Ακόμα τέσσερα νέα κρούσματα στην Καστοριά

Συνολικά 60 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή στη χώρα μας, με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00) χωρίς να έχουν καταγραφεί κρούσματα στην Καστοριά.

Δυστυχώς όμως το απόγευμα της Παρασκευής 10/7, ύστερα από επανεξέταση δειγμάτων, το Εργαστήριo Μοριακής Βιολογίας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο εντόπισε τέσσερα νέα κρούσμα από την Καστοριά, ανεβάζοντας τον αριθμό των θετικών κρουσμάτων σε 28.

Τα κρούσματα στην περιοχή της Καστοριάς αυξάνονται μεν, αλλά είναι ελεγχόμενα. Το μεγαλύτερο μέρος αυτών έως και χθες 9/7 προέρχονται από ιχνηλατήσεις θετικών κρουσμάτων, ενώ υπάρχουν και 4 ορφανά κρούσματα.

Επίσης βρέθηκε ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης ανεβάζοντας σε τριάντα δύο τα νέα κρούσματα στη Δυτική Μακεδονία, εκ των οποίων 28 στην Π.Ε.Καστοριάς και 4 στην Π.Ε.Κοζάνης.

Η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, η αποφυγή συγχρωτισμού, η έγκαιρη απομάκρυνσή μας από το χώρο εργασίας επί εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων είναι επί της παρούσης οι μόνοι αποτελεσματικοί τρόποι αναχαίτισης της διασποράς της λοίμωξης σύμφωνα με τον  Ιορδάνης Α. Ρωμιόπουλος Παθολόγο – Λοιμωξιολόγο – Συντονιστή ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας