5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Τελευταίο Τρένο για τη Γιούμα» (2007) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Ο Νταν Έβανς, βετεράνος του Eμφυλίου, δουλεύει σκληρά τη γη του και προσπαθεί να ξεφύγει από τα χρέη. Έναντι αμοιβής, δέχεται να συμμετάσχει στο απόσπασμα το οποίο θα συνοδεύσει τον παράνομο Μπεν Γουέιντ ως το σιδηροδρομικό σταθμό, απ’ όπου θα μεταφερθεί στο δικαστήριο της Γιούμα.

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Ράσελ Κρόου, Μπεν Φόστερ.

*Open, Δευτέρα 18/5, στις 21:00

«Όλοι οι Άντρες Είναι Ίδιοι» (1966) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Η Πολυξένη (Νίκη Λινάρδου) εξαγριώνεται όταν βρίσκει το σύζυγό της (Γιάννης Γκιωνάκης), να φλερτάρει με την υπηρέτριά τους (Άννα Φόνσου). Αφού απολύσει την κοπέλα, θα εγκαταλείψει τον άντρα της και θα πάει να μείνει στο σπίτι των γονιών της (Μαρίκα Κρεββατά και Διονύσης Παπαγιαννόπουλος). Εκεί όμως θα έρθει να εργαστεί ως οικιακή βοηθός η πρώην υπηρέτριά της. Ο πατέρας, ο αδερφός, ο γαμπρός της Πολυξένης (Γιάννης Βογιατζής), αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά και δύο ναύτες του, θα ερωτευτούν την υπηρέτρια και έτσι θα προκύψουν παρεξηγήσεις και ευτράπελα.

Παίζουν: Άννα Φόνσου, Γιάννης Βογιατζής, Γιάννης Γκιωνάκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρίκα Κρεββατά, Νίκη Λινάρδου, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Αλέκος Κουρής, Χάρης Παναγιώτου.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 18/5, στις 21:30

«Ο Προστάτης» (2012) σκηνοθεσία Boaz Yakin

Ο Λουκ Ράιτ, ένας δευτεροκλασάτος παλαιστής του κυκλώματος πολεμικών τεχνών, ζει μια βαρετή ζωή αγώνων ρουτίνας μέχρι την ημέρα που θα «πουλήσει» έναν στημένο αγώνα. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων, η Ρώσικη Μαφία θα δολοφονήσει την οικογένειά του και θα τον «σβήσει» από τη μέχρι τώρα ζωή του, αφήνοντάς τον να περιπλανιέται στους δρόμους της Νέας Υόρκης, απόκληρος, στοιχειωμένος από τις ενοχές, ταλανισμένος από την επίγνωση ότι πάντα θα τον παρακολουθούν και με τη βεβαιότητα ότι όποιος τον ξαναπλησιάσει συναισθηματικά θα βρεθεί νεκρός. Όταν όμως θα συναντήσει μια δωδεκάχρονη Κινέζα, την Μέι, που καταδιώκεται από τους ίδιους ανθρώπους που σκότωσαν τη γυναίκα του, ο Λουκ θα αναλάβει δράση και θα εμπλακεί ενεργά σε έναν πόλεμο όπου παίζονται πολλά. Σιγά-σιγά, θα συνειδητοποιήσει ότι η Μέι δεν είναι ένα απλό κορίτσι, αλλά μια ορφανή μαθηματική διάνοια που έχει αναγκαστεί να δουλέψει για την Τριάδα ως «λογίστρια». Τελικά, θα ανακαλύψει ότι στο μυαλό της έχει καταγράψει έναν ανεκτίμητο αριθμητικό κώδικα, που η Τριάδα, η Ρώσικη Μαφία και κάποιοι διεφθαρμένοι αξιωματικοί της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης θα σκότωναν για να τον αποκτήσουν. Όταν θα καταλάβει ότι είναι ο μοναδικός άνθρωπος που μπορεί να εμπιστευθεί η Μέι, ο Λουκ θα βουτήξει στον βίαιο υπόκοσμο της μεγαλούπολης προκειμένου να σώσει τη ζωή της μικρής και ίσως να πάρει πίσω τη δική του.

Παίζουν: Jason Statham(Luke Wright), Catherine Chan(Mei), Robert John Burke(Captain Wolf), James Hong(Han Jiao).

*Alpha, Δευτέρα 18/5, στις 22:00

«Hair» (1979) σκηνοθεσία Μίλος Φόρμαν

Ένας νεαρός επαρχιώτης, που τον έχουν στρατολογήσει για το Βιετνάμ, ζει την περιπέτεια της ζωής του όταν γνωρίζει μια παρέα χίπις. Έρχεται σε επαφή με έναν καινούριο κόσμο, του ελεύθερου έρωτα και των παραισθησιογόνων ουσιών και ανοίγουν και τα μάτια του στις πιο σκοτεινές πλευρές της ζωής που έχουν να κάνουν με τις κοινωνικές τάξεις, τον ρατσισμό και τη ζωή στις μεγάλες πόλεις όταν ερωτεύεται μια όμορφη κοπέλα, την Σίλα.

Παίζουν: Τζον Σάβατζ, Τριτ Ουίλιαμς, Μπέβερλι ντ Άντζελο, Άνι Γκόλντεν, Ντόρσι Ράιτ, Νίκολας Ρέι.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 18/5, στις 23:00

«Μυστηριώδης Εξαφάνιση» (2012) σκηνοθεσία Χέιτορ Ντάλια

Η Τζιλ είναι μία νεαρή εργαζόμενη κοπέλα, η οποία συντηρεί και ζει με την μικρότερη αδερφή της, Μόλι. Οι γονείς των κοριτσιών έχουν πεθάνει και η Τζιλ εργάζεται ως σερβιτόρα στο τοπικό εστιατόριο παρέχοντας παράλληλα και για τις σπουδές της αδερφής της στο πανεπιστήμιο. Ο θάνατος των γονιών τους στοίχισε ιδιαίτερα στην Τζιλ, η οποία εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική για να αντιμετωπίσει το γεγονός. Λίγα χρόνια αργότερα η Τζιλ πέφτει θύμα απαγωγής, καταφέρνει όμως μόνη της να τραυματίσει τον απαγωγέα και να ξεφύγει από την τρύπα, που ήταν παγιδευμένη. Ο ψυχιατρικός φάκελος όμως της Τζιλ καθιστά αδύνατο για τις αρχές να την πιστέψουν, όταν ειδικά οι έρευνες για τον απαγωγέα, ή ακόμα και την τρύπα στο έδαφος όπου υποστήριζε ότι την κρατούσε αποβαίνουν άκαρπες, η αστυνομία αποφασίζει πως η Τζιλ θα πρέπει να επιστρέψει στην ψυχιατρική κλινική. Έχοντας αφήσει όλα αυτά πίσω της, η Τζιλ, είναι πλέον απόλυτα υγιής και ζει μία καθόλα φυσιολογική ζωή. Το «παρελθόν» όμως δεν φαίνεται έτοιμο να ξεχάσει εκείνη. Η μικρή της αδερφή εξαφανίζεται μυστηριωδώς από το σπίτι και η Τζιλ θα αναγκαστεί να έρθει αντιμέτωπη για μία ακόμη φορά με τον σκοτεινό απαγωγέα της.

Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Γουές Μπέντλεϊ, Ντάνιελ Σουνιάτα, Σεμπάστιαν Σταν.

*Star, Δευτέρα 18/5, στις 00:00