6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«The Double» (2011) σκηνοθεσία Μάικλ Μπραντ

Ένας εν αποστρατεία πράκτορας της CIA, καλείται να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την δολοφονία ενός γερουσιαστή. Το έγκλημα μοιάζει να φέρει την «υπογραφή» του Κάσιους, ενός Σοβιετικού επαγγελματία εκτελεστή, που θεωρούνταν νεκρός από τους Αμερικανούς εδώ και χρόνια. Ο Σέπαρντσον αναγκάζεται να συνεργαστεί με το νεαρό πράκτορα του FBI Μπεν Γκίρι για να διαλευκάνουν μαζί το έγκλημα. Κι ενώ έχουν τελείως διαφορετική τοποθέτηση απέναντι στην αποστολή τους, οι έρευνες και τα στοιχεία που έρχονται σταδιακά στο φως, θα οδηγήσουν σε αποκαλύψεις, ικανές να θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Τόφερ Γκρέις, Τόμερ Χασάν, Μάρτιν Σιν

*Open, Τρίτη 9/6, στις 21:00

«London Boulevard» (2010) σκηνοθεσία Ουίλιαμ Μόναχαν

Ο άρτι αποφυλακισθείς Μίτσελ πιάνει δουλειά ως υπάλληλος-σωματοφύλακας μιας κινηματογραφικής σταρ. Θα την ερωτευτεί, αλλά παράλληλα θα βρεθεί μπλεγμένος στις δουλειές ενός αδίστακτου γκάνγκστερ.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Κίρα Νάιτλι, Ρέι Γουίνστον

*Alpha, Τρίτη 9/6, στις 22:00

«Μήπως Είσαι ο Τύπος μου» (2014) σκηνοθεσία Λουκα Μπελβο

Ο Κλεμέν, ένας νέος Παριζιάνος καθηγητής φιλοσοφίας μετατίθεται για έναν χρόνο, στην επαρχιακή πόλη Αράς. Mακριά από το Παρίσι και την νυχτερινή του ζωή, ο Κλεμέν δεν ξέρει πώς θα καταφέρει να περάσει αυτόν το χρόνο, παρά την βοήθεια του Καντ και του Προυστ. Η Τζένιφερ, μια όμορφη κομμώτρια από το Αράς, πιστεύει ότι ένα καλό κούρεμα μπορεί να αλλάξει την ζωή των ανθρώπων και περνάει τον χρόνο της διαβάζοντας κουτσομπολίστικα περιοδικά και τραγουδώντας καραόκε. Όταν οι δύο τους συναντηθούν, ο έρωτάς τους θα είναι δυνατός και θα τους συναρπάσει. Η ζεστασιά, η αισιοδοξία της, η παιδικότητά της τον έλκει και οι δυο τους ξεκινούν να είναι μαζί σε μία σχέση που δεν έχουν τίποτα κοινό. Εκείνος της μιλάει για Καντ, εκείνη για την Τζένιφερ Ανιστον. Εκείνος θέλει να απομονώνεται στην ψυχρή μοναξιά του, εκείνη τον τραβάει σε βραδιές καραόκε. Είναι όμως αυτός ο έρωτας αρκετός για να γεφυρώσει τους δύο διαφορετικούς κόσμους τους;

Παίζουν: Εμιλι Ντεκεν, Λοϊκ Κορμπερι

*ΕΡΤ3, Τρίτη 9/6, στις 22:00

«Διασταυρούμενα πυρά» (2012) σκηνοθεσία Τζέσι Τερέρο

Ένας νεοσύλλεκτος εντάσσεται στην ομάδα ενός διεφθαρμένου αστυνομικού που ήταν συνεργάτης του δολοφονημένου πατέρα του, και μαθαίνει την αληθινή αιτία του θανάτου του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, 50 Cent, Φόρεστ Γουίτακερ

*Open, Τρίτη 9/6, στις 23:00

«Η Μεγάλη Επιστροφή» (2014) σκηνοθεσία Ζανγκ Γιμού

Η «Μεγάλη Επιστροφή» είναι η κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «The Criminal Lu Yanshi» της Γιαν Γκέλινγκ. Είναι η ιστορία της Φενγκ, μίας 40άχρονης γυναίκας που ζει στα χρόνια της Πολιτιστικής Επανάστασης μαζί με την έφηβη κόρη της, η οποία είναι τυφλά πιστή στο Κόμμα και ονειρεύεται να γίνει μπαλαρίνα. Ο σύζυγος και πατέρας, ο ακαδημαϊκός Λου, είναι εξόριστος σε στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας για δέκα χρόνια. Για τη γυναίκα του είναι επώδυνη ανάμνηση, για την κόρη του ένας άγνωστος. Όταν το Κόμμα τις πληροφορεί ότι δραπέτευσε, η κόρη τον προδίδει για να κερδίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια παράσταση χορού, όντας εξαιρετική μπαλαρίνα, αλλά ανεπιθύμητη λόγω του πολιτικού στιγματισμού του πατέρα της. Ο μπαμπάς της συλλαμβάνεται εκ νέου και η μητέρα της χτυπάει το κεφάλι της, βλέποντας τη σκηνή. Δέκα χρόνια μετά, όταν η πολιτική κατάσταση αλλάζει και οι εξόριστοι είναι ελεύθεροι, ο Λου επιστρέφει στην πόλη του και διαπιστώνει ότι η κόρη του δουλεύει σ ένα εργοστάσιο υφαντουργίας. Ο γυρισμός του όμως, του επιφυλάσσει μία ακόμα δυσάρεστη έκπληξη: η γυναίκα του πάσχει από ψυχογενή αμνησία. Δεν τον αναγνωρίζει. Δεν τον θυμάται. Συνεχίζει να περιμένει την επιστροφή του συζύγου της. Εκείνος είναι αποφασισμένος να τη βοηθήσει να θυμηθεί… Βρίσκει τρόπους να επιστρέφει καθημερινά στη ζωή της, όχι σαν σύζυγος, αλλά σαν ένας καλοσυνάτος ξένος. Η «Μεγάλη Επιστροφή» είναι ένα δράμα εποχής, το οποίο εστιάζει σε μια οικογένεια. Αν και με πολιτικό υπόβαθρο, ο σκηνοθέτης τη χαρακτηρίζει ως «μία ιστορία αγάπης για την ευτυχία και τη θλίψη, όπως και για το χωρισμό και την επανασύνδεση». Επίσημη Συμμετοχή (εκτός Διαγωνιστικού) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών 2014 Βραβείο Νέου Ταλέντου (για τη Ζανγκ Χουιγουέν), Βραβεία Κινηματογράφου Ασίας 2015 Συμμετοχή στο 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Παίζουν: Γκονγκ Λι, Τσεν Νταομίνγκ, Ζανγκ Χουιγουέν, Γκούο Τάο, Γιαν Νι, Λι Τσαν

*ΕΡΤ2, Τρίτη 9/6, στις 23:00

«Δωμάτιο Πανικού» (2002) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Αμέσως μετά το διαζύγιό της, η Μεγκ με την έφηβη κόρη της Σάρα, μετακομίζουν σ ένα τετραώροφο σπίτι στο Μανχάταν. Το πρώτο κιόλας βράδυ που περνούν εκεί, έρχονται αντιμέτωπες με αδίστακτους διαρρήκτες και οχυρώνονται σ ένα μυστικό δωμάτιο «υψίστης ασφαλείας», εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και ατσάλινη πόρτα. Δυστυχώς, οι εισβολείς ψάχνουν κάτι που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο… και δεν θα σταματήσουν αν δεν το βρουν!

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Φόρεστ Γουίτακερ.

*Mega, Τρίτη 9/6, στις 00:00