Τουρισμός για Όλους: Έρχεται παράταση για εκ νέου αιτήσεις, “μπούκωσε” η πλατφόρμα

Παράταση θα δώσει το Υπουργείο Τουρισμού στο πρόγραμμα Tourism4All μετά τα λάθη και τις καθυστερήσεις που εμφανίζει η πλατφόρμα στην καταχώρηση των στοιχείων όσων θέλουν να κάνουν αίτηση.

Ειδικά χθες, δεύτερη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας (για δηλώσεις όσων οι αριθμοί των ΑΦΜ τους έληγαν σε 0 -1 -2), κατά την περισσότερη διάρκεια της ημέρας η πρόσβαση στην πλατφόρμα ήταν σχεδόν αδύνατη. Σε κάποιο από τα στάδια της διαδικασίας η πλατφόρμα πετούσε έξω τον αιτών.

Τα προβλήματα σημειώνονταν μέχρι και αργά το βράδυ οπότε μεγάλη μερίδα κόσμου που προσπάθησε χθες να κάνει αίτηση δεν τα κατάφερε. Προβλήματα όμως υπήρχαν και στη διασταύρωση των στοιχείων καθώς δεν αναγνωρίζονταν ΑΜΚΑ των μελών της οικογένειας ενός αιτών με αποτέλεσμα πάλι να μην μπορεί να ολοκληρωθεί η αίτηση.

Σε επικοινωνία μας με το Υπουργείο Τουρισμού, μάς είπαν ότι είναι ενήμεροι για τα προβλήματα και για το πόσος κόσμος που το δικαιούνταν δεν κατάφερε να κάνει αίτηση. Μάλιστα, όπως μας είπαν μετά τη σειρά των λαθών και τις καθυστερήσεις ξεκίνησε αναβάθμιση της πλατφόρμας για να λειτουργήσει σωστά τις επόμενες ημέρες.

Ποιοι κάνουν δήλωση από σήμερα και μέχρι 03/07

Τις επόμενες ημέρες το Υπουργείο Τουρισμού θα ανακοινώσει ποιες θα είναι οι νέες ημερομηνίες για αιτήσεις και με ποιο τρόπο θα γίνει αυτό. Επίσης, θα αποφαφηνιστεί αν όσοι δικαιούνταν να κάνουν αίτηση χθες και προχθές και τελικά τα κατάφεραν σήμερα, θα θεωρηθούν έγκυροι. Όλα αυτά σύμφωνα με το Υπουργείο θα απαντηθούν τις επόμενες ημέρες.

Σήμερα 01/7 κάνουν δήλωση όσοι τα ΑΦΜ τους λήγουν σε 3 – 4 – 5
Την Πέμπτη, 2 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 6 – 7
– Παρασκευή, 3 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 8 – 9

Ως δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018 σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.

Υπενθυμίζεται πως με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», το μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 δικαιούχους και ωφελούμενούς τους να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από πανέμορφους προορισμούς, σε όλη τη χώρα. Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15.7.2020 έως 31.12.2020.

dikaiologitika