Οι Πρόσκοποι Καστοριάς πραγματοποίησαν τον 14ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ!

Το Σύστημα μας άρχισε να παίζει με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ!

Έτσι μια παρέα προσκόπων και λυκοπούλων παρέα με τους γονείς τους αλλά και φίλους τους αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό. Τα παιδιά παρέα με τους γονείς τους καθάρισαν την παραλίμνια περιοχή στο Δημοτικό Ναυταθλητικό Κέντρο Καστοριάς (ΔΗΝΑΚ) και την πλατεία Ντολτσό μιας και εκεί η πλατεία της γειτονιάς τους και τους έχει λείψει πολύ το παιχνίδι σ’ αυτή. Τα παιδιά επέλεξαν να πραγματοποιήσουν αυτή την δράση πραγματοποιώντας έτσι τον 14ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τα παιδιά για την ιδέα! Ευχαριστούμε όμως και τους γονείς τους που σε μια τέτοια περίοδο όχι μόνο επέτρεψαν στα παιδιά να κάνουν μια διαφορετική δραστηριότητα, αλλά συμμετείχαν κι εκείνοι μαζί τους!

Για το τέλος, τα παιδιά θέλησαν να αναφερθούμε σε μια πραγματικά θλιβερή πραγματικότητα στο ΔΗΝΑΚ… Όπως θα δείτε κι εσείς η εικόνα ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική. Ο όγκος των σκουπιδιών που αντίκρισαν ήταν πραγματικά πολύ μεγάλος.

Η σκέψη τους ήταν πως μολις βγήκαμε ξανά έξω και τα σκουπίδια μας κατακλύζουν, τι θα γίνει άραγε από εδώ και πέρα; Οι άνθρωποι δεν θα αλλάξουμε ποτέ; Δεν θα καταλάβουμε ποτέ την αξία της φύσης; Δεν θα καταλάβουμε ποτέ πως για να χαρούμε την φύση πρέπει να την αγαπήσουμε και να την προστατέψουμε πρώτα;