7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Fantastic Four» (2015) σκηνοθεσία Τζος Τρανκ

Το «Fantastic Four» είναι η νέα κινηματογραφική μεταφορά της πρώτης και πιο παλιάς υπέρ-ηρωικής ομάδας της Marvel. Η ομάδα αποτελείται από τέσσερις νεαρούς που μεταφέρονται σε ένα εναλλακτικό και επικίνδυνο σύμπαν, ένα περιβάλλον στο οποίο τα σώματά τους μεταλλάσσονται με σοκαριστικό τρόπο. Οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα και οι Fantastic Four πρέπει να μάθουν να τιθασεύουν τις τεράστιες νέες δυνάμεις τους και να δουλέψουν μαζί για να σώσουν τη Γη από έναν πρώην σύμμαχό τους, που είναι πλέον εχθρός.

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Κέιτ Μάρα, Μάικλ Τζόρνταν, Τζέιμι Μπελ, Τόμπι Κέμπελ

*Open, Δευτέρα 4/5, στις 21:00

«Κακές Παρέες» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Όταν ένας πράκτορας της CIA σκοτώνεται κατά τη διερεύνηση μιας κρίσιμης υπόθεσης πυρηνικών όπλων, οι μυστικές υπηρεσίες «στρατολογούν» τον δίδυμο αδελφό του, έναν μικροαπατεώνα, για να πάρει τη θέση του. Έτσι, ο Όακς, ο βετεράνος συνεργάτης του δολοφονημένου πράκτορα, αναλαμβάνει αναγκαστικά την πιο δύσκολη αποστολή της καριέρας του: να μεταμορφώσει τον Τζέικ, έναν τύπο του δρόμου, σε έμπειρο κατάσκοπο μέσα σε εννέα μόνο μέρες. Ο χρόνος όμως τρέχει και οι δυο τους πρέπει άμεσα να απαλλάξουν την πόλη της Πράγας, που είναι η περιοχή των επιχειρήσεων, από μια ορολογιακή βόμβα που αναμένεται από λεπτό σε λεπτό να τινάξει την πόλη στον αέρα.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κρις Ροκ, Πίτερ Στορμέαρ, Γκάμπριελ Μαχτ, Κέρι Ουάσινγκτον.

*Alpha, Δευτέρα 4/5, στις 22:00

«Τηλε…Φονικός Θάλαμος» (2002) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Ο Στου, ένας δημοσιοσχετίστας που διάγει μια ψεύτικη και γεμάτη ψέματα ζωή, βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο στη Νέα Υόρκη, καθώς ένας άγνωστος, που μόλις σκότωσε έναν περαστικό, τον σημαδεύει με καραμπίνα. Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουίτακερ, Κέιτι Χολμς.

*Open, Δευτέρα 4/5, στις 23:00

«Το Δίκτυο» (1976) σκηνοθεσία Σίντνεϊ Λιούμετ

Η ματιά του μεγάλου σκηνοθέτη πάνω στον κόσμο της ιδιωτικής τηλεόρασης που κυριαρχείται απόλυτα από το κυνήγι της τηλεθέασης. Ο Χάουαρντ, δημοσιογράφος ιδιωτικού καναλιού μαθαίνει από τον καλύτερό του φίλο Μαξ, που είναι στέλεχος του καναλιού ότι απολύεται. Ο λόγος, ότι μεγαλώνει. Ο Χάουαρντ ανακοινώνει στην τηλεόραση κατά την εκφώνηση των ειδήσεων ότι στην τελευταία του εκπομπή σκοπεύει να αυτοκτονήσει. Η φιλόδοξη Νταϊάνα, στέλεχος του καναλιού πείθει τους υπεύθυνους να μην τον απολύσουν αμέσως, γιατί η επικείμενη αυτοκτονία του θα φέρει τα μεγαλύτερα νούμερα τηλεθέασης που είδε ποτέ το κανάλι.  

Παίζουν: Φαίη Νταναγουέι, Τζον Κάρπεντερ, Μπέατρις Στρέιτ, Νεντ Μπίτι, Πήτερ Φιντς, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ουίλιαμ Χόλντεν.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 4/5, στις 23:00

«Blackhat» (2015) σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Ένας από τους καλύτερους χάκερ του κόσμου, ο Νίκολας Χάθαγουεϊ, ο οποίος εκτίει ποινή 15 ετών σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, δέχεται μια πρόταση, να απελευθερωθεί προσωρινά υπό τον όρο να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση και να εξαρθρώσει ένα δίκτυο ηλεκτρονικού εγκλήματος, που απειλεί με όλεθρο Αμερικανούς, Κινέζους και κατ’ επέκταση τον κόσμο ολόκληρο. Ο Χάθαγουεϊ  συμφωνεί να βοηθήσει με αντάλλαγμα να μειωθεί η ποινή του και σύντομα ανακαλύπτει ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο περίπλοκα από ό,τι αρχικά νόμιζε…

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Βαϊόλα Ντέιβις, Γουέι Τανγκ.

*Star, Δευτέρα 4/5, στις 00:10

«Camp X-Ray» (2014) σκηνοθεσία  Πίτερ Σάτλερ

Η Έιμι Κόουλ κατατάσσεται στον στρατό για να γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τις προοπτικές που της δίνει η μικρής της πόλη. Ενώ όμως ονειρεύεται να υπηρετήσει στη μάχη εναντίον του κακού, βρίσκεται φύλακας στις φυλακές του Γκουαντάναμο. Κυκλωμένη από εχθρικούς τζιχαντιστές και οργισμένους συναδέλφους, θα γίνει φίλη με έναν από τους κρατούμενους.

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Πέιμαν Μοάντι, Λέιν Γκάρισον.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 4/5, στις 00:15

«Οι Μεγάλοι» (2010) σκηνοθεσία Ντένις Ντούγκαν

Τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο, πέντε καλοί φίλοι, άλλοι παντρεμένοι πια, μαζί με τις γυναίκες τους και άλλοι ανύπαντροι ξανασυναντιούνται για να περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου και να αποδείξουν ότι παραμένουν για πάντα αμετανόητοι έφηβοι. Η dreamteam της σύγχρονης κωμωδίας του Χόλιγουντ σε μια ταινία που υπόσχεται γέλιο μέχρι δακρύων. 

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Σάλμα Χάγιεκ, Κρις Ροκ, Ρομπ Σνάιντερ, Ντέιβιντ Σπέιντ, Κέβιν Τζέιμς.

*Mega, Δευτέρα 4/5, στις 00:20