Νέες διακρίσεις για το Κτήμα Στεργίου στην Γερμανία!

Στον Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιών “Frankfurt International Trophy” που έλαβε χώρα φέτος στη Φρανκφούρτη, συμμετείχαν φέτος πάνω από 2.000 κρασιά από 30 χώρες του κόσμου.

Το ΚΤΗΜΑ ΣΤΕΡΓΙΟΥ συμμετείχε στον διαγωνισμό και επέστρεψε, με δύο σημαντικές διακρίσεις. Οι οίνοι Ορεστίς 2018 και Metamorphoses 2018 του κτήματος Στεργίου κατέκτησαν ασημένιο μετάλλιο!

Η κριτική επιτροπή, που αποτελούταν από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του οινικού κλάδου – sommelier, οινολόγους, δημοσιογράφους οίνου, εμπόρους – απένειμε συνολικά 674 μετάλλια, εκ των οποίων 332 χρυσά και 328 αργυρά μετάλλια.

Κάθε μετάλλιο αποτελεί επιβράβευση της καθημερινής προσπάθειας της οικογένειας και των συνεργατών της που βρίσκονται πίσω από το αμπέλι και το οινοποιείο καθώς και απόδειξη των δυνατοτήτων του τόπου μας, της Καστοριάς.

Το Κτήμα Στεργίου στα διαλεχτά χώματα της Μακεδονικής γης στους πρόποδες του όρους Βιτσίου, στη νότια πλαγιά απέναντι από τη λίμνη της Καστοριάς αποτελεί μια σύγχρονη αμπελοοινική προσπάθεια, που στόχο έχει την ανάδειξη του ιστορικού αμπελώνα της Καστοριάς και την δημιουργία ιδιαίτερων οίνων άμεσα συνυφασμένων με το μικροκλίμα της περιοχής.

Ο αμπελώνας είναι γραμμικός (1,00Χ 2,30 μ) και καλύπτει 60 στρέμματα με την παρακάτω ποικιλιακή σύνθεση: Merlot, Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc , Ξινόμαυρο και Riesling.