6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Babylon A.D.» (2008) σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Στο κοντινό μέλλον, ένας μισθοφόρος που ακούει στο όνομα Τούροπ (Βιν Ντίζελ) δέχεται το συμβόλαιο του Ρώσου μαφιόζου Γκόρσκι (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και αναλαμβάνει να μεταφέρει μια νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη. Μια απολαυστική περιπέτεια, με αρκετές εκρήξεις αδρεναλίνης και έναν παιχνιδιάρικο, γρήγορο ρυθμό. O διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ματιέ Κασοβίτς, ταυτοχρόνως όμως και σκηνοθέτης (La Haine), επιχειρεί μέσα από τη νέα του ταινία να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τον προορισμό της ανθρωπότητας και την κατάσταση του πλανήτη σε μερικές δεκάδες χρόνια από τώρα. Ο Κάσοβιτς σε μεγάλη φόρμα και το επιτελείο του καταφέρνουν να μην πλήξεις, ούτε δευτερόλεπτο.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Γεό, Μέλανι Τιερί, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*Open, Τετάρτη 3/6, στις 21:00

«Ο Ant-Man και η Σφήκα» (2018) σκηνοθεσία Πέιτον Ριν

Ένα νέο κεφάλαιο με τους υπερήρωες που έχουν την ασύλληπτη ικανότητα να μικραίνουν ξεκινά, όταν ο Σκοτ Λανγκ έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες των επιλογών του ως σούπερ-ήρωας στο πλάι των Avengers, αλλά πλέον και ως πατέρας. Ενώ προσπαθεί να ισορροπήσει την κανονική του ζωή με τις ευθύνες του ως Ant-Man, μια καινούργια, επείγουσα αποστολή που του αναθέτουν η Hope Van Dyne και ο δόκτωρ Hank Pym, τον οδηγούν να ξαναφορέσει τη στολή του. Αυτή τη φορά, όμως, θα χρειαστεί να δώσει τις μάχες του δίπλα στην Σφήκα, καθώς η ομάδα συνεργάζεται για να ανακαλύψει μυστικά από το παρελθόν.

Παίζουν: Πολ Ραντ, Εβάντζελιν Λίλυ, Γουόλτον Γκόγκινς, Μπόμπι Κανάβαλε, Τιπ «T.I.» Χάρρις, Τζούντι Γκριρ, Μισέλ Φάιφερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Ντάγκλας.

*Alpha, Τετάρτη 3/6, στις 22:00

«99 Σπίτια» (2015) σκηνοθεσία Ραμίν Μπαχράνι

Ο Ντένις Νας, ένας νέος πατέρας, μόνος και άνεργος, που πρέπει να φροντίσει τον γιο και τη μητέρα του, αναγκάζεται να δουλέψει για τον Ρικ Κάρβερ, τον άνθρωπο που του πήρε το σπίτι. Σε αυτό το συμβόλαιο με τον διάβολο το θύμα αντιστρέφει τους όρους και πληρώνει το τίμημα της εκδίκησης που επιλέγει να πάρει. Το θέμα είναι αν ο Νας έχει τα κότσια να «φορέσει» και να χωρέσει τον χαρακτήρα του σε μια επαγγελματική συμπεριφορά που επιβάλλει ψυχρό αίμα, άτεγκτη ασυνειδησία και παντελή έλλειψη συμβατικής ηθικής.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Μάικλ Σάνον, Λόρα Ντερν.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 3/6, στις 22:00

«Ο Χρησμός της Πεταλούδας» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Πέλινγκτον

«Δεν το είδες, έτσι δεν είναι;». Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις της συζύγου του δημοσιογράφου Τζον Κλάιν, λίγο προτού πεθάνει σε αυτοκινηστικό δυστύχημα, και που ανακάλεσε στη μνήμη του ο τελευταίος μόλις βρέθηκε, 2 χρόνια αργότερα και τελείως ανεξήγητα, σε μια μικρή πόλη της Βιρτζίνια. Διότι, τον τελευταίο καιρό, οι κάτοικοί της έχουν κυριευθεί από τον φόβο και οι αστυνομικοί δέχονται έντρομες μαρτυρίες για την εμφάνιση αλλόκοτων, ιπτάμενων πλασμάτων. Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από τη μαζική αυτή ψύχωση; Πώς συνδέονται αυτά τα περιστατικά με το θάνατο της γυναίκας του; Όμως ο Τζον είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια, όσο τρομακτική κι αν είναι.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντέμπρα Μέσινγκ, Λόρα Λίνεϊ.

*Open, Τετάρτη 3/6, στις 23:00

«Ματωμένο Διαμάντι» (2006) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζουίκ

Έτος 1999, Σιέρα Λεόνε. Ο εμφύλιος πόλεμος μαστίζει τη χώρα. Οι αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και το Ενωμένο Επαναστατικό Μέτωπο (RUF) αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Για τη χρηματοδότηση του αγώνα τους, οι αντάρτες συνηθίζουν να ανταλλάσσουν διαμάντια με όπλα! Μέσα στη φρίκη και το χάος που επικρατούν, ο Σόλομον Βάντι, ψαράς της φυλής των Μέντε, ζει με το όνειρο πως, κάποια μέρα, ο γιος του θα γίνει σπουδαίος γιατρός. Ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη από τη μέρα που στο χωριό του εισβάλλουν οι αντάρτες. Ο Σόλομον συλλαμβάνεται και καταλήγει εργάτης στα αδαμαντωρυχεία ενώ ο γιος του Ντία στρατολογείται με τη βία από το Επαναστατικό Μέτωπο. Κάτω από τον καυτό ήλιο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας,  ο Σόλομον ανακαλύπτει ένα σπάνιο και τεράστιο ροζ διαμάντι. Με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, γι αυτόν και την οικογένειά του, ο νεαρός ψαράς κρύβει τον πολύτιμο λίθο ενώ γίνεται αντιληπτός από τον λοχαγό Πόιζον. Λίγες στιγμές προτού ο τελευταίος προσεγγίσει την κρυψώνα του διαμαντιού, οι αντάρτες δέχονται αιφνιδιαστική επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό. Ο Σόλομον και ο λοχαγός Πόιζον συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις φυλακές της Φριτάουν, πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε. Ο Ντάνι Άρτσερ, λευκός νοτιοαφρικανός και πρώην μισθοφόρος από τη Ροδεσία, εκτίει ποινή φυλάκισης στη Φριτάουν για λαθρεμπορία διαμαντιών. Τα διαμάντια που μετέφερε και που κατασχέθηκαν από τις κυβερνητικές αρχές προορίζονταν για τον συνταγματάρχη Κοέτζι, νοτιοαφρικανό μισθοφόρο και πρώην διοικητή του Ντάνι, όταν ο τελευταίος υπηρετούσε στο ξακουστό 32ο Τάγμα του Συνοριακού Στρατού της Νότιας Αφρικής. Τώρα πια ο Κοέτζι προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια νοτιοαφρικανική εταιρία εξόρυξης διαμαντιών. Αναζητώντας τρόπο για να ξεπληρώσει το χρέος του απέναντι στον Κοέτζι, να «πιάσει την καλή» και να εγκαταλείψει οριστικά την αφρικανική ήπειρο, ο Ντάνι δεν αργεί να προσεγγίσει τον Σόλομον όταν πληροφορείται από τον λοχαγό Πόιζον για τον πολύτιμο λίθο που βρήκε ο πρώτος. Μετά την αποφυλάκισή τους, ο Ντάνι πείθει τον Σόλομον να κλείσουν μια συμφωνία: ο πρώην μισθοφόρος θα βοηθήσει το νεαρό ψαρά να ξαναβρεί την οικογένειά του με αντίτιμο το διαμάντι. Ο Σόλομον δέχεται όμως δεν γνωρίζει πως ο Ντάνι σκοπεύει να τον παρατήσει όταν αποκτήσει το διαμάντι. Σε μια χώρα όπου η ωμή βία, η διαφθορά, οι σφαίρες και τα «ματωμένα διαμάντια» έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο, οι δύο άνδρες ξεκινούν τη δική τους «Οδύσσεια» για την αναζήτηση της ευτυχίας τους. Ο Σόλομον επιθυμεί να βρει το γιο του και να συνδεθεί ξανά με την οικογένειά του ενώ ο Ντάνι ονειρεύεται τη «μεγάλη ζωή» μακριά από την αφόρητη ζέστη της αφρικανικής ηπείρου. Ή μήπως όχι; Στην πορεία τους θα συναντήσουν την αμερικανίδα ιδεαλίστρια δημοσιογράφο Μάντι Μπόουεν, που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ντζιμόν Χουνσού, Τζένιφερ Κόνελι, Άρνολντ Βόσλοου, Μάικλ Σιν.

*Star, Τετάρτη 3/6, στις 00:00

«Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου» (2014) σκηνοθεσία Χοσέιν Αμίνι

1962. Ο χαρισματικός Τσέστερ και η γοητευτική σύζυγος του Κολέτ, βρίσκονται στην Αθήνα για διακοπές. Κατά την επίσκεψη τους στην Ακρόπολη, συναντούν τον νεαρό Ράινταλ, έναν αμερικάνο, που εργάζεται ως ξεναγός . Μαγεμένος από την ομορφιά της Κολέτ αλλά και τα πλούτη του Τσέστερ, θα δεχτεί μετά χαράς την πρόσκληση για δείπνο μαζί τους. Το ζευγάρι όμως κρύβει πολλά και σκοτεινά μυστικά. Ο Τσέστερ ζητάει από το Ράινταλ να τον βοηθήσει να μεταφέρει το πτώμα ενός άντρα, που ισχυρίζεται ότι του επιτέθηκε και αναγκάστηκε να σκοτώσει. Εκείνος συμφωνεί, αλλά καθώς τα γεγονότα παίρνουν άλλη τροπή, βρίσκει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε κίνδυνο και ανίκανο να ξεφύγει. Ο Τσέστερ, πνιγμένος στα συναισθήματα ζήλιας και παράνοιας, που τον κατακλύζουν παρακολουθώντας τον Ράινταλ να έρχεται πιο κοντά στην Κολέτ, φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο παράξενο τρίγωνο. Ένα ταξίδι από την Ελλάδα στην Τουρκία, τους οδηγεί σε ένα δραματικό φινάλε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Κίρστεν Ντανστ, Όσκαρ Ισαάκ.

*Alpha, Τετάρτη 3/6, στις 00:30