7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

«Μπάτσος Διαμάντι» (1999) σκηνοθεσία Λες Μέιφιλντ

Πριν από δύο χρόνια ο ταλαντούχος διαρρήκτης κοσμημάτων Μάιλς Λόγκαν είχε σχεδιάσει τη ληστεία της ζωής του, με λάφυρο ένα διαμάντι αξίας 20 εκατομυρίων δολαρίων. Δυστυχώς για εκείνον, ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας συγκαταλεγόταν και ένας προδότης, ο άπληστος Ντίκον, ο οποίος δεν ήταν διαθετημένος να μοιραστεί το διαμάντι με κανέναν. Η εμφάνιση της αστυνομίας ανατρέπει τα σχέδια όλων και ο Μάιλς μόλις που κατορθώνει να το σκάσει προς μία κοντινή οικοδομή, όπου και κρύβει το διαμάντι σ’ έναν αεραγωγό. Τελικά, δεν διαφεύγει της σύλληψης και μέχρι τη στιγμή της αποφυλάκισης, στο μυαλό του βρίσκεται μονάχα εκείνη η ώρα που θα πιάσει ξανά στο χέρι του τον ανεκτίμητης αξίας πολύτιμο λίθο! Δύο χρόνια μετά, ο ελεύθερος πιά Μάιλς παγώνει στη θέα του κτηρίου που είχε αφήσει τότε πίσω του ως οικοδομή. Πρόκειται για το 37ο Αστυνομικό Τμήμα του Λος ‘Αντζελες! Ειρωνία, κακοτυχία, γκαντεμιά και όλα τα στραβά του κόσμου! Ο Μάιλς επιχειρεί τώρα με διάφορα κόλπα να μπει στο Τμήμα και να βρει το διαμάντι. Για να επιτύχει βέβαια τον σκοπό του, υπάρχουν μονάχα δύο τρόποι: να εισαχθεί ως κρατούμενος ή να εμφανιστεί ως ντετέκτιβ!

Παίζουν: Μάρτιν Λόρενς, Λουκ Γουίλσον, Πίτερ Γκριν

*Mega, Σάββατο 4/7, στις 20:50

«Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί» (2012) σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Ο νεαρός τυχοδιώκτης Σον Άντερσον, λαμβάνει ένα κωδικοποιημένο σήμα κινδύνου από ένα μυστηριώδες νησί, το οποίο δεν υπάρχει σε κανέναν χάρτη – ένα νησί γεμάτο με περίεργα όντα, βουνά από χρυσό, θανατηφόρα ηφαίστεια και πολλά εντυπωσιακά (αλλά και θανατηφόρα) μυστικά. Ο πατριός του, βλέποντας ότι δεν μπορεί να τον αποτρέψει, θα αποφασίσει να τον συνοδεύσει στην αποστολή. Μαζί με έναν πιλότο ελικοπτέρου και την πανέμορφη και ξεροκέφαλη κόρη του, θα αρχίσουν, να αναζητούν το νησί για να σώσουν τον μοναδικό του κάτοικο και να το εγκαταλείψουν πριν τα σεισμικά – ωστικά κύματα το εξαφανίσουν μαζί με τους θησαυρούς του μια για πάντα…

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Τζος Χάτσερσον, Ντουέιν Τζόνσον, Βανέσα Χάτζενς, Λούις Γκάζμαν, Κριστίν Ντέιβις.

*Star, Σάββατο 4/7, στις 21:00

«Το Ημερολόγιο μιας Πριγκίπισσας 2: Βασιλικοί Αρραβώνες» (2004) σκηνοθεσία  Γκάρυ Μάρσαλ

Αφού έχει πια τελειώσει το κολέγιο, η Μία Θερμόπολις ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Γενοβία για να αναλάβει τα νέα πριγκιπικά της καθήκοντα. Μέχρι να φτάσει όμως εκεί, θα έχουν αλλάξει πολλά. Το πρώτο είναι ότι πολύ σύντομα προορίζεται τελικά για… βασίλισσα! Το δεύτερο, ότι βάση του συντάγματος της χώρας κάθε πριγκίπισσα πριν ανέβει στο θρόνο, επιβάλλεται να έχει πρώτα παντρευτεί. Δεν υπάρχει λοιπόν χρόνος για χάσιμο. Η παρέλαση των υποψηφίων αρχίζει, και μαζί με αυτή αρχίζει και ένα νέος κύκλος προκλήσεων, ανατροπών αλλά και απροσδόκητων εκπλήξεων που δεν έχουν τελειωμό.

Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Τζούλι Άντριους, Κρις Πάιν, Χέκτορ Ελιζόντο, Χίδερ Ματαράτζο.

*Alpha, Σάββατο 4/7, στις 22:00

«Θέλμα και Λουίζ» (1991) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Η Λουίζ, μια σερβιτόρα στο Αρκάνσας και η καλύτερή της φίλη, η Θέλμα, μια καταπιεσμένη νοικοκυρά, αποφασίζουν να ξεφύγουν για λίγο από την αδιέξοδη καθημερινότητά τους κάνοντας ένα σύντομο ταξίδι με το αυτοκίνητο. ‘O,τι όμως ξεκίνησε αρχικά ως μια απόδραση αναψυχής, σύντομα θα πάρει μιαν άλλη τροπή, όταν η Λουίζ αναγκαστεί να σκοτώσει έναν άντρα, που απειλούσε να βιάσει τη Θέλμα. Μια αλυσίδα γεγονότων και ένα παιχνίδι με την αστυνομία σύντομα ξεκινά, οδηγώντας τις δύο φίλες να ανακαλύψουν τον πραγματικό εαυτό τους, αλλά και τη δύναμη που κρυβόταν μέσα τους χωρίς να το ξέρουν – ακόμα και για το πιο τρελό και θεαματικό άλμα προς την ελευθερία.

Παίζουν: Τζίνα Ντέιβις, Σούζαν Σάραντον, Μπραντ Πιτ.

*Ant1, Σάββατο 4/7, στις 22:30

«Απειλή στο σπίτι» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τέναντ

Τι συμβαίνει όταν ο τρόμος εισβάλει σε ένα μέρος που αισθανόμαστε θαλπωρή, άνεση και ασφάλεια; Μια πλούσια γυναίκα και ο θετός της γιός γίνονται στόχος τριών κακοποιών στο απομακρυσμένο αρχοντικό τους. Η μόνη βοήθεια που έχουν είναι μια κλήση με έναν ειδικό των συστημάτων ασφαλείας. Καθώς οι εισβολείς γίνονται όλο και πιο εχθρικοί και επικίνδυνοι θα μπορέσει αυτός ο απρόσμενος σύμμαχος να τους οδηγήσει στην ασφάλεια; Ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Νατάσα Χένστριτζ.

Παίζουν: Τζέισον Πάτρικ, Σκοτ Άτκινς, Νατάσα Χένστριτζ, Ουίλιαμ Ντίκινσον.

*Mega, Σάββατο 4/7, στις 22:40

«Ο Αστακός» (2015) σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος

Στο κοντινό μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ερωτικό σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ο Ντέιβιντ επιλέγει -αν δεν τα καταφέρει- να γίνει αστακός. Ωστόσο, δεν αντέχει τη διαμονή στο Ξενοδοχείο αυτό και δραπετεύει. Πηγαίνει στο Δάσος και γίνεται μέλος των Μοναχικών, στους οποίους απαγορεύεται να έχουν ερωτικούς συντρόφους. Εκείνος όμως ερωτεύεται μια γυναίκα και οι δυο τους προσπαθούν να μη γίνουν αντιληπτοί από τους υπόλοιπους.

Παίζουν: Κόλιν Φέρελ, Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Άσλεϊ Γιένσεν, Αριάν Λαμπντ, Τζον Σ. Ράιλι, Λέα Σεντού, Aγγελική Παπούλια, Μάικλ Σμάιλι, Μπεν Γουίσοου.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 4/7, στις 00:00

«Μια Σκοτεινή Αλήθεια» (2012) σκηνοθεσία Ντέμιαν Λι

Ένα έντονο θρίλερ… περιβαλλοντολογικού χαρακτήρα, με βραβείο στο φεστιβάλ της Βοστώνης, που εύχεσαι να μην είναι προφητικό, καθώς αναφέρεται και η Ελλάδα. Ο Άντυ Γκαρσία σε ρόλο που του ταιριάζει γάντι. Υποδύεται τον Τζακ, έναν πρώην πράκτορα της CIA, που το καθήκον τον καλεί πίσω. Η συνιδιοκτήτρια μιας μεγάλης πολυεθνικής εταιρίας, που διαχειρίζεται τους φυσικούς πόρους σε τριτοκοσμικές χώρες, σοκάρεται όταν ένας νεαρός αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια της, αφού την κατηγορεί για τον χαμό της οικογένειάς του. Τότε λοιπόν , αποφασίζει να στείλει τον Τζακ στις ζούγκλες του Εκουαδόρ και να ξεσκεπάσει την σκοτεινή αλήθεια.

Παίζουν: Άντι Γκαρσία, Κιμ Κοατς, Ντεμπορα Κάρα Ούνγκερ, Εύα Λονγκόρια, Φόρεστ Γουίτακερ.

*Mega, Σάββατο 4/7, στις 00:30