8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αρκετές οι επιλογές για να απολαύσεις απόψε στην οθόνη της τηλεόρασης σου και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Οι αναλώσιμοι» (2010) σκηνοθεσία Σιλβέστερ Σταλόνε

Μια ομάδα έξι άριστα εκπαιδευμένων μισθοφόρων, γνωστή ως “The Expendables”, προσλαμβάνεται από τον μυστηριώδη κύριο Τσερτς, με σκοπό να ανατρέψει τον δικτάτορα ενός νησιού, που βρίσκεται κοντά στη Βραζιλία. Στο κατόπι τους όμως βρίσκονται ένας πράκτορας της CIA, ο ψυχωτικός σωματοφύλακάς του και ένα πρώην μέλος της ομάδας, που αναζητά εκδίκηση…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Έρικ Ρόμπερτς, Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντολφ Λούντγκρεν, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Μίκι Ρουρκ.

*Star, Παρασκευή 12/6, στις 21:00

«Πεθερικά της Συμφοράς» (2004) σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Αφού ο σκληροτράχηλος πρώην πράκτορας της CIA, Τζακ Μπερνς, έδωσε την άδειά του στον Γκρεγκ Φόκερ να παντρευτεί την κόρη του, τώρα έχει έρθει η ώρα να γνωρίσει τους μέλλοντες συμπεθέρους του. Όμως ο κύριος και η κυρία Φόκερ είναι εντελώς διαφορετικοί από την οικογένεια Μπερνς, και η συνάντησή τους προβλέπεται το λιγότερο… εκρηκτική.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Ντάστιν Χόφμαν, Μπάρμπρα Στέιζαντ, Τέρι Πόλο.

*Open, Παρασκευή 12/6, στις 21:00

«Jack and Jill» (2011) σκηνοθεσία Ντένις Ντάγκαν

Ο Τζακ είναι ένας δυναμικός διαφημιστής που ζει μια άνετη ζωή στο Λος Άντζελες, ενώ η δίδυμη αδελφή του, Τζιλ, μένει στο Μπρονξ. Κάθε χρόνο υπομένει την επίσκεψή της την Μέρα των Ευχαριστιών, όμως αυτή τη φορά η Τζιλ έχει σκοπό να μείνει για ένα μήνα. Εν τω μεταξύ, η διαφημιστική εταιρία του Τζακ πρέπει οπωσδήποτε να κλείσει τον Αλ Πατσίνο για μια διαφημιστική καμπάνια, όμως ο διάσημος ηθοποιός πάσχει από νευρικό κλονισμό και έχει αρχίσει να συγχέει την πραγματικότητα με τους ρόλους που έχει υποδυθεί στο παρελθόν. Εντελώς τυχαία ο Πατσίνο συναντά τον Τζακ μαζί με την αδελφή του και δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτή. Η Τζιλ όμως δεν ανταποκρίνεται και ο Τζακ προσπαθεί ιδιοτελώς να την πείσει να δώσει μια ευκαιρία στον ερωτοχτυπημένο ηθοποιό, προκειμένου φυσικά να τον κλείσει για το διαφημιστικό.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Αλ Πατσίνο, Κέιτι Χολμς, Ντέινα Κάρβεϊ.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 12/6, στις 21:30

«Σχέδιο Πτήσης» (2005) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε

Στη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης με αεροπλάνο τελευταίας τεχνολογίας όπου μεταφέρεται το φέρετρο του μακαρίτη άντρα της, η μηχανικός αεροσκαφών Κάιλ διαπιστώνει την εξαφάνιση της 7χρονης κόρη της, η οποία όχι μόνο δεν είναι στη λίστα επιβατών, αλλά και κανείς από τους επιβάτες ή το προσωπικό δεν την έχει δει.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Σον Μπιν, Πίτερ Σάρσγκααρντ.

*Alpha, Παρασκευή 12/6, στις 22:00

«3 Καρδιές» (2014) σκηνοθεσία Μπενουά Ζακέ

Παρίσι. Συναντά την Συλβί. Περιπλανιούνται παρέα στους δρόμους μέχρι το πρωί, συζητώντας για τα πάντα εκτός από τον εαυτό τους. Ο Μαρκ παίρνει το πρώτο τραίνο της επιστροφής, και κανονίζουν να βρεθούν με την Συλβί στο Παρίσι, λίγες μέρες αργότερα. Δεν ξέρουν τίποτα ο ένας για τον άλλο. Η Συλβί πάει στο ραντεβού, αλλά ο Μαρκ, λόγω μιας ατυχίας δεν καταφέρνει να είναι εκεί. Την αναζητά, καταλήγει όμως να βρει κάποια άλλη: την Σοφί. Δεν ξέρει ότι αυτή είναι η αδερφή της Συλβί. Ο Μαρκ και η Συλβί συναντιούνται και πάλι. Η αρμονία στη σχέση τους εξακολουθεί να υπάρχει… αλλά τώρα ίσως είναι πια αργά…

Παίζουν: Μπενουά Πελβούρ, Σαρλότ Γκενζμπούργκ, Κιάρα Μαστρογιάνι, Κατρίν Ντενέβ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 12/6, στις 22:00

«Πατέρας και Γιος» (2013) σκηνοθεσία Χιροκάζου Κορέεντα

Ο επιτυχημένος αρχιτέκτονας Ριότα Νινομίγια έχει εργαστεί σκληρά όλη του τη ζωή και πιστεύει ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να κάνει. Ώσπου μία μέρα η αυτός και η γυναίκα του δέχονται ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από το νοσοκομείο. Ο 6χρονος γιος τους, Κεϊτά, δεν είναι δικός τους. Το νοσοκομείο τους έδωσε λάθος μωρό. Ο Ριότα πρέπει να πάρει μία απόφαση ζωής, αν θα επιλέξει το παιδί που μεγάλωσε ή το φυσικό του παιδί. Επιπλέον, όταν θα έρθει σε επαφή με την οικογένεια που μεγάλωσε το βιολογικό του παιδί, θα αρχίσει να αμφισβητεί και το ρόλο του ως πατέρα. Τρυφερή συγκινητική ιστορία, γύρω από δύο οικογένειες οι οποίες προσπαθούν να διαχειριστούν το γεγονός, πως ύστερα από έξι χρόνια μαθαίνουν ότι τα παιδιά τους είχαν δοθεί σε λάθος οικογένειες.

Παίζουν: Μασαχάρου Φουκουγιάμα, Ματσίκο Όνο, Κέιτα Νινομίγια, Γιόκο Μάκι, Λίλι Φράνκι, Ρίρι Φουράνκου.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 12/6, στις 23:00

«Μη μου Χαλάς τη Μέρα» (2013) σκηνοθεσία Τζιν Γου Κιμ

Ο σερίφης Ρέι Όουενς, εγκαταλείπει τη μεγαλούπολη του Λος Άντζελες για να «πατάξει το κακό» στην πιο ήσυχη και γαλήνια συνοριακή πόλη των Η.Π.Α. Αντίπαλος του, ο διαβόητος βαρόνος των ναρκωτικών, Γκαμπριέλ Κορτέζ, ο οποίος αποφασίζει να μετατρέψει μια απλή μεταγωγή φυλακισμένου σε κινηματογραφική απόδραση επικών διαστάσεων. Θα τα καταφέρει άραγε ο Κορτέζ να προσπεράσει την ισχυρότατη ενέδρα, που του στήνουν οι Αρχές και να ξεγλιστρήσει στο γειτονικό Μεξικό ή θα του κόψουν την πορεία, μια για πάντα, ο Σερίφης Όουενς με το άπειρο προσωπικό του και ο πράκτορας Τζον Μπάνιστερ;

Παίζουν: Φόρεστ Γουίτακερ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμι Αλεξάντερ, Τζόνι Νόξβιλ, Τζένεσις Ροντρίγκεζ, Χάρι Ντιν Στάντον.

*Star,Παρασκευή 12/6, στις 23:15

«The Amazing Spider-Man» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Αναζητώντας την αλήθεια για το παρελθόν του και την εξαφάνιση των γονιών του, ένας ντροπαλός έφηβος μεταμορφώνεται σε σούπερ ήρωα και έρχεται αντιμέτωπος με μια θανάσιμη απειλή για τη Νέα Υόρκη.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Έμα Στόουν, Ρις Ίφανς.

*Ant1,Παρασκευή 12/6, στις 23:45