9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο ιδανικότερος τρόπος να περάσεις το βράδυ της Κυριακής είναι βλέποντας μια ταινία! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε εννιά ξεχωριστές ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα το βράδυ στη μικρή σου οθόνη μαζί με τους αγαπημένους σου:

«Δείπνο Ηλιθίων» (1998) σκηνοθεσία Φρανσίς Βεμπέρ

Κάθε Τετάρτη, ο Πιερ και οι φίλοι του διοργανώνουν μια εκκεντρική συνάντηση την οποία αποκαλούν «Δείπνο Ηλιθίων». Ο καθένας τους προσκαλεί στο δείπνο αυτό, τον πιο ηλίθιο άνθρωπο που έχει συναντήσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Αυτός που έχει φέρει μαζί του τον πιο χαζό προσκεκλημένο, ανακηρύσσεται νικητής της εβδομάδας. Όλα θα αλλάξουν όταν ο Πιέρ θα προσκαλέσει στο δείπνο τον αγαθό και καλόκαρδο Φρανσουά – υπάλληλο της τοπικής εφορίας.

Παίζουν: Ζακ Βιγιερέ, Τιερί Λερμίτ, Φρανσίς Ιστέρ, Ντανιέλ Πρεβόστ, Αλεξαντρά Βαντερνούτ.

*Ant1, Κυριακή 9/8 στις 20:45

«Μόλις Χώρισα» (2007) σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος, Άγγελος Φραντζής

Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το «μοιραίο», δεν είχε καμία καρμική σχέση με την τραγικότητα που τυλίγει το όνομά της. Η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον Πέτρο. Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοίμαζαν πάρτι-έκπληξη, ήρθε και χτύπησε την πόρτα της το κακό. Με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της. Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της: τη Μαίρη και τον Δημήτρη, τη Λου, τον Μήτσο και τη μαμά της. Την κατάσταση περιπλέκουν ένας Ισπανός, ο Βίτορ, τυχαία γνωριμία της Λου, μια ακάλεστη τάπερ-γούμαν, η Τιτίκα Καρλατήρα και ένα pizza boy. Και μέσα στον γενικό χαμό, τι σχέση έχει ο χωρισμός με τον Μπάτμαν και το Μαμούθ; Με τις επιδείξεις τάπερ και τις βαλεριάνες; Τις πίτσες και τα strip show; Τα ισπανικά και τον ‘Αγιο Πέτρο; Καμία; Πόσο γελιόμαστε.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Σήφης Πολυζωίδης, Ζαν Μπερνάρ Φενάιγ, Μαρία Μπακοδήμου, Σίσσυ Χρηστίδου.

*Star, Κυριακή 9/8 στις 21:00

«Το Βασίλειο των Ουρανών» (2005) σκηνοθεσία Ρίντλει Σκοτ

1184 μ.Χ. Στην Ιερουσαλήμ, οι Χριστιανοί βιώνουν μια επισφαλή συνύπαρξη με τους πολυπληθέστερους Άραβες, ενώ η ιερή πόλη διοικείται από τον ασθενικό βασιλιά Βαλδουίνο και τους συμβούλους του. Πολύ μακριά από κει, σ? ένα χωριό της Γαλλίας, ζει ένας νεαρός σιδηρουργός ονόματι Μπάλιαν που έχει μόλις χάσει την αγαπημένη του γυναίκα, ενώ κινδυνεύει να χάσει και την πίστη του. Στο μεταξύ, ο ιππότης Γοδεφρείγος του Ιμπελέν επιστρέφει στην πατρίδα του ώστε να στρατολογήσει νέους μαχητές και να ηγηθεί μιας σταυροφορίας για την υπεράσπιση των Αγίων Τόπων από τα μουσουλμανικά στρατεύματα του Άραβα ηγέτη Σαλαντίν. Ταυτόχρονα, ο γαλαζοαίματος ιππότης αναζητεί και τον νόθο γιο του, που, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι άλλος από τον Μπάλιαν.

Παίζουν: Ορλάντο Μπλουμ, Λίαμ Νίσον, Τζέρεμι Άιρονς, Έβα Γκριν, Έντουαρντ Νόρτον, Μάικλ Σιν.

*ΣΚΑΙ, Κυριακή 9/8 στις 21:00

«Η συμμορία των έντεκα» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Για τον γοητευτικό και ταλαντούχο απατεώνα Ντάνι Όσιαν η καλύτερη ληστεία είναι πάντα η… επόμενη ληστεία. Αν και δεν έχει περάσει μια ολόκληρη μέρα από την αποφυλάκισή του από τις φυλακές του Νιου Τζέρσεϊ, έχει ήδη βάλει στο τραπέζι τα πλάνα της επόμενης κομπίνας του. Σύντομα θα έρθει σε επαφή με τους ικανότερους απατεώνες της πιάτσας – ανάμεσά τους ένας επιτήδειος χαρτοπαίκτης, ένας ελαφροχέρης πορτοφολάς, ένας σπεσιαλίστας στις ανατινάξεις. Στόχος τους είναι να «χτυπήσουν» ταυτόχρονα τρία από τα μεγαλύτερα καζίνο του Λας Βέγκας, τα οποία ανήκουν στον αδίστακτο μεγιστάνα Τέρι Μπένεντικτ, ελαφρύνοντας τα χρηματοκιβώτιά του κατά 150 εκατομμύρια. Ο ίδιος έχει επίσης δεσμό με την Τες, τη πρώην σύζυγο του Όσιαν, και αυτό ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο για το παράτολμο σχέδιο που εξυφαίνει η συμμορία.

Παίζουν: Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Τζούλια Ρόμπερτς, Άντι Γκαρσία.

*Alpha, Κυριακή 9/8 στις 22:00

«Robocop 2» (1990) σκηνοθεσία Irvin Kershner

Η πόλη του Ντιτρόιτ έχει τόσα πολλά χρέη που κινδυνεύει να χρεοκοπήσει. Η εταιρεία του Ολντ Μαν ετοιμάζεται να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο σε όλους τους τομείς και η μόνη ελπίδα για να σωθεί η πόλη είναι ο Ρόμποκοπ.

Παίζουν: John Glover(Magnavolt Salesman), Mario Machado(Casey Wong), Leeza Gibbons(Jess Perkins), John Ingle(Surgeon General), Tom Noonan(Cain), Roger Aaron Brown(Whittaker).

*Open, Κυριακή 9/8 στις 22:30

«Αληθινά Ψέματα» (1994) σκηνοθεσία Τζέιμς Κάμερον

Ο Χάρι Τάσκερ, ένας φαινομενικά φιλήσυχος πωλητής κομπιούτερ, είναι στην πραγματικότητα μυστικός πράκτορας. Η σύζυγός του, Χέλεν, δεν υποψιάζεται ότι όταν ο Χάρι λείπει σε διάφορα συνέδρια, διεκπεραιώνει τις πιο επικίνδυνες και δύσκολες αποστολές. Όμως, κάποια στιγμή, τα πράγματα παίρνουν παράξενη τροπή όταν ο Χάρι αρχίζει να υποψιάζεται πως η Χέλεν τον απατά.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Τομ Άρνολντ, Μπιλ Πάξτον, Τία Καρέρε, Τσάρλτον Ίστον.

*Star, Κυριακή 9/8 στις 23:00

«Το Χώμα Βάφτηκε Κόκκινο» (1996) σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης

Το έργο ξεδιπλώνει τις μεγάλες συγκρούσεις που εξελίχτηκαν ανάμεσα σε κολίγους και τσιφλικάδες στο θεσσαλικό κάμπο στις αρχές του περασμένου αιώνα με βασικό αίτημα τη διανομή της γης στους ακτήμονες χωρικούς. Η περίοδος αυτή αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση των αγώνων των Θεσσαλών χωρικών. Το κείμενο αφηγείται δύο ιστορίες. Η πρώτη ιστορία είναι η δολοφονία του Μαρίνου Αντύπα που πλήρωσε με τη ζωή του τις ιδέες του για διανομή της γης του θεσσαλικού κάμπου στους χωρικούς. Η δεύτερη είναι η ιστορία μιας οικογένειας τσιφλικάδων και της σύγκρουσης που ξεσπά άγρια ανάμεσα στα δύο αδέλφια, ακριβώς επειδή υποστηρίζουν διαφορετικές αξίες. Ο μεγάλος γιος ο Ρήγας υποστηρίζει αυταρχικά τις αξίες της απόλυτης κυριαρχίας πάνω στη γη και στους ανθρώπους της, ενώ ο μικρότερος, ο Οδυσσέας, πιστεύει ότι η γη ανήκει σ’ αυτούς που τη δουλεύουν. Την άγρια σύγκρουση των δύο αδελφών εντείνει η διεκδίκηση της ίδιας γυναίκας.

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μαίρη Χρονοπούλου, Γιάννης Βόγλης , Φαίδων Γεωργίτσης.

*Mega, Κυριακή 9/8 στις 23:10

«360» (2011) σκηνοθεσία Φερνάρντο Μερέγιες

Μια κοπέλα που ψάχνει λεφτά στον «εύκολο – δύσκολο» δρόμο, ένας άνδρας σε μια στιγμή αδυναμίας, ένας απελπισμένα ερωτευμένος άνδρας, μία γυναίκα με εξωσυζυγική σχέση, μια κοπέλα που ανακαλύπτει την απιστία του αγοριού της, ένας κατάδικος για σεξουαλικά αδικήματα, ένας πατέρας που ψάχνει για χρόνια την κόρη του, μία γυναίκα σε έναν τελειωμένο γάμο, μία εσωστρεφής κοπέλα που ψάχνει διέξοδο, ένας «φωτογράφος», ένας «επιχειρηματίας» κι ένας «σωματοφύλακας». Βιέννη, Παρίσι, Λονδίνο, Μπρατισλάβα, Ρίο, Ντένβερ, Φοίνιξ… Φαινομενικά ασύνδετες ιστορίες μεταξύ τους, διαφορετικοί άνθρωποι πολιτισμικά, κοινωνικά, ηλικιακά, που όμως με κάποιον τρόπο συνδέονται.

Παίζουν: Ρέιτσελ Βάις, Άντονι Χόπκινς, Τζουντ Λο, Μπεν Φόστερ, Έμινεμ, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Τζαμέλ Ντεμπούζ, Μαριάν Ζαν-Μπαπτίζ.

*Mega, Κυριακή 9/8 στις 00:15

«Το Λουλούδι της Ερήμου» (2009) σκηνοθεσία Σέρι Χόρμαν

Η 12χρονη Γουόρις, για να μην παντρευτεί έναν 70χρονο, το σκάει από ένα χωριό της Σομαλίας για τη Μογκαντίσου και από κει για το Λονδίνο. Δουλεύοντας έγκλειστη στην πρεσβεία για χρόνια και χωρίς να μιλάει αγγλικά, βρίσκεται στους δρόμους όταν ξεσπά εμφύλιος στην πατρίδα της.

Παίζουν: Λίγια Κεμπεντε, Σάλι Χόκινς, Τίμοθι Σπολ.

*Alpha, Κυριακή 9/8 στις 00:30