϊστορικό παρελθόν και μας διασκεδάζει .Αλλά ας γνωρίσουμε καλύτερα τους ήρωές μας: Η Έλλη είναι έγκυος και είναι πανέτοιμη για τον ερχομό του μωρού, λαμβάνοντας υπ’όψιν πως ο χρόνος εγκυμοσύνης για τα μαμούθ είναι 18 μήνες. ….

**Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη.

*Star, Σάββατο 11/4 στις 21:00

«Οι Μεγάλοι 2» (2013) σε σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

‘Oταν μετακομίζει με την οικογένειά του πίσω στη γενέτειρά του, προκειμένου να είναι κοντά στους φίλους του και τα παιδιά τους, ο Λένι ανακαλύπτει ότι καμιά φορά η τρέλα σε ακολουθεί, καθώς αντιμετωπίζει παλιούς και νέους νταήδες, παρανοϊκούς οδηγούς, μεθυσμένους αστυνομικούς και πολλά άλλα.

Παίζουν: Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Salma Hayek, Maya Rudolph, Maria Bello.

*Ant1, Σάββατο 11/4 στις 21:45

«38 Μάρτυρες» (2012) σε σκηνοθεσία Lucas Belvaux

Nύχτα,το σώμα μιας νεαρής γυναίκας βρίσκεται σε λίμνη αίματος στο χωλ εισόδου ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων. Το ποιος, γιατί και πώς δεν ειναι το θέμα της ταινίας. Όπως προκύπτει στην έρευνα, τις απεγνωσμένες κραυγές της κοπέλας που δολοφονήθηκε άκουσαν 38 μάρτυρες οι οποίοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να την βοηθήσουν. Ο Pierre (Yvan Attal), καπετάνιος του εμπορικού ναυτικού είναι ένας απο αυτούς τους 38 που μηδενός εξαιρουμένου φέρονται να μην εχουν ακούσει και να μην εχουν δει τίποτα το βράδυ του φόνου.Κατατρεγμένος από ενοχές και τύψεις, ο Pierre πηγαίνει τελικά στην αστυνομία για να αποκαλύψει την αλήθεια. Η αλήθεια θα οδηγήσει τη σχέση του με τους υπόλοιπους μάρτυρες αλλά και την προσωπική του σχέση στα άκρα.

Παίζουν: Yvan Attal, Sophie Quinton, Nicole Garcia, François Feroleto, Natacha Régnier, Patrick Descamps.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 11/4 στις 22:00

«Οι υπηρέτριες» (2011) σε σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Αρχές του 1960, η 22χρονη Σκίττερ επιστρέφει μετά το τέλος των σπουδών της στο πατρικό της, στη μικρή πόλη Τζάκσον του Μισισιπή. Οι φιλοδοξίες της όμως είναι πολύ μεγαλύτερες από τα όρια της επαρχίας και την καταπιεστική επιθυμία των γονιών της να βρει έναν καλό γαμπρό. Αυτό που θέλει είναι να γίνει συγγραφέας. Γνωρίζοντας λοιπόν ότι για να την προσέξουν, θα πρέπει να βρει ένα κάπως τολμηρό θέμα, σύντομα αρχίζει να συγκεντρώνει υλικό με θέμα τις γυναίκες-υπηρέτριες που μεγάλωσαν τις κόρες των πλουσίων της περιοχής. Οι έρευνές της όμως θα την οδηγήσουν σε κάποια σκοτεινά μονοπάτια που, για το καλό της πόλης, θα ήταν καλό να μείνουν απάτητα και ανεξερεύνητα. Ωστόσο, η Έιμπελιν, υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίττερ, έχει ήδη αρχίσει να μιλά, και αυτά που λέει δεν μπορούν πια να αποσιωπηθούν…

Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσάστεϊν, Οκτάβια Σπένσερ, Έμμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άλισον Τζάνεϊ, κ.α. *

*ALPHA, Σάββατο 11/04 στις 22:30

«Τα Δάκρυα του Ήλιου» (2003) σε σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

‘Οταν η δημοκρατική κυβέρνηση της Νιγηρίας ανατρέπεται από έναν αδίστακτο δικτάτορα, ο αμερικανός υπολοχαγός Γουότερς αναλαμβάνει την αποστολή να βγάλει από την χώρα την γιατρό Λίνα Κέντρικς, μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», που φροντίζει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στις εγκαταστάσεις μιας ιεραποστολής σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κοντά στη ζούγκλα. Εκείνη, όμως, αρνείται να φύγει, αν δεν σωθούν μαζί της και οι κάτοικοι του χωριού, που διαφορετικά είναι καταδικασμένοι. Ο βετεράνος Γουότερς και η επίλεκτη ομάδα του πρέπει τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στο καθήκον και την ανθρωπιά τους: ή θα αδιαφορήσουν και θα υπακούσουν στις διαταγές τους ή θα βρουν το κουράγιο να υπακούσουν στη συνείδησή τους. 

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μόνικα Μπελούτσι, Φιονούλα Φλάναγκαν.

*Mega, Σάββατο 11/04 στις 22:50

«Superbad» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Μοτόλα

Το σχολείο τελειώνει και σύντομα θα αρχίσουν οι τελευταίες διακοπές πριν το κολέγιο. Ο Σεθ και Έβαν είναι δύο κολλητοί φίλοι που μάλλον θα τους έλεγες “χαμένους” αφού δεν έχουν την παραμικρή επιτυχία στο αντίθετο φίλο, δεν έχουν παραστεί σε κανένα πάρτι και περνούν την ώρα τους, μαζί τον τρίτο της παρέας Φόγκελ, μην κάνοντας στην ουσία τίποτα δημιουργικό. Όμως από το πουθενά θα προσκληθούν σε πάρτι και μάλιστα από δύο όμορφες συμμαθήτριες τους, με την υποχρέωση να βρουν ποτά, κάτι δύσκολο, αφού είναι πολύ κάτω από 21 και δεν τους το επιτρέπει ο νόμος. Όμως, το όνειρο της πρώτης τους σεξουαλικής επαφής είναι αρκετό για να δοκιμάσουν τα πάντα, ώστε να βρουν τις απαραίτητες “προμήθειες”.

Παίζουν: Τζονα Χιλ, Μάικλ Σέρα, Σεθ Ρόγκεν.

*Μακεδονία TV, Σάββατο 11/4, στις 23:00