Ο Γιώργος Πετκανάς “σπάει” τη σιωπή του ένα χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές

Ένα χρόνο μετά την εκλογική αναμέτρηση των δημοτικών εκλογών 2019 ο Γιώργος Πετκανάς «σπάει» τη σιωπή του και αφού ευχαριστεί για μια ακόμη φορά υποψηφίους, συνεργάτες και ψηφοφόρους του συνδυασμού του, δηλώνει την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στην ιδιαίτερη πατρίδα του και ειδικά στον Δήμο Καστοριάς.

Υπενθυμίζουμε πως η «Συμμαχία Ευθύνης» συνδυασμός που ηγήθηκε ο ίδιος, δεν κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης της 26ης Μαΐου 2019. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εκλέχθηκαν έξι Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκπροσωπούν την παράταξη στον Δήμο Καστοριάς, ενώ ο ίδιος ως επικεφαλής ανέλαβε τότε εξ ολοκλήρου όλη την ευθύνη της ήττας και δήλωσε παραίτηση του δικαιώματος συμμετοχής του. Για τις μελλοντικές προθέσεις του, ο ίδιος απαντά:

«Πέρασε ένας χρόνος από την 26η Μαΐου 2019 ημέρα διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών, όπου είχα την ιδιαίτερη τιμή να ηγηθώ ως επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία Ευθύνης» ενός συνδυασμού που κατέθεσε στους πολίτες ολοκληρωμένη πρόταση με ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα για τον δήμο Καστοριάς.

Με αφορμή αυτή την χρονική αναφορά εκφράζω και σήμερα δημόσια ένα ακόμη μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους ανθρώπους που στελέχωσαν το ψηφοδέλτιο, στους συνεργάτες μου και σε όλους εκείνους που πίστεψαν πραγματικά στη «Συμμαχία Ευθύνης» και στήριξαν με την ψήφο τους την αλλαγή που δυστυχώς δεν ήρθε ποτέ για τον τόπο μας.

Εύχομαι σε όλες και όλους εσάς, τους αγνούς, ικανούς και άξιους συμπολίτες μου, με υγεία και υπομονή να συνεχίσετε να εκφράζετε τις ανησυχίες σας για τα κοινά προβλήματα που ταλανίζουν καθημερινά τον δήμο Καστοριάς, με την ελπίδα να έρθει η ώρα της δικής σας επιλογής και παρέμβασης, για το καλό του τόπου.

Σε ότι με αφορά προσωπικά και μετά από ερωτήματα ή προτροπές αρκετών ανθρώπων, θα επαναλάβω για μια φορά ακόμη πως, μετά από 25 έτη εκλογής και αδιάλειπτης συμμετοχής μου σε θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεωρώ πως αυτό το όμορφο και ενδιαφέρον ταξίδι κατέληξε στον προορισμό του».

Η Ιθάκη σ’ έδωσε τ’ ωραίο ταξείδι. Χωρίς αυτήν δεν θά ’βγαινες στον δρόμο. (Κ.Π. Καβάφης)

Σας ευχαριστώ και πάλι, να είστε καλά!
Γιώργος Πετκανάς