5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και ήρθε η στιγμή να χαλαρώσεις έπειτα από μία κουραστική εβδομάδα! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε πέντε ξεχωριστές ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα στη μικρή σου οθόνη και υπόσχονται να κάνουν το βράδυ σου μαγικό:

«Ξανά Ανάλυσέ Το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Ο αρχιμαφιόζος Πολ Βίτι παριστάνει τον κατατονικό για να βγει από τη φυλακή υπό την επίβλεψη του ψυχίατρου Μπεν Σόμπελ, ο οποίος αναγκάζεται να τον φιλοξενήσει σπίτι του. Ο Βίτι σχεδιάζει ένα μεγάλο κόλπο δουλεύοντας ως βιτρίνα σε τηλεοπτική σειρά με μαφιόζικη θεματολογία.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου.

*Open, Παρασκευή 14/8, στις 21:00

«Πίστεψέ Με» (2010) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Σουίμερ

Η δεκατετράχρονη Άνι γνωρίζει ένα νέο φίλο μέσα από το Internet και αποφασίζει να τον συναντήσει, χωρίς να έχει διασταυρώσει την ταυτότητά του. Όταν όμως ανακαλύπτει πως ο φίλος της είναι ένας 40χρονος άντρας, που σκοπεύει να τη βιάσει, είναι πλέον πολύ αργά για να ζητήσει βοήθεια. Ο πατέρας της στοιχειώνεται από την επίθεση στην κόρη του και αποφασίζει να αναζητήσει τον ένοχο, ενώ η μητέρα της μένει πίσω στο σπίτι, προσπαθώντας να μαζέψει τα κομμάτια της πληγωμένης κόρης της. Την ίδια ώρα, η ιστορία γίνεται γνωστή στο σχολείο της Άνι, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις. Η οικογένεια βρίσκεται αντιμέτωπη με μια περιπέτεια, που περνάει μέσα από αστυνομικά τμήματα, δικαστικές αίθουσες και διαρκείς συγκρούσεις, ελπίζοντας στην τελική δικαίωση.

Παίζουν: Κλάιβ Όουεν, Κάθριν Κίνερ, Λιάνα Λιμπεράτο, Βαϊόλα Ντέιβις.

*Star, Παρασκευή 14/8, στις 22:00

«Κομάντο» (1985) σκηνοθεσία Μαρκ Λέστερ

Ο Τζον Μάτριξ, πρώην αρχηγός μιας ειδικής ομάδας κομάντο, αναγκάζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση όταν η κόρη του πέφτει θύμα απαγωγής. Με τη βοήθεια μιας τολμηρής αεροσυνοδού ο Μάτριξ θα δώσει μάχη με το χρόνο για να σώσει την κόρη του που κινδυνεύει άμεσα.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ρέι Ντάουν Τσονγκ, Νταν Χεντάγια, Τζέιμς Όλσον, Αλίσα Μιλάνο.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 14/8, στις 22:00

«Η Δασκάλα» (2016) σκηνοθεσία Γιαν Χρέμπεκ

Μπρατισλάβα, δεκαετία του 80. Μία φαινομενικά ευχάριστη και καλόκαρδη δασκάλα μπαίνει στην καινούργια της τάξη και συστήνεται στους μαθητές της. Όταν έρθει η δική τους ώρα να συστηθούν, η δασκάλα τους ζητεί να αναφέρουν επίσης τι δουλειά κάνουν οι γονείς τους. Ανάλογα με την επαγγελματική θέση του καθενός, η δασκάλα θα αρχίσει να ζητεί χάρες και να χειραγωγεί τους ενήλικες και τα παιδιά για το προσωπικό της συμφέρον. Ποιος, εξάλλου, θα καταγγείλει μια γυναίκα με τόσο στενούς δεσμούς με το κυρίαρχο κομμουνιστικό κόμμα; Ανήσυχοι για την ακαδημαϊκή πορεία των παιδιών τους, οι περισσότεροι γονείς υποκύπτουν στην πίεση και θέτουν εαυτούς στην υπηρεσία της δασκάλας για κάθε είδους εξυπηρετήσεις: της αγοράζουν τρόφιμα, της παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, καθαρίζουν το διαμέρισμά της, υπομένουν ακόμη και τις ερωτικές της κρούσεις. Ένα τραγικό συμβάν θα οδηγήσει τρεις οικογένειες να πάρουν την απόφαση να αντισταθούν. Σε συνεργασία με τη διευθύντρια του σχολείου και τους υπόλοιπους γονείς, οργανώνουν μια μυστική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύπτεται η καταστρεπτική δράση της δασκάλας σε όλο της το μεγαλείο. Θα καταφέρουν να την αντιμετωπίσουν;.

Παίζουν: Ζουζάνα Μορέρι, Σονγκόρ Κασάι, Πέτερ Μπέμπτζακ, Ζουζάνα Κονέκνα, Ταμάρα Φίσερ, Μάρτιν Χαβέλκα, Ίνκα Γκογκάλοβα.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 14/8, στις 22:15

«The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 2» (2015) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Η νεαρή Κάτνις αποτελεί πια το σύμβολο της εξέγερσης και προσπαθεί να επαναφέρει τον Πίτα στην κανονική του κατάσταση, να καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις νέες, δύσκολες μάχες που έρχονται στο δρόμο της. Ο κύριος στόχος της όμως παραμένει ο ίδιος: να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Σνόου και να επανέλθει η ειρήνη. Καθώς η ομάδα της συνεχώς μειώνεται, θα καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο; Θα πάρει εκδίκηση από τον Σνόου ή θα αλλάξει ο στόχος της; Θα είναι μαζί με τον  Πίτα ή με τον παλιό της φίλο Γκέιλ; Θάνατοι, βόμβες, τόξα, βέλη αλλά και ελπίδα και ένα ερωτικό τρίγωνο, τελικά τι θα συμβεί;

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Γούντι Χάρελσον.

*Star, Παρασκευή 14/8, στις 00:15