Άργος Ορεστικό: Ασυνείδητος παράτησε κουτάβια στη μέση του πουθενά

Μέρα μεσημέρι, ασυνείδητος είχε την ”περίφημη” ιδέα να παρατήσει δύο κουτάβια λίγων μηνών, σε περιοχή της διαδρομής μεταξύ Άργους Ορεστικού και Λακκωμάτων.

Είναι γνωστό, πως το Άργος Ορεστικό, αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, κυρίως με σκύλους και όλοι αναρωτιούνται πως δημιουργείτε το πρόβλημα. Σαφώς οι αιτίες είναι ποικίλες, αλλά η σοβαρότερη είναι η εγκατάλειψη είτε οικόσιτων ζώων, που ιδιοκτήτες τους δεν επιθυμούν άλλο να τα έχουν κοντά τους ή όταν αυτά ζευγαρώνουν και γενούν, βρίσκουν ως λύση είτε να τα σκοτώσουν ή έστω να τα παρατήσουν σε κάποια ερημική περιοχή, όπως ακριβώς συνέβη, προφανώς και στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Παρά τις εκκλήσεις, τόσο από δήμους και φιλοζωικές οργανώσεις, κάποιοι αδιαφορούν! Και το πρόβλημα δεν είναι μόνο ως προς την τύχη των ζώων αλλά και προς τους υπόλοιπους πολίτες, που όπως φαίνεται κάτι τέτοιοι ασυνείδητοι δεν δίνουν δεκάρα! Θα μπορούσε τουλάχιστον ο εν λόγω συμπολίτης μας, να κάνει μια προσπάθεια για υιοθεσία, αντί να προβεί σε αυτήν την πλέον ανόητη ενέργεια! Κάποιοι αντί να βοηθήσουν στην αντιμέτωπιση του προβλήματος, συμβάλλουν όχι μόνο στην διατήρηση του, αλλά και στην εξάπλωση του. Καλό θα είναι να γνωρίζουν όμως, πως είναι αντιμέτωποι με σοβαρές νομικές κυρώσεις!

ditikostipos