“Άδειες καρέκλες” και στην Καστοριά από τους καταστηματάρχες της εστίασης

Η Καστοριά συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού.

Με άδειες καρέκλες από τα καταστήματα εστίασης της πόλης θα γεμίσει την Τετάρτη 06/05/2020 στις 19:30 στο πάρκο “ολυμπιακής φλόγας”, με το Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Καστοριάς να στέλνει το δικό του μήνυμα για τα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο μετά την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η συμβολική αυτή κίνηση θα πραγματοποιηθεί σε πολλές πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ως μέρος της πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Empty Chairs» (άδειες καρέκλες), με την απόφαση του τοπικού συλλόγου για συμμετοχή στη δράση να οριστικοποιείται σήμερα το απόγευμα(η συμμετοχή θεωρείται δεδομένη).

Η οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος οδηγεί σε δυσοίωνες προβλέψεις, με το ερώτημα να μην είναι πλέον «πότε θα ανοίξουν τα μαγαζιά» αλλά «πόσα μαγαζιά θα ανοίξουν και για πόσο».

Το κλειδί που θα γυρίσει στην πόρτα των καταστημάτων εστίασης σημαίνει αυτομάτως έξοδα, χωρίς προβλεπόμενα έσοδα, ενώ ένα κάρο υποχρεώσεις έχουν μαζευτεί τους 2 αυτούς μήνες του lock down, με εμπορεύματα να έχουν πεταχτεί και λογαριασμούς να εκκρεμούν.

Η ΕΣΤΙΑΣΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΔΕΝ ΕΠΑΙΤΕΙ

Η δράση έχει συμβολικό χαρακτήρα και θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κόσμου για ευνόητους λόγους.