Δήμος Άργους Ορεστικού: Σκέψου διαφορετικά, δράσε καθαρά!

Επικεντρωμένοι στην προστασία της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της βιωσιμότητας της πόλης, η Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Άργους Ορεστικού απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημότες να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης.

Παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να ακολουθήσουν απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες:

-Συσκευάζουμε τα οικιακά μας απορρίμματα σε ανθεκτικές σακούλες, στεγνές, καλά δεμένες και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

-Δεν αφήνουμε απορρίμματα έξω από τους κάδους, καθώς επιβαρύνουμε την υγεία μας, το περιβάλλον και την εικόνα της πόλης.

-Συσκευάζουμε με μεγάλη προσοχή  τις στάχτες και βεβαιωνόμαστε ότι έχουν σβήσει.

-Στους κάδους ανακύκλωσης απορρίπτουμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί κλπ) αφού τα έχουμε συμπιέσει για να μειωθεί ο όγκος τους.

-Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα, οικιακές ηλεκτρικές συσκευές κλπ) σε δρόμους και πεζοδρόμια, χωρίς προηγουμένως να έχουμε επικοινωνήσει με τον Δήμο μας, για να προγραμματισθεί η απόσυρσή τους.

-Διατηρούμε τα οικόπεδα μας καθαρά και φροντίζουμε για την αποψίλωση τους.

– Δένουμε τα κλαδιά και τα ξερά χόρτα και τα τοποθετούμε δίπλα στους κάδους. Ένα ο όγκος είναι μεγάλος επικοινωνούμε με την υπηρεσία καθαριότητας.

-Δεν αφήνουμε μπάζα και οικοδομικά υλικά ανακαίνισης σε δρόμους και πεζοδρόμια. Φροντίζουμε οι ίδιοι να τα μεταφέρουμε σε αδειοδοτημένη μονάδα ανακύκλωσης απόβλητων εσκαφέων κατασκευών και κατεδαφίσεων (Α.Ε.Κ.Κ)

Οι πολίτες για κάθε σχετική πληροφορία μπορούν να επικοινωνούν με την Διεύθυνση Καθαριότητας στο τηλέφωνο 24670 44118