«Στο σφυρί» το πιο θρυλικό ρούχο της Μέριλιν Μονρόε

Το λευκό φόρεμα που ανεμίζει χάρη στον υπόγειο αεραγωγό χαρίζοντας στο Χόλιγουντ μία από τις πιο εμβληματικές στιγμές του, θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο του 2018 μαζί με διάφορα άλλα πολύτιμα memorabilia από την καριέρα της διάσημης ηθοποιού

Πρόκειται για μία από τις πιο εμβληματικές κινηματογραφικές σκηνές του εικοστού αιώνα: η Μέριλιν Μονρόε στέκεται με τόλμη και γοητεία πάνω από μία σχάρα στο πεζοδρόμιο και λέει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο «ωωω, νιώθεις το αεράκι από το υπόγειο μετρό;». Την ίδια στιγμή, το λευκό της φόρεμα ανασηκώνεται και την τυλίγει, αναδεικνύοντας τα καλλίγραμμα πόδια της και σφραγίζοντας τη φήμη της ως απόλυτο σύμβολο του σεξ.

Ηρθε λοιπόν η ώρα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, το φόρεμα αυτό να δημοπρατηθεί για μία ακόμα φορά, μαζί με διάφορα άλλα πολύτιμα memorabilia από την καριέρα της διάσημης ηθοποιού. Εκτός από το χαρακτηριστικό λευκό ρούχο που φορούσε στην ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ «Επτά χρόνια φαγούρα», στο σφυρί βγαίνει και το «κορμάκι» που φορούσε η Μέριλιν στην ταινία «Οι άνδρες προτιμούν τις ξανθιές».

Αλλά και το γεμάτο με σημειώσεις της ηθοποιού αντίγραφο του σεναρίου της ταινίας «Επτά χρόνια φαγούρα» και μία υπογεγραμμένη φωτογραφία, που θεωρείται η πρώτη που υπέγραψε ως «Μέριλιν» και όχι ως «Νόρμα Τζιν», όπως ήταν το πραγματικό της όνομα.

Ολα αυτά θα συμβούν από τον χολιγουντιανό οίκο δημοπρασιών «Profiles in History». Αρχικά, τα πολύτιμα «αναμνηστικά» της Μέριλιν θα εκτεθούν από τις 18 Αυγούστου ως τις 30 Σεπτεμβρίου και η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά, στις αρχές Οκτωβρίου 2018.

«Η Μέριλιν είναι χωρίς αμφιβολία το μεγαλύτερο είδωλο του Χόλιγουντ και αυτή είναι μία από τις πιο σπάνιες συλλογές με πράγματα που την χαρακτηρίζουν» δήλωσε ο Τζο Μανταλένα εκ μέρους του Οίκου.

Το θρυλικό λευκό φόρεμα έχει πουληθεί στην τιμή των 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων το 2011 και αναμένεται να σημειώσει υψηλότερες επιδόσεις αυτή τη φορά.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οποιοδήποτε αντικείμενο σχετίζεται με τη Μονρόε είναι από τα πιο περιζήτητα και οι μανιώδεις συλλέκτες είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν μικρές και μεγάλες περιουσίες προκειμένου να τα αποκτήσουν.

Τα υπογεγραμμένα της αυτόγραφα βρίσκονται στην δέκατη θέση της λίστας με τα πιο δημοφιλή όλων των εποχών.

Κι όπως είχε πει κάποτε η ίδια η Μέριλιν με εκείνη τη γλυκόπικρη αυτογνωσία που τη διέκρινε: «Το Χόλιγουντ είναι το μέρος όπου θα πληρώσουν χίλια δολάρια για ένα σου φιλί και πενήντα σεντς για την ψυχή σου».

protagon.gr