Πέντε δραστήριες και αναζωογονητικές εμπειρίες για το καλοκαίρι

Αν είστε τύποι που θέλετε απλώς να απλώσετε την ψάθα σας σε μια παραλία και να την ξαναμαζέψετε δύο εβδομάδες μετά, τότε αυτό το θέμα δεν είναι για εσάς. Αν, όμως, θέλετε το φετινό καλοκαίρι να είναι κάτι πολύ περισσότερο από κολύμπι στη θάλασσα και ηλιοθεραπεία, τότε σας δίνουμε ιδέες για να το εμπλουτίσετε και να το ζήσετε λίγο διαφορετικά, πιο δραστήρια και αναζωογονητικά.

Κάμπινγκ στο River Party στο Νεστόριο Καστοριάς

Το River Party είναι το ιδανικό γεγονός για να συνδυάσετε μουσική, διακοπές και επιστροφή στη φύση. Αποτελεί το μεγαλύτερο και ιστορικότερο μουσικό φεστιβάλ στην Ελλάδα, διοργανώνεται τα τελευταία 39 χρόνια στην πανέμορφη φυσική τοποθεσία του Νεστορίου Καστοριάς και υποδέχεται κάθε χρόνο περισσότερους από 50.000 επισκέπτες. Φέτος η ιστορική εκδήλωση συμπληρώνει τα 40 της χρόνια και ξαναγεννιέται σε μια επετειακή παραγωγή με τίτλο «REBORN» με διάρκεια από 1 έως 5 Αυγούστου 2018, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε πλήθος καλλιτεχνών, να στήσετε τη σκηνή σας στο χώρο του φεστιβάλ και να ζήσετε πέντε ημέρες γεμάτες μουσική, ένταση και φύση.Βάλτε μπρος για Καστοριά, για μια υπέροχη μουσική εμπειρία διακοπών.

Βαρκάδα στο λιμνοσπήλαιο Μελισσάνη της Κεφαλονιάς

Μετά τον Μύρτο, την Άσσο, το μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι στη Σάμη και τις ατελείωτες βόλτες στο Αργοστόλι, μην παραλείψετε να ζήσετε την όμορφη εμπειρία της βόλτας στην υπόγεια λίμνη Μελισσάνη της Κεφαλονιάς. Πρόκειται για ένα βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο σε απόσταση 2 χιλ. βορειοδυτικά της Σάμης, με κατακόρυφη φυσική είσοδο διαστάσεων 40 x 50 μέτρα που δημιουργήθηκε από την πτώση ενός τμήματος της οροφής και με τεχνητή είσοδο με σκαλοπάτια που επιτρέπει την επίσκεψή του. Η λίμνη βρίσκεται 20 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους και το βάθος των νερών της κυμαίνεται από 10-30 μέτρα, ενώ το θέαμα είναι υπέροχο με τα παγωμένα, μπλε νερά μιας λίμνης και τη μεγάλη τρύπα που επιτρέπει στον ήλιο να φωτίζει τα νερά και πλήθος σταλακτιτών. Οι σταλακτίτες βρίσκονται εκεί ήδη 20 χιλιάδες χρόνια, οπότε μην ανησυχείτε για… παρατράγουδα.

Bungee Jumping στον Ισθμό της Κορίνθου

Οι λάτρεις της αδρεναλίνης, που θέλουν να δουν τον Ισθμό της Κορίνθου από την καλή και από την… ανάποδη, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στην ομάδα Zulubungy και να συνδυάσετε τις διακοπές σας σε κάποιο κοντινό στην Κόρινθο μέρος, με αδρεναλίνη στα ύψη. Το σημείο του Ισθμού αποτελεί ένα από τα πιο θαυμαστά έργα του κόσμου και η ομάδα υπόσχεται να νιώσετε σαν άλλος «Zulu» μετά από κάθε άλμα. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, το σημείο που θα σας «φιλοξενήσει» για το άλμα σας είναι τόσο εντυπωσιακά μεγαλειώδες όσο και η ιστορία του, μιας και πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και αρχαιότερα έργα και θα σας χαρίσει μια εμπειρία που θα έχετε να λέτε σε παιδιά και εγγόνια.

Εξερεύνηση στο Πολυλίμνιο

Βρίσκεται στην καρδιά της Πελοποννήσου, στη Μεσσηνία και αποτελεί πραγματικά έναν παράδεισο από λίμνες και καταρράκτες, που πρέπει οπωσδήποτε να εξερευνήσετε ένα καλοκαίρι. Θα το βρείτε στο δρόμο από Καλαμάτα προς Πύλο, όπου από το χωριό Χαραυγή ξεκινά μονοπάτι. Μέσα από πυκνή βλάστηση και ξύλινα γεφυράκια, θα φτάσετε σύντομα σε ένα σύμπλεγμα από λιμνούλες και καταρράκτες με παγωμένα νερά, με ελιές και αμπέλια στο φόντο, σε μια εικόνα που θα σας μοιάζει απίστευτη. Οι λίμνες είναι πολλές και διαφορετικές, 15 στον αριθμό, με διαφορετική ονομασία και ιστορία η καθεμιά, μπορούν να φιλοξενήσουν το μπάνιο σας, αν είστε τολμηροί και ανεκτικοί με τα παγωμένα νερά, ενώ οι καταρράκτες, τα μικρά φαράγγια και η πλούσια βλάστηση θα σας δώσουν μπόλικο υλικό προς εξερεύνηση.

Πεζοπορία στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα των Χανίων, αλλά και ολόκληρης της Κρήτης, το Φαράγγι της Σαμαριάς δεν είναι τυχαίο ότι προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο να το διασχίσουν και έχει συμπεριληφθεί σε άρθρο της Telegraph, μεταξύ άλλων, με τα ομορφότερα φαράγγια της Ευρώπης, μαζί με αυτό του Βίκου. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού, ξεκινάει από το Ξυλόσκαλο σε υψόμετρο 1227 μέτρων στο οροπέδιο του Ομαλού και καταλήγει στο παραθαλάσσιο χωριό Αγία Ρουμέλη στη νότια Κρήτη, ενώ έχει μήκος 18 χιλιομέτρων και θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα φαράγγια της Ευρώπης. Φιλοξενεί πολλά ενδημικά είδη πουλιών και ζώων, αλλά και 450 είδη φυτών που σύμφωνα με το νόμο δεν επιτρέπεται να αφαιρεθούν από το χώρο της Σαμαριάς, ενώ από το 2010 βρίσκεται στο Παγκόσμιο Δίκτυο Αποθεμάτων Βιόσφαιρας της UNESCO κι απ’ ό,τι φαίνεται όχι άδικα. Αν αποφασίσετε να διασχίσετε το πιο περπατημένο φαράγγι της Ελλάδας, φροντίστε να ξεκινήσετε πριν την αυγή ή να αρχίσετε το περπάτημα μετά τις 12.00 και να περάσετε τη νύχτα στην Αγία Ρούμελη. Αν έχει καύσωνα, αποφύγετέ το και υπολογίστε ότι η διάσχισή του θα σας πάρει 5 με 7 ώρες.  

faraggi-samarias