Νέα πειραματική επέμβαση στον Σουμάχερ – Τι ελπίζουν οι γιατροί

Ο θρύλος της Formula 1 αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υποβληθεί σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων

Έξι χρόνια μετά το βαρύτατο τραυματισμό του κατά τη διάρκεια κατάβασης με σκι σε χιονισμένη πλαγιά, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 Μίκαελ Σουμάχερ συνεχίζει να δίνει τον δικό του αγώνα.

Ο θρύλος της Formula 1, αναμένεται, τις επόμενες ημέρες να υποβληθεί σε άλλη μία χειρουργική επέμβαση, αυτή τη φορά σε μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων, σε μία προσπάθεια να αναζωογονηθεί το νευρικό του σύστημα.

Τη μεταμόσχευση έχει αναλάβει ο κορυφαίος Γάλλος γιατρός Δρ. Φίλιπ Μενάς, σύμφωνα με ιταλικά μέσα.

Ο Δρ. Φίλιπ Μενάς θεωρείται πρωτοπόρος στις μεταμοσχεύσεις βλαστοκυττάρων και φαίνεται πως έχει χειρουργήσει ξανά στο παρελθόν τον Σουμάχερ, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο 51χρονος πρώην οδηγός της Φόρμουλα, συγκεκριμένα, αναμένεται να υποβληθεί σε αντικατάσταση κατεστραμμένων κυττάρων με νέα, υγιή που θα προέρχονται είτε από τον μυελό των οστών είτε από το αίμα.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη επέμβαση φαίνεται πως θα είναι μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν και είναι «πειραματική», όπως αναφέρουν πάντα οι ίδιες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν σε κώμα για έξι μήνες μετά την κάκωση που υπέστη στο κεφάλι.

Πλέον, λόγω του μεγάλου διαστήματος που βρίσκεται καθηλωμένος στο κρεβάτι και σύμφωνα με τον Νίκολα Ατσιάρι, εκ των θεραπόντων ιατρών του, ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 υποφέρει -εκτός όλων των άλλων- από οστεοπόρωση και μυϊκή ατροφία όλα αυτά τα χρόνια.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 δεν έχει εμφανιστεί δημόσια όλα αυτά τα χρόνια, με τον στενό οικογενειακό του κύκλο να είναι ο μοναδικός που γνωρίζει σε τι ακριβώς κατάσταση βρίσκεται.