Σαββατοκύριακο αποφάσεων: Προ των πυλών ο “οδικός χάρτης” για την επιστροφή στην κανονικότητα

Σαββατοκύριακο αποφάσεων για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που έχοντας πλέον τις εισηγήσεις των ειδικών ομάδων στα χέρια του καλείται να δημιουργήσει το «χάρτη» για την επιστροφή στην κανονικότητα μετά την κρίση τουκορωνοϊού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί «πυρετός» συσκέψεων και διαβουλεύσεων, με στόχο να αξιολογηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία και να αποφασιστεί ο δρόμος προς την «επόμενη ημέρα» -μια διαδικασία που όπως έχουν πολλάκις προειδοποιήσει κυβερνητικά στελέχη αναμένεται σταδιακή και μακρόσυρτη.

Παρότι πολλά σενάρια παραμένουν «ανοιχτά», αυτό που φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» είναι ότι η ημερομηνία – ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι η 4η Μαΐου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τις βασικές κατευθυντήριες της «επόμενης ημέρας» θα ανακοινώσει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε διάγγελμά του που θα πραγματοποιηθεί είτε το απόγευμα της Δευτέρας είτε την Τρίτη.

Στη συνέχεια, τα αρμόδια υπουργεία θα ανακοινώσουν περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που θα χαλαρώσουν τα μέτρα στο εμπόριο και τις μεταφορές και πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία, καθώς και πώς θα προσεγγίζεται πλέον το ζήτημα της άθλησης και της προσωπικής προπόνησης.

«Αγκάθια» συνεχίζουν να αποτελούν το άνοιγμα των σχολείων και η εστίαση.