Εισαγγελέας για δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά το συναγερμό στις υγειονομικές υπηρεσίες από την επιβεβαίωση πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι.

Στον εισαγγελέα αναμένεται να παραπεμφθούν οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι όπου εντοπίστηκαν 28 θετικά κρούσματα κορονοϊού, μετά τη διάγνωση νεφροπαθή που έκανε αιμοκάθαρση στην κλινική με Covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ασθενής που κατέληξε τις τελευταίες ώρες συνδέεται με την κλινική.

Σοβαρές αμέλειες φαίνεται πως καταγράφονται στην περίπτωση της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι. Μάλιστα, νεότερες πληροφορίες θέλουν έναν από τους ασθενείς που κατέληξε τις τελευταίες ώρες σε νοσοκομείο της Αττικής να συνδέεται με την εν λόγω κλινική.

Η εισαγγελική παρέμβαση

Ο εισαγγελέας, με άμεση παρέμβαση του λίγο μετά την ενημέρωση για το θέμα της κλινικής, έδωσε εντολή για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την μορφή κατεπείγοντος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής. Στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με την εισαγγελική εντολή, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών, που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης ενημερώνεται διαρκώς και για την περίπτωση δεύτερης ιδιωτικής κλινικής, στα νότια προάστια, όπου φαίνεται να εντοπίστηκε κρούσμα και αναμένεται να παρέμβει εφόσον κριθεί ότι η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί.

Χαρδαλιάς: Θα ελεγχθούν ποινικά και πειθαρχικά

«Τις τελευταίες 20 ώρες σήμανε συναγερμός σε δύο περιπτώσεις κρουσμάτων σε δομές υγείας. Χθες το βράδυ βγήκε 1 κρούσμα θετικό που κατέληξε το πρωί σε δομή με 300 τροφίμους και 170 εργαζομένους. Έχουν ληφθεί 130 δείγματα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου. Σήμερα το μεσημέρι σε άλλη δομή εντοπίστηκαν 28 κρούσματα, 11 στους εργαζομένους, 13 σε τροφίμους, και τέσσερα κρούσματα βάσει των οποίων σήμανε συναγερμός. Η δομή τέθηκε σε καραντίνα έχει τοποθετηθεί υπεύθυνος διοικητικός και υπεύθυνος επιστημονικός» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Παρακολουθούμε και τα υπόλοιπα δείγματα, έχουμε να πάρουμε και 45 δείγματα ακόμη μέχρι το βράδυ. Οι επιστημονικοί υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και ποινικά και πειθαρχικά για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς.