7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή και τι καλύτερο από το να δώσεις ένα τέλος στην εβδομάδα στον καναπέ σου απολαμβάνοντας μια καλή ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«Άγρια» (2014) σκηνοθεσία Λουκ Γκρίνφιλντ

Μετά τη διάλυση του γάμου της και το θάνατο της μητέρας της, η Σέριλ Στρέιντ νιώθει πως όλα πάνε στραβά στη ζωή της και είναι έτοιμη να χάσει κάθε ελπίδα. Έτσι, παίρνει την απόφαση να τα αφήσει όλα πίσω της, να εγκαταλείψει τον πολιτισμό και να φύγει μόνη της για ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Θα περπατήσει περίπου 1800 χιλιόμετρα, τη διάσημη διαδρομή – μονοπάτι που εκτείνεται στις κορυφές των βουνών, κατά μήκος του Ειρηνικού Ωκεανού και θα βιώσει την πρωτόγνωρη εμπειρία της ατελείωτης πεζοπορίας στην άγρια φύση.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Γκάμπι Χόφμαν Λόρα Ντερν, Μπράιαν Βαν Χολτ.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 19/7, στις 21:00

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα. Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο.. Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*Star, Κυριακή 19/7, στις 21:00

«Στα Ίχνη του Χαμένου Θησαυρού: Το Βιβλίο με τα Μυστικά» (2007) σκηνοθεσία Τζον Τέρτελτομπ

Ο ριψοκίνδυνος αρχαιολόγος και κυνηγός θησαυρών, Μπεν Γκέιτς, έρχεται αντιμέτωπος με μια νέα αποκάλυψη, που θέλει τον προ – προ – πάππου του να είναι μέρος της συνομωσίας πίσω από το θάνατο του Αβραάμ Λίνκολν. Αποφασισμένος να αποδείξει την αθωότητα του προγόνου του, ο Μπεν Γκέιτς ξεκινά άμεσα ένα περιπετειώδες ταξίδι, για να συγκεντρώσει όλες τις αποδείξεις που χρειάζεται. Το μυστήριο και τα κρυμμένα μυστικά της ιστορίας θα τον φέρουν στο Παρίσι και από κει στο Λονδίνο πριν επιστρέψει στην Αμερική. Όμως, οι αποκαλύψεις δεν θα του χαριστούν εύκολα, αφού οι κλειδοκράτορες της αλήθειας δεν έχουν σκοπό να διευκολύνουν την αποστολή του. Μάλλον το αντίθετο…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Γιον Βόιτ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Εντ Χάρρις, Νταϊάν Κρούγκερ, Έλεν Μίρεν.

*Alpha, Κυριακή 19/7, στις 22:00

«Τίγρης και Δράκος» (2000) σκηνοθεσία Ανγκ Λι

Στην Κίνα του 19ου αιώνα, ο πολεμιστής Λι Μου Μπάι, κρυφά ερωτευμένος με την αρραβωνιαστικιά ενός νεκρού φίλου του, αναζητά το δράστη της κλοπής ενός μυθικού σπαθιού. Οι υποψίες του στρέφονται στην κόρη του κυβερνήτη, η οποία, θέλοντας να ξεφύγει από τη μοίρα της, έχει εκπαιδευτεί κρυφά στα μυστικά των πολεμικών τεχνών των Σαολίν.

Παίζουν: Τσάου Γιουν Φατ, Μισέλ Γεό, Ζανγκ Ζιγί, Τσανγκ Τσεν, Τσενγκ Πέι Πέι.

*Μακεδονία TV, Κυριακή 19/7, στις 23:00

«Σούλα Έλα Ξανά» (2009) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος

Η Σούλα έχει ερωτευθεί και έχει απογοητευτεί πολλές φορές. Στο κατώφλι των τριάντα, έχει αποφασίσει ότι οι επιλογές είναι μετρημένες και πως δε θέλει να περάσει το υπόλοιπο της ζωής της με σύντροφο την καριέρα της. Θα ανατρέξει στους παλιούς της έρωτες και θα βρεί ξανά μπροστά της τον τσιγκούνη, τον γυναικά, τον μαμάκια, αλλά και τον ζηλιάρη, με την ελπίδα πως κάποιος από αυτούς μπορεί να μεταμορφωθεί στον ιδανικό σύντροφο. Τα σχέδια της Σούλας όμως δεν συμβαδίζουν με τα σχέδια της τύχης.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλης Μαρίνος, Μάνος Γαβράς, Μέμος Μπεγνής, Κώστας Φραγκολιάς, Μαρία Ανδρούτσου, Φαίδρα Δρούγκα, Μίνα Αδαμάκη, Σόφη Ζανίνου, Αριέττα Μουτούση, Σούλη Σαμπάχ, Τζώρτζης Μουριάδης.

*Star, Κυριακή 19/7, στις 23:15

«Ζήτημα Ζωής και Θανάτου» (2004) σκηνοθεσία Po-Chih Leong

Φαινομενικά, ο οικολόγος Γουίλιαμ Λάνσινγκ είναι η προσωποποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης. ‘Eνας ευγενής αλλά αινιγματικός άνθρωπος του οποίου η μοναδική επαφή με τον έξω κόσμο είναι η αλληλογραφία του με τη 12χρονη ορφανή Ιρένα. ‘Oταν τα γράμματά της ξαφνικά σταματούν, εκείνος αντιλαμβάνεται πως κάτι περίεργο συμβαίνει. Κι ενώ οι παλιοί κυβερνητικοί εργοδότες του τον αναζητούν, ο Λάνσινγκ αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στην Πολωνία για να βρει την Ιρένα. ‘Oμως, η Ιρένα βρίσκεται στα χέρια ενός δουλεμπόρου με ευυπόληπτο προσωπείο. Ο Λάνσιγκ, μία ντετέκτιβ που αναλαμβάνει την υπόθεση και ένα ορφανό αγόρι σχηματίζουν μια περίεργη συμμαχία, ενώ όλοι και όλα είναι εναντίον τους. Ο Λάνσιγκ δίνει τη πιο βίαιη μάχη της ζωής του προκειμένου να κάνει τους υπεύθυνους να πληρώσουν με αίμα για τις ανίερες πράξεις τους. 

Παίζουν: Steven Seagal(William Lansing), Ida Nowakowska(Irena Morawska), Agnieszka Wagner(Kasia Lato), Matt Schulze(Faisal).

*Open, Κυριακή 19/7, στις 00:15

«Παρενέργειες» (2013) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Η Έμιλι και ο Μάρτιν, είναι ένα νέο, όμορφο, ερωτευμένο ζευγάρι και ζουν μια ονειρεμένη ζωή. Όλα αυτά ισχύουν μέχρι τη μέρα, που ο Μάρτιν φυλακίζεται για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών. Όσο ο Μάρτιν βρίσκεται στη φυλακή, η Έμιλι βιώνει την απόλυτη κατάθλιψη και μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, ένας ψυχίατρος, προσπαθεί να τη βοηθήσει. Η τελική της απόφαση όμως να μη νοσηλευθεί, θα γίνει αιτία να αλλάξουν οι ζωές όλων. Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας, ένας νέος, φιλόδοξος ψυχίατρος αναλαμβάνει να την κουράρει και της συνταγογραφεί ένα καινούργιο, πειραματικό ψυχοφάρμακο της αγοράς, το οποίο του προτείνει η προηγούμενη γιατρός της Εμιλι. Η νέα αγωγή μοιάζει να καταπολεμά την κατάθλιψη αλλά προκαλεί παρενέργειες: υπνοβατεί και επιτίθεται βίαια, χωρίς συνείδηση ή μνήμη του τι κάνει. Συντετριμμένος ο γιατρός θα αναζητήσει απαντήσεις. Όταν βρει την αλήθεια όμως, όλα όσα του έχουν απομείνει στη ζωή και την καριέρα απειλούνται να καταστραφούν.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Ρούνι Μάρα, Τσάνινγκ Τέιτουμ.

*Star, Κυριακή 19/7, στις 00:15