5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα. Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε πέντε ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη.

«Ασκήσεις Ηρεμίας» (2003) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Εξαιτίας μιας παρεξήγησης, ο Ντέιβ αναγκάζεται να παρακολουθήσει μαθήματα καταπολέμησης του θυμού με τον ειδικό δρ. Ράιντελ. Μόνο που αυτός αποδεικνύεται ένας εκκεντρικός χαρακτήρας που επεμβαίνει στην προσωπική ζωή του Ντέιβ.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Άνταμ Σάντλερ, Μαρίζα Τομέι.

*Open, Παρασκευή 10/7, στις 21:00

«Εντιμότατοι Απατεώνες» (2012) σκηνοθεσία Μάικλ Χόφμαν

Ο Χάρι Ντιν είναι ένας Λονδρέζος, που εργάζεται σε μουσείο και οργανώνει ένα πολύπλοκο σχέδιο, προκειμένου να πείσει έναν πλούσιο συλλέκτη να αγοράσει έναν ψεύτικο πίνακα του Μονέ. Για να ξεγελάσει τον αγοραστή, επινοεί μια ιστορία, με τη βοήθεια μιας κοπέλας από το Τέξας, της οποίας ο παππούς δήθεν διέσωσε τον πίνακα στα τέλη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν το περίπλοκο αυτό σχέδιο δεν πάει και τόσο καλά, θα ξεκινήσει μια μάχη ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Ποιος θα πάρει τελικά τα λεφτά, ποιος τον πίνακα και ποιος την κοπέλα;

Παίζουν: Κάμερον Ντιάζ, Κόλιν Φερθ, Άλαν Ρίκμαν, Τομ Κόρτνεϊ, Στάνλεϊ Τούτσι.

*Star, Παρασκευή 10/7, στις 22:00

«Κάτω Από τον Ήλιο» (2015) σκηνοθεσία Λούκα Γκουαντανίνο

Η θρυλική τραγουδίστρια της ροκ σκηνής Μαριάν Λέιν, έπειτα από μια επέμβαση στις φωνητικές χορδές, αναρρώνει σε ένα μικρό νησί της Ιταλίας μαζί με τον σύντροφό της Πολ. Τις διακοπές τους θα διακόψει o διάσημος παραγωγός και παλιός έρωτας της Μαριάν, Χάρι, που φτάνει στο νησί με την 22χρονη κόρη του Κρίστι. Ξαφνικά, όλοι θα μπουν σε μια δίνη ζήλιας, πάθους και κινδύνου, με τραγικές συνέπειες για όλους τους εμπλεκόμενους.

Παίζουν: Τίλντα Σουίντον, Ρέιφ Φάινς, Ντακότα Τζόνσον, Ματίας Σένερτς, Ορόρ Κλεμάν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 10/7, στις 23:00

«Ανάμεσα σε δύο κόσμους» (1997) σκηνοθεσία Κέβιν Κόστνερ

Στο μέλλον, οι ΗΠΑ δεν υπάρχουν ως ενιαίο κράτος! Αντίθετα, συμμορίες και ιδιωτικοί στρατοί λυμαίνονται τη χώρα. Στην προσπάθειά του να βρει φαγητό, ένας νομάς με το παρατσούκλι Σέξπιρ πέφτει τυχαία πάνω σ ένα εγκαταλειμμένο τζιπ της ταχυδρομικής υπηρεσίας και υποδυόμενος τον ταχυδρόμο περιπλανιέται στις πόλεις ζητιανεύοντας φαί και διαδίδοντας ψέματα σχετικά με την συγκρότηση μιας ενιαίας κυβέρνησης και την αρχή του τέλους για τη βία και την αναρχία. Προς έκπληξή του παρατηρεί πως οι άνθρωποι δίνουν βάση σ αυτά που διαδίδει, αφού όλοι αναζητούν να πιστέψουν σε κάποιο ιδανικό. Τα λόγια του επηρεάζουν τον Φορντ, έναν χαρισματικό νεαρό που δεν αργεί να οργανώσει τάγματα «ταχυδρόμων» και τελικά να αποτελέσει απειλή στα σχέδια του στρατηγού Μπέθλεεμ, επικεφαλής των Χόλνιστς, που σκοπεύει να διατηρήσει αυτή την κατάσταση βίας και αναρχίας προς όφελός του. Είναι θέμα χρόνου για την αμείλικτη σύγκρουση ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα και ο Σέξπιρ δεν θ αργήσει να βρεθεί στο πλευρό του Φορντ.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γουΐλ Πάτον, Λάρενζ Τέιτ, Τζέιμς Ρούσο.

*Star, Παρασκευή 10/7, στις 23:50

«Πειρατές της Καραϊβικής: Η Εκδίκηση του Σαλαζάρ» (2017) σκηνοθεσία Χοακίμ Ρόνινγκ, Έσπεν Σάνμπεργκ

Μαθημένος πια στις αναποδιές της ζωής, ο Τζακ Σπάροου δεν εκπλήσσεται όταν διαπιστώνει ότι άλλη μια απειλή αρχίζει να ρίχνει πάνω του τη βαριά σκιά της. Πιο δυσοίωνη από τις προηγούμενες, η σκιά αυτή έχει το σχήμα του φοβερού και τρομερού Κάπταιν Σαλαζάρ, που επικεφαλής μιας στρατιάς ναυτικών- φαντασμάτων- έχουν ξεχυθεί από το Τρίγωνο του Διαβόλου με αποστολή να εξοντώσουν όλους τους πειρατές που πλέουν πάνω στους πέντε ωκεανούς. Καθώς ο Τζακ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας –οι εκκρεμότητες από το παρελθόν του δεν τελειώνουν ποτέ – ο Τζακ πρέπει σύντομα να βρει τρόπο να αμυνθεί. Η μυθική -αλλά χαμένη οριστικά εδώ και αιώνες- τρίαινα του Ποσειδώνα, φαίνεται να είναι η μόνη ασπίδα του απέναντι στον κίνδυνο που αρχίζει να τον περιζώνει. Στο μάτι του κυκλώνα όμως, θα βρεθεί και η Καρίνα Σμιθ, μια δαιμόνια όσο και γοητευτική αστρονόμος, αλλά και ο Χένρυ, ένας περιπετειώδης ναύτης του βασιλικού ναυτικού, που είχαν την… τύχη να βρεθούν από την αρχή στο πλάι του Τζακ, προκειμένου να τον βοηθήσουν. Χωρίς να γνωρίζουν, φυσικά, τι ακριβώς τους περιμένει.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μπρέντον Τουέιτς, Κάγια Σκοντελάριο, Κέβιν ΜακΝάλλυ, Τζέφρι Ρας.

*Alpha, Παρασκευή 10/7, στις 23:50