H Φάρμα Μόσχου καινοτομεί για ακόμα μια φορά με το Κανιάκι

Τα δίδυμα αδέρφια, Θωμάς και Χρήστος Μόσχος, από την Καστοριά για άλλη μία φορά καινοτομούν.

Όταν το 1876 ο ξυλουργός Κωνσταντίνος Μόσχος έστηνε στο χωριό Φωτεινή της Καστοριάς τη “Φάρμα Μόσχου”, πιθανώς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το εγχείρημά του όχι απλά θα παρέμενε “ζωντανό” εν έτει  2020, αλλά και ότι η πέμπτη γενιά που εξακολουθεί να το “τρέχει” σήμερα, θα το μετέτρεπε σε μια σύγχρονη, δυναμική και καθετοποιημένη μονάδα.

Τα αδέρφια ανέλαβαν τα “ηνία” της μονάδας το 2014 και πέραν της φροντίδας και της επιμονής τους για μία ακόμα φορά προχώρησαν την “Φάρμα Μόσχου” στην παραγωγή, δημιουργώντας ένα νέο μοναδικό ελληνικό κίτρινο τυρί. Το νέο προϊόν παρουσιάστηκε χτες στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Η ανακοίνωση της γαλακτοκομικής σχολής Ιωαννίνων

«Μεγάλη η ικανοποίηση για τη Γαλακτοκομική Σχολή όταν οι απόφοιτοί μας πειραματίζονται και καινοτομούν σαν επαγγελματίες, και γίνεται μεγαλύτερη, όταν επιστρέφουν στη Σχολή και μοιράζονται μαζί μας τις ιδέες τους.

Ο απόφοιτος της σχολής μας και ιδιοκτήτης της Εταιρείας Moschos Farm επισκέφθηκε πρόσφατα τις εγκαταστάσεις μας και παρουσίασε στους μαθητές μας τα στάδια παραγωγής του νέου τυριού «Κανιάκι» που παρασκευάζει η Φάρμα Μόσχου, ένα καινοτόμο ημίσκληρο τυρί από πρόβειο γάλα, που φιλοδοξεί να καλύψει το μερίδιο της αγοράς που συνήθως καταλαμβάνουν τυριά με προέλευση από άλλες χώρες της ΕΕ. Ο κ.Μόσχος μας εξήγησε ότι το εξαιρετικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χωρίς θερμική επεξεργασία σε μπασκί, κάτι που απλοποιεί την παραγωγική διαδικασία.

Η δοκιμή του νέου προϊόντος μας έπεισε ότι θα έχει επιτυχημένη πορεία στην αγορά.

Ευχαριστούμε τον Θωμά Μόσχο, που μοιράστηκε τις εμπειρίες και τις προσπάθειές του με τους μαθητές και το προσωπικό μας και ελπίζουμε να δεχόμαστε συχνά παρόμοιες επισκέψεις».