Οι οδηγοί ταξί στην Αθήνα υποστηρίζουν ότι τα διαχωριστικά δεν είναι νόμιμα επειδή δεν είναι άθραυστα με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστεί ο πελάτης
Μεγάλη διαμάχη έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες μεταξύ των Αθηναίων και των Θεσσαλονικιών αυτοκινητιστών για τα διαχωριστικά στα οχήματα των ταξί.
Οι οδηγοί ταξί στη συμπρωτεύουσα έχουν ήδη αρχίσει να τοποθετούν διαχωριστικά στα οχήματά τους προκειμένου να κρατήσουν τις αποστάσεις τους με τους πελάτες.
Από την άλλη πλευρά, οι οδηγοί ταξί στην Αθήνα υποστηρίζουν ότι τα διαχωριστικά δεν είναι νόμιμα και ότι, αν περάσουν από έλεγχο ΚΤΕΟ, θα υπάρχει αφαίρεση της ειδικής άδειας και πινακιδών.
‘Οπως υποστηρίζουν οι Αθηναίοι αυτοκινητιστές, το πλέξικλας δεν είναι άθραυστο με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να τραυματιστεί ο πελάτης σε περίπτωση σύγκρουσης, ενώ προσθέτουν ότι το κόστος για ένα «σωστό πλεξικλάς» είναι πολύ μεγάλο, και γι’ αυτό βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Μεταφορών.
Από την πλευρά τους οι Θεσσαλονικείς αυτοκινητιστές επιμένουν ότι πρόκειται για κατασκευή από διάφανο, συμπαγές πολυκαρβονικό υλικό που δεν σπάει και είναι άκαυστο. Μάλιστα, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, απολυμαίνεται εύκολα ακόμη και με ήπια αντισηπτικά.
Οι αυτοκινητιστές στη Θεσσαλονίκη, που τα τοποθέτησαν εμπνευσμένοι και από τους Κινέζους συναδέλφους τους, αναζητούσαν μια λύση, μια πατέντα, προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού εν ώρα εργασίας. Ήθελαν να αισθάνονται όσο τον δυνατόν λιγότερο εκτεθειμένοι στο κίνδυνο να μολυνθούν από τα αιωρούμενα σταγονίδια που μεταφέρουν τον Covid-19 σε περίπτωση που ο πελάτης είναι φορέας ή ασθενής.
Οι Θεσσαλονικείς αυτοκινητιστές απευθύνθηκαν στους εμπόρους και βιοτέχνες υαλοπινάκων και κάπως έτσι προέκυψε το αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Πρώτο Θέμα