Στην Ακαδημία Πετοσφαίρισης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στη βασική Υποστήριξη Ζωής

Η καρδιολόγος Δέσποινα Κοζατσάνη και οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι οι πρώτες βοήθειες αποτελούν γνώσεις απαραίτητες για κάθε άνθρωπο, παρέδωσαν σεμινάριο πρώτων βοηθειών με τη χρήση απινιδωτή, κατά τη διάρκεια του  προπονητικού camp που έλαβε χώρα στο Κλειστό.

Θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς: «εγώ δεν είμαι γιατρός οπότε δε μπορώ να κάνω κάτι για έναν άνθρωπο με καρδιακή ανακοπή, σωστά;» ΛΑΘΟΣ!

Κάθε 45 δευτερόλεπτα, κάπου στην Ευρώπη ένας άνθρωπος παθαίνει καρδιακή ανακοπή και καταρρέει. Όχι, δεν καταρρέει μέσα σε νοσοκομεία, υπό το άγρυπνο βλέμμα ιατρών και νοσηλευτών. Καταρρέει σε δρόμους, πλατείες, σπίτια, καταστήματα, χώρους συναθροίσεων κ.α., μπροστά στα μάτια συνήθως οικείων και φιλικών του προσώπων. Ακόμη και σε πολύ προηγμένα κράτη, με άριστα συστήματα άμεσης προνοσοκομειακής βοήθειας και υπερσύγχρονες υγειονομικές μονάδες, ο άνθρωπος που κατέρρευσε στη μέση μιας πολυσύχναστης πλατείας έχει ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης εάν δεν κάνουν άμεσα κάτι γι’ αυτόν οι παρευρισκόμενοι στο σημείο.

Η Ακαδημία Πετοσφαίρισης Καστοριάς  τις ευχαριστεί θερμά.