Ποιος είναι ο διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης που αφόπλισε τον δράστη με το τσεκούρι

Ο Ιωάννης Ποδιώτης είναι οργανωτής του Διεθνούς Μαραθωνίου Πέλλα – Θεσσαλονίκη, πρόεδρος ακαδημιών μπάσκετ, με κοινωνική δράση και προσφορά – Πώς περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες την αυτοθυσία με την οποία έσωσε την 47χρονη εφοριακό από τα χέρια του δράστη

Ανθρωπος του αθλητισμού, με έντονη κοινωνική δράση και προσφορά στα κοινά είναι ο διευθυντής της ΔΟΥ Κοζάνης, Ιωάννης Ποδιώτης που ακινητοποίησε και αφόπλισε τον δράστη της φρικιαστικής επίθεσης με τσεκούρι κατά συναδέλφων του εφοριακών το μεσημέρι της Πέμπτης. Είναι γενικός γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος», που πραγματοποιείται κάθε άνοιξη από την Πέλλα στη Θεσσαλονίκη, καθώς και πρόεδρος των ακαδημιών μπάσκετ στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όπου είναι ο τόπος μόνιμης κατοικίας του. Τα τελευταία δύο χρόνια, από τον Ιούλιο του 2018 υπηρετεί στη ΔΟΥ Κοζάνης, στον τόπο καταγωγής του, ως Προϊστάμενος Διεύθυνσης.

Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις του ίδιου και άλλων εφοριακών στην Ασφάλεια Κοζάνης, αλλά και από την εξέταση του οπτικού υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, ο διευθυντής της ΔΟΥ έσωσε την τελευταία στιγμή τη μια από τις δύο εφοριακούς που βρέθηκαν στο στόχαστρο του 45χρονου, την ώρα που την είχε ακινητοποιήσει στο πάτωμα του 2ου ορόφου και είχε σηκώσει το τσεκούρι για να τη χτυπήσει.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ένα «πλονζόν» αυτοθυσίας από τον Ι. Ποδιώτη πάνω στην πλάτη του δράστη και μια άγρια πάλη που ακολούθησε, προκειμένου να του αρπάξει το τσεκούρι από τα χέρια και με τη βοήθεια ενός υπαλλήλου καθαριότητας να τον κρατήσουν στη συνέχεια ακινητοποιημένο και να τον παραδώσουν στην Αστυνομία. Η 47χρονη εφοριακός, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, σε καλύτερη κατάσταση από τους δύο συναδέλφους της, είχε σκοντάψει σε καρέκλες στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να διαφύγει από τη δολοφονική μανία του δράστη και βρέθηκε στο πάτωμα, όπου ήταν έρμαιο στα χέρια του 45χρονου, ο οποίος την πρόλαβε και της επιτέθηκε.

Δευτερόλεπτα νωρίτερα ο δράστης είχε καταφέρει βάρβαρα χτυπήματα στους πρώτους δύο εφοριακούς που βρήκε στο διάβα του, στον 55χρονο και στην 67χρονη, οι οποίοι δίνουν μάχη στην εντατική του Παπανικολάου.

Ο Ι. Ποδιώτης δέχτηκε τα συγχαρητήρια συναδέλφων του, καθώς και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημόσιων Εσόδων, Γιώργου Πιτσιλή, κατά τη διάρκεια της εσπευσμένης επίσκεψής του στην Κοζάνη.

Έθνος