7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σήμερα Κυριακή οι ταινίες έχουν την τιμητική τους! Είναι η τελευταία μέρα της εβδομάδας και ο μόνος σωστός τρόπος για να δώσεις ένα όμορφο τέλος στην κουραστική και δύσκολη εβδομάδα σου είναι μέσα από μία καλή ταινία.

«Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι» (2012) σκηνοθεσία Γιάννης Σμαραγδής

Η ιστορία του Έλληνα ναυσιπλόου κι ευεργέτη της Ελλάδας και της Ρωσίας, Ιωάννη Βαρβάκη είναι ένα επικό παραμύθι που ξεκινάει από τα φτωχικά Ψαρά πριν την επανάσταση των Ελλήνων κατά των Τούρκων, φτάνει μέχρι την αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης και τις ρωσικές στέπες και καταλήγει στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1821. Κουρσάροι στο Αιγαίο,  πολιτικά παιχνίδια στην αυλή της τσαρίνας της Ρωσίας, η ανακάλυψη κι εκμετάλλευση του χαβιαριού από τον αυτοδημιούργητο Έλληνα Ιωάννη Βαρβάκη, πολύπλοκες συνομωσίες των μεγάλων δυνάμεων της εποχής στην πλάτη των Ελλήνων, έρωτες, φιλίες, προδοσίες και οικογενειακά δράματα συνθέτουν τη μυθιστορηματική ζωή αυτού του παράξενου και ταυτόχρονα τόσο εμβληματικού κι ελκυστικού Έλληνα.

Παίζουν: Σεμπάστιαν Κοχ, Κατρίν Ντενέβ, Τζον Κλιζ, Εβγκένι Στίχκιν, Χουάν Ντιέγκο Μπότο, Όλγκα Σουτούλοβα, Λάκης Λαζόπουλος, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Άκης Σακελαρίου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 23/8 στις 21:00

«Ο Άνθρωπος της Καρπαζιάς» (1969) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ο Ανέστης, ένας άνθρωπος που όλοι τον έχουν του χεριού τους και η καρπαζιά πάει σύννεφο, ιδίως από τον φίλο του Παντελή, κάποια στιγμή πιστεύει ότι αποκτά τις υπερδυνάμεις, που πάντα ονειρευόταν, παίρνοντας τα ειδικά χάπια, που του χορηγεί για πλάκα ο φοιτητής της ιατρικής και φίλος του, Φιλήμων. Στην πραγματικότητα, τα χάπια αυτά είναι ασπιρίνες, αλλά ο Ανέστης πιστεύει τόσο πολύ στη δύναμή τους, ώστε αποκτά αυτοπεποίθηση. Παύει να είναι άνθρωπος της καρπαζιάς, τα βάζει με τα πρωτοπαλίκαρα του Αρίστου, που θέλει να αρπάξει το καφενείο του Μελέτη, πατέρα της Νίκης, της κοπέλας, που ήταν κρυφά ερωτευμένη μαζί του αλλά εκείνος δεν το είχε καταλάβει. Ο Ανέστης έχει μάτια μόνο για τη Μαριάννα, μια τραγουδίστρια, που θέλει να γίνει σταρ του κινηματογράφου. Στο τέλος, ο Ανέστης καταλαβαίνει την κοροϊδία και όχι μόνο κερδίζει τη Νίκη αλλά βάζει στη θέση τους και τα αφεντικά του, δύο απατεώνες, που έτρωγαν τα λεφτά του κοσμάκη πουλώντας ανύπαρκτα διαμερίσματα… 

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Βουτσάς, Λαυρέντης Διανέλλος, Δημήτρης Νικολαΐδης, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Παπαναστασίου, Δημήτρης Μπισλάνης, Μαίρη Μεταξά, Θάνος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καραβουσάνος, Ιάκωβος Ψαρράς, Γιώργος Παπαζήσης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Νάσος Κεδράκας, Μάκης Δεμίρης.

*Star, Κυριακή 23/8 στις 21:00

«Καταδίωξη στο Βουνό των Μαγισσών» (2009) σκηνοθεσία Άντυ Φίκμαν

O Τζακ Μπρούνο είναι ένας ταξιτζής που ζει και εργάζεται στο Λας Βέγκας, την πόλη όπου αν δεν έχεις σύμμαχο την τύχη, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Ο Τζακ το γνωρίζει αυτό από πρώτο χέρι, μιας και ποτέ δεν είχε τύχη βουνό! Κάτι που επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, όταν δεχτεί στο ταξί του δυο παιδιά, τον Σεθ και τη Σάρα, που δείχνουν πολύ βιαστικά. Από τα πρώτα λεπτά καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για συνηθισμένους πελάτες, αφού οι… υπερφυσικές καταστάσεις που εκτυλίσσονται στο πίσω κάθισμα είναι μόνο η αρχή. Μπορεί ο Τζακ να μην έχει τύχη βουνό, όμως η ξέφρενη κούρσα που έχει ξεκινήσει, σύντομα διαπιστώνει ότι έχει  προορισμό το Βουνό των Μαγισσών που κρύβει ένα σωτήριο μυστικό, όχι μόνο για τους δύο μικρούς πελάτες του, αλλά και για τη διάσωση ενός ολόκληρου πλανήτη, μακριά από τη Γη, που ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Άννα-Σοφία Ρομπ, Αλεξάντερ Λούντβιχ, Κάρλα Γκουτζίνο, Κιάραν Χιντς.

*Alpha, Κυριακή 23/8 στις 22:00

«Η Παριζιάνα» (1969) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Η Πελαγία, μοδίστρα στα προάστια, ύστερα από την προτροπή της αδελφής της, μιας μοντέρνας κοπέλας, αποφασίζει να ανοίξει οίκο μόδας στο Κολωνάκι και παρέα με δυο τρελάρες φίλους τους φτάνουν στη Μύκονο για μια φωτογράφηση μόδας. Εκεί όμως η Πελαγία γνωρίζει έναν πάμπλουτο Ελληνοαμερικανό, ο οποίος γοητεύεται από αυτή. Παντρεύονται, αλλά στο ταξίδι του μέλιτος αυτός σκοτώνεται. Θλιμμένη χήρα, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα της κολεξιόν. Τότε είναι που εμφανίζεται ζωντανός ο….μακαρίτης.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς.

*Ant1, Κυριακή 23/8 στις 22:15

«Οι Καλοκαιρινές Διακοπές μου» (2012) σκηνοθεσία Αντριάν Γκρούνμπεργκ

Ένας Αμερικανός ληστής προσπαθεί να περάσει τα σύνορα, αλλά συλλαμβάνεται και καταλήγει σε μια κακόφημη μεξικάνικη φυλακή, στην οποία πρέπει να βρει τρόπο να επιβιώσει.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Πίτερ Στορμάρε, Ντολόρες Ερέδια.

*Open, Κυριακή 23/8 στις 22:45

«The Hangover» (2009) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Δυο μέρες πριν παντρευτεί, ο Νταγκ πηγαίνει στο Λας Βέγκας, μαζί με τρεις θεότρελους φίλους του, για ένα ξέφρενο εργένικο πάρτι, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Συμβαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο! Την επόμενη μέρα, οι τρεις φίλοι ξυπνούν και κανείς τους… δεν θυμάται τίποτα! Τα στοιχεία, που έχουν στη διάθεση τους σχετικά με το τι έγινε το προηγούμενο βράδυ, είναι μάλλον ασύνδετα: μια τίγρης στο μπάνιο τους, ένα μωρό 6 μηνών στη ντουλάπα τους, ένα δόντι σπασμένο. Και το σημαντικότερο; Ο γαμπρός είναι άφαντος! Πρώτο μέλημα τους, να βρουν τον γαμπρό, ο οποίος σε 48 ώρες πρέπει να είναι πλυμένος, ξυρισμένος, ντυμένος και να περιμένει τη νύφη στην εκκλησία!  Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, αρχίζουν μια τρελή κούρσα, για να βρουν έγκαιρα τον Νταγκ. Αυτό που έζησαν οι τέσσερις φίλοι στο πάρτι τους, δεν συγκρίνεται με αυτό που πρόκειται να ζήσουν, καθώς θα προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια της προηγούμενης βραδιάς και να έρθουν αντιμέτωποι με όλες τις λάθος αποφάσεις που πήραν…

 

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα, Χέδερ Γκράχαμ.

*Star, Κυριακή 23/8 στις 23:15

«Δέκα πράγματα που μισώ σε σένα» (1999) σκηνοθεσία Τζιλ Γιούγκερ

Ο Κάμερον Τζέιμς είναι τρελά ερωτευμένος με την Μπιάνκα Στράτφορντ. Όμως ο υπερπροστατευτικός πατέρας της έχει θέσει έναν όρο προκειμένου να βγει η κόρη του σε ραντεβού με αγόρι. Θα πρέπει να συνοδεύεται από την αδελφή της, που κι αυτή θα πρέπει να έχει το ταίρι της. Κι όλα θα ήταν μια χαρά εάν η Κατ, η αδελφή της Μπιάνκα, δεν ήταν στριμμένη, κακότροπη, απότομη και υπερβολικά εχθρική προς το άλλο φύλο. Αφού κανένας δεν θέλει να βρίσκεται δίπλα της, η Μπιάνκα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Όμως ο Τζόι Ντόνερ, που είναι κι αυτός ερωτοχτυπημένος με την Μπιάνκα καταστρώνει ένα σχέδιο: αναθέτει στον «κολλητό» του Πάτρικ Βερόνα να… κατακτήσει την καρδιά της Κατ. Εάν πετύχει τότε ο Τζόι θα έχει την ευκαιρία να βγει ραντεβού με την Μπιάνκα. Θα τα καταφέρει όμως ο Πάτρικ να τα βγάλει πέρα με τα καπρίτσια της πικρόχολης Κατ;

Παίζουν: Χιθ Λέτζερ, Τζούλια Στάιλς, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ.

*Alpha, Κυριακή 23/8 στις 00:00