5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα με μια καλή ταινία στον καναπέ σου. Σου έχουμε πέντε επιλογές:

«Νώε» (2014) σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι

Ένας έμπειρος μαχητής, μάγος και θεραπευτής, ο Νώε ήθελε μόνο την ειρήνη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ωστόσο, κάθε βράδυ, ο Νώε βασανίζεται από οράματα μιας ατέλειωτης πλημμύρας, που συμβολίζει την καταστροφή όλης της ζωής. Σταδιακά, αρχίζει να κατανοεί το μήνυμα που του έστειλε ο Θεός. Ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει τους ανθρώπους και να τους σκοτώσει όλους. Αλλά έδωσε στο Νώε μια τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει τη ζωή στη Γη.

Παίζουν:  Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Χόπκινς, Έμα Γουάτσον.

*Open, Δευτέρα 24/8, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή 4: Πρωτόκολλο Φάντασμα» (2011) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερν

Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Χαντ και η ομάδα του κατηγορούνται για μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο Κρεμλίνο. Έτσι, ο Πρόεδρος τους αποκηρύσσει και θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. Ο Ίθαν θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει το όνομα της ομάδας του και να αποτρέψει μια νέα επίθεση. Έτσι, ξεκινά άλλη μια επικίνδυνη αποστολή. Στο πλευρό του βρίσκονται και κάποιοι πρώην “συνάδελφοι”, των οποίων τα κίνητρα δεν είναι και τόσο αθώα.  

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τομ Γουίλκινσον, Πόλα Πάτον, Σάιμον Πεγκ κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Δευτέρα 24/8, στις 21:00

«Οι Αναλώσιμοι 2» (2012) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Ο Μπάρνεϊ Μπος, ο Λι Κρίστμας, ο Γιν Γιανγκ, ο Γκούναρ Γιένσεν, ο Τολ Ρόουντ και ο Χέιλ Σίζαρ επανενώνονται, καθώς ο Κύριος Τσερτς προετοιμάζει τους Αναλώσιμους για μία φαινομενικά απλή αποστολή. Τα σχέδιά τους όμως πάνε στράφι όταν ένας από αυτούς δολοφονείται από τον Ζαν Βιλέν. Εχοντας πλέον στο πλευρό τους δύο νέα μέλη, τους Μπίλι Δε Κιντ και Μάτζι, οι Αναλώσιμοι καλούνται να σταματήσουν την απειλή που εγκυμονεί ένα θανάσιμο όπλο αλλά και να πάρουν εκδίκηση για τον χαμένο αδερφό τους…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Μπρους Γουίλις, Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Τσακ Νόρις, Ντολφ Λούντγκρεν.

*Star, Δευτέρα 24/8, στις 22:00

«Μακριά από τους Ανθρώπους» (2014) σκηνοθεσία Nταβίντ Ελχοφέν

Βρισκόμαστε το 1954, στην Αλγερία, στην καρδιά του χειμώνα, σε ένα απομονωμένο χωριό, ενώ ξεκινά ο αντιαποικιακός αγώνας ενάντια στους Γάλλους. Καθώς οι αντάρτες περικυκλώνουν την περιοχή, η σύγκρουση ανάμεσα στο παλιό και στο καινούριο είναι αναπόφευκτη. Ο δάσκαλος του χωριού πρέπει να συνοδεύσει έναν ντόπιο που κατηγορείται για φόνο μέχρι την πόλη όπου πρόκειται να δικαστεί. Δύο άνθρωποι, εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, είναι αναγκασμένοι να διασχίσουν τις απέραντες πεδιάδες της ενδοχώρας. Κυνηγημένοι από τους συγγενείς του δολοφονημένου που ζητούν εκδίκηση, αλλά και από τους Γάλλους στρατιώτες, οι δύο άνδρες επαναστατούν, έρχονται αντιμέτωποι με τη θρησκευτική μισαλλοδοξία, όσο και την παράλογη βία του κατακτητή, αλλά, παράλληλα, και με τα προσωπικά τους ηθικά διλήμματα. 

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Ρεντά Κατέμπ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 24/8, στις 22:00

«Ο Νόμος της Σιωπής» (2014) σκηνοθεσία Τζούλιους Έιβερι

Ο 19χρονος Τζέι -Αρ καταλήγει στη φυλακή για ένα μικρό παράπτωμα εξαιτίας του νευρικού χαρακτήρα του και γρήγορα έρχεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα της ζωής στη φυλακή. Ο Μπρένταν, ο οποίος για πολλούς θεωρείται ο πιο επικίνδυνος άντρας στην Αυστραλία, θα πάρει υπό την προστασία του τον νεαρό και τον υποχρεώνει να τον βοηθήσει να σχεδιάσουν μαζί την απόδραση τους. Ο Τζέι – Αρ γίνεται μέλος της συμμορίας του Μπρένταν και του υπόσχονται αμύθητο πλούτο αλλά σύντομα ο νεαρός θα συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και αρχίζει να αμφισβητεί αν μπορεί να εμπιστευθεί τον προστάτη του. 

Παίζουν: Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, Μπρένταν Κέρκβλιετ, Μπρέντον Θουάιτς, Αλίσια Βικάντερ, Γκέοφ Κέλσο, Τζάσεκ Κόμαν, Ματ Ναμπλ, Πίτερ Νιβς, Τομ Μπαντζ.

*Star, Δευτέρα 24/8, στις 00:15