Φωτογραφίες από την ετήσια Έκθεση ζωγραφικής για παιδιά από το “Εργαστήρι Σχεδίου”

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο χώρο των μαθημάτων, στο κτήριο πολλαπλών χρήσεων, Κορησού Καστοριάς την Κυριακή 3 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ.

Την εκδήλωση την οργάνωσε ο Πολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος  “Ο Άγιος Διονύσιος” Κορησού σε συνεργασία με την εκπαιδεύτρια Εικαστικών Χαρίτωνος Δωροθέα. Συμμετείχαν 21 μαθητές, με 139 έργα ζωγραφικής.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα παιδιά που συμμετείχαν στα μαθήματα παρουσίασαν τα έργα τους εφ όλης της ύλης, καθώς τα βίωσαν μέσα από τα μαθήματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η κ. Δωροθέα Χαρίτωνος μας είπε ότι η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και η καλλιέργεια της φαντασίας είναι από τις πιο παραμελημένες πλευρές των σύγχρονων εκπαιδευτικών συστημάτων. «Το κάθε παιδί είναι ένας καλλιτέχνης. Το πρόβλημα είναι πώς να παραμείνει καλλιτέχνης όταν ενηλικιώνεται», είχε πει ο Πικάσο. Αυτό προσπαθώ να πετύχω εδώ και χρόνια, παρακινώντας τους γονείς να αφήνουν τα παιδιά να εκφράζονται και να μην επεμβαίνουν όσο γίνεται στις μαθησιακές τους δραστηριότητες.

Ας μην αναζητούμε την τελειότητα, αλλά την ευτυχία….
Δεν θέλουμε μια τέλεια ζωή αλλά μια χαρούμενη ζωή για τα παιδιά μας…