Xαρακτηριστικά ιδιοφυών ανθρώπων!

Η ευφυία είναι η μητέρα κάθε πνευματικής δύναμης! Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θεωρηθεί “ιδιοφυής”. Πολλοί νομίζουν οτι οι ιδιοφυείς άνθρωποι μπορούν απλώς να κάνουν πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά υπολογισμούς. Αυτό δεν ισχύει. Τα διακριτά χαρακτηριστικά τους είναι κυρίως αρετές που ανήκουν στη συναισθηματική νοημοσύνη. Ας δούμε 5 από αυτά.

  1. Δεν ανταγωνίζονται άλλους.

Ένας ιδιοφυής άνθρωπος, ζει και αναπνέει μέσα στο δικό του μυαλό. Ο μόνος ανταγωνιστής που έχει, είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Ο/οι τομέας/τομείς του ενδιαφέροντός του, τον γεμίζουν τόσο πολύ που δεν έχει ανάγκη να νιώθει «πρώτος» μεταξύ άλλων. Ο ανταγωνισμός μέσα σε κάποιο περιβάλλον, αφήνει αδιάφορο τον ιδιοφυή άνθρωπο που μάλλον ασπάζεται το «τέχνη για την τέχνη» του Όσκαρ Ουαϊλντ.

  1. Δεν έχουν εγωκεντρισμό.

Άπαξ και οι ιδιοφυείς δε δίνουν σημασία στον ανταγωνισμό με άλλους, πολύ απλά σημαίνει πως δεν ζουν βλέποντας τον εαυτό τους ως κέντρο του κόσμου. Δεν έχουν την τάση να επιβληθούν στους άλλους, δεν πιστεύουν οτι η όποια άποψη έχουν σε ένα ζήτημα είναι η σωστή. Κατανοούν τη διαφορά οπτικής που έχουν με άλλους ανθρώπους και, αντί να εμμένουν σε διαφωνίες και τσακωμούς, κοιτάζουν να γεφυρώνουν τις διαφορές και να συνθέτουν απόψεις διαφορετικές.

  1. Είναι αρνητικοί μόνο…στη μιζέρια των άλλων.

Όπως είπαμε, ο ιδιοφυής άνθρωπος απολαμβάνει την εργασία του και τη δραστηριότητά του. Τη βλέπει με θετικό πνεύμα. Είναι δημιουργική ψυχή του ιδιοφυούς ανθρώπου. Το μόνο που βλέπει το μυαλό ενός τέτοιου ανθρώπου, είναι ευκαιρίες και τρόπους να γίνεται μονίμως εποικοδομητικός. Είναι άνθρωπος καταφατικός και χαρούμενος. Όταν ακούει κακόπιστες κριτικές ή συμβουλές που έχουν ως στόχο να του χαλάσουν την «πτήση» και να του «κόψουν» τα φτερά, εκείνος δε δίνει σημασία. Δεν επιτρέπει στην τοξικότητα να χαλάσει τη δική του, θετική χημεία. Οι ιδιοφυείς άνθρωποι γνωρίζουν καλά οτι δεν μπορούν να ζουν με βάση τις γνώμες άλλων ανθρώπων. Κάνουν αυτό που νιώθουν και διαχωρίζουν τις γόνιμες συμβουλές και την κριτική, από τους ζηλόφθονους χαρακτηρισμούς που γίνονται εναντίον τους.

  1. Ακολουθούν το ένστικτό τους.

Οι ιδιοφυείς άνθρωποι γνωρίζουν καλά οτι η λογική είναι πολύ σχετική. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός οτι δέκα άνθρωποι, θεωρούν ως «λογικό» κάτι τελείως διαφορετικό. Επομένως, τι κάνουν; Ακούν την καρδιά τους. Βαδίζουν με βάση το ένστικτό τους. Κάνουν αυτό που τους αρέσει. Δεν σκέφτονται τη δυσκολία ενός εγχειρήματος, προχωρούν στην περιπέτεια εμπιστευόμενοι το ένστικτό τους. Οι έρευνες οι σημερινές γύρω από τη συναισθηματική νοημοσύνη, τους δικαιώνουν!

  1. Απολαμβάνουν την πραγματικότητα και το παρόν …έχοντας όνειρα!

Το να είναι κάποιος άνθρωπος «ονειροπόλος», μόνο κακό δεν είναι. Συνήθως αποκαλούν «ρομαντικούς» εκείνους που είναι γνήσια αισιόδοξοι και φιλόδοξοι. Οι ιδιοφυείς άνθρωποι, δεν ενδιαφέρονται τόσο για τους χαρακτηρισμούς. Αυτό που τους νοιάζει είναι η πραγματικότητα να έχει επαφή με τα όνειρά τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι σκέψεις τους να γίνονται πράξεις και το παρόν να είναι συνδεδεμένο με το μέλλον. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο στην καθημερινότητα των ιδιοφυών ανθρώπων. Ζουν με πάθος την πραγματικότητα, τους αρέσει να απολαμβάνουν τη στιγμή. Το μέλλον δεν το νιώθουν ως άγχος και είναι συγκεντρωμένοι στο παρόν.

tsemperlidou.gr