5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Aloha» (2015) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Ένας φημισμένος στρατιωτικός εργολάβος επιστρέφει στον τόπο όπου άκμασε η καριέρα του για να επανασυνδεθεί με μια παλιά του σχέση αλλά και να «ερωτευτεί» το σκυλί αεροπορίας που του έχει ανατεθεί.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εμα Στόουν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Μπιλ Μάρεϊ.

*Open, Πέμπτη 20/8, στις 21:00

«Steve Jobs» (2015) σκηνοθεσία Ντάνιελ Μπόιλ

Steve Jobs, ιδρυτής του κολοσσού Apple, ένα πρόσωπο σταθμός για τον 20ο αιώνα. Το πάθος και η εφευρετικότητα, του ιδιόρρυθμου γκουρού της τεχνολογίας, ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νέα, ψηφιακή εποχή. Ωστόσο, στην  προσπάθειά του να φέρει την επανάσταση στην τεχνολογία, θυσίασε την οικογενειακή του ζωή και ενδεχομένως την υγεία του. Οι δοκιμασίες και οι θρίαμβοι μιας σύγχρονης ιδιοφυΐας.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζεφ Ντάνιελς, Σεθ Ρόγκεν.

*Star, Πέμπτη 20/8, στις 22:00

«Ποτέ την Κυριακή» (1960) σκηνοθεσία Ζίλ Ντασέν

Ένας Αμερικάνος «ερασιτέχνης φιλόσοφος», γοητευμένος από τον αρχαίο πολιτισμό φτάνει στην Ελλάδα, σίγουρος ότι θα βρει την αιώνια αλήθεια. Στην περιπλάνηση του, γνωρίζει την Ίλια, μια πόρνη, που έχει την αξιοπρέπεια να διαλέγει η ίδια τους πελάτες της. Βλέποντας στο πρόσωπο της, την καθαρότητα της ομορφιάς και την κληρονομιά της τραγικής φιγούρας, την ερωτεύεται με πάθος και ως άλλος πυγμαλίων προσπαθεί να την διαπλάσει. Όμως η Ίλια έχει άλλα σχέδια. Εγκαταλείπει τα μαθήματα κλασσικής παιδείας που της προσφέρει ο Αμερικάνος, εγκαταλείπει και τον ίδιο για να αφεθεί στον έρωτα ενός Ελληνο-Ιταλού λιμενεργάτη. 

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη – Ίλια, Ζυλ Ντασέν – Homer, Γιώργος Φούντας – Tonio, Τίτος Βανδής – Γιώργος, Μήτσος Λυγίζος – Καπετάνιος, Δέσπω Διαμαντίδου – Δέσπω, Δήμος Σταρένιος – αντιπρόσωπος του προστάτη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ – Ναύτης, Αλέξης Σολωμός – Ο προστάτης, ο άνθρωπος χωρίς πρόσωπο, Θανάσης Βέγγος – Θανάσης, Φαίδων Γεωργίτσης – Ναύτης, Νίκος Φέρμας – Σερβιτόρος, Γιάννης Φέρμης – επιβάτης που έχασε το τραμ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 20/8, στις 22:00

«1001 Γραμμάρια» (2014) σκηνοθεσία Bent Hamer

Πολλοί μπορεί να μη το γνωρίζουν, αλλά σε κάθε χώρα φυλάσσεται κάτω από ειδικές συνθήκες ώστε να μην αλλοιώνεται το βάρος του, ένα πρότυπο χιλιόγραμμο, το γνωστό μας κιλό. Το πρότυπο αυτό συνιστά τη μονάδα αναφοράς και μέτρησης του βάρους. Όταν η αυστηρή, γοητευτική αλλά και μοναχική Νορβηγίδα επιστήμονας Μαρίε συμμετέχει στο τακτικό ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι σχετικά με την ακριβή μέτρηση του πρότυπου χιλιόγραμμου, η ζωή της αποκλίνει από την κανονική της ρουτίνα. Θα αναγκαστεί λοιπόν να «ζυγίσει» με ακρίβεια τις προσωπικές της απογοητεύσεις και επιθυμίες με την ευκαιρία για αγάπη και μια διαφορετική στάσης ζωής.

Παίζουν: Ane Dahl Torp, Laurent Stocker, Hildegun Riise.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 20/8, στις 22:00

«Λευκός Θεός» (2014) σκηνοθεσία Κορνέλ Μουντρούκτσο

Η 13χρονη Λίλη προσπαθεί να σώσει τον σκύλο της, Χάγκεν. Απογοητευμένη, τα βάζει με τον πατέρα της για την «εξαφάνιση» του φίλου της. Η Λίλη ξεκινάει να βρει τον σκύλο της και να τον σώσει. Ο Χάγκεν από τη μεριά του επίσης προσπαθεί να επιστρέψει στη φίλη του. Παλεύοντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο γεμάτο κακοτοπιές, ο Χάγκεν σύντομα συνειδητοποιεί πως λίγοι είναι αυτοί που αγαπούν έναν σκύλο. Μάλιστα όταν πιάνεται στα δίχτυα του μπόγια, και το μέλλον του δεν μοιάζει και τόσο ευοίωνο, αυτός και οι υπόλοιποι σκύλοι που έχουν κατακλύσει την πόλη, θα εξεγερθούν εναντίον της ανθρωπότητας. Και μόνο η Λίλη, ίσως, είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει τη «μάχη» ανάμεσα στον άνθρωπο και τον σκύλο.

Παίζουν: Ζόφια Πσότα, Σάντορ Ζότερ, Λίλι Μονόρι, Λίλι Χόρβαθ, Λάζλο Γκάλφι, Έργουιν Νάγκι.

*Κανάλι Βουλής, Πέμπτη 20/8, στις 23:00