6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή ήρθε! Βάλε μια καλή ταινία, παραγγείλετε τα αγαπημένα σας σνακ και μετατρέψτε μια απλή Παρασκευή στο απόλυτο movie night.

«Transformers: Η Εκδίκηση των Ηττημένων» (2009) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Όταν ο φοιτητής Σαμ Γουίτγουικι μαθαίνει την αλήθεια για την αρχαία προέλευση των Τρανσφόρμερς, αποφασίζει να δεχθεί το πεπρωμένο του και να ακολουθήσει τον Όπτιμους Πράιμ στον επικό αγώνα ενάντια στους Ντισέπτικονς, οι οποίοι έχουν επιστρέψει πιο ισχυροί από ποτέ και σχεδιάζουν να καταστρέψουν τον κόσμο.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Κέβιν Νταν, Τζον Τορτούρο κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 28/8 στις 21:00

«Ασανσέρ για 2» (2014) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λοκρέιν

Ο Άλεξ και η Ρουθ Κάρβερ είναι ζευγάρι. Έχουν περάσει, μαζί, το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ένα διαμέρισμα πέμπτου ορόφου. Καθώς, όμως, το κτήριο δεν διαθέτει ασανσέρ, αποφασίζουν ότι μάλλον ήρθε η ώρα να μετακομίσουν σε άλλο διαμέρισμα, αφού η ηλικία τους δεν θα τους επιτρέπει σε λίγο να χρησιμοποιούν τις σκάλες. Ωστόσο, η απόφασή τους θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, τόσο από τους γείτονες που τους γνωρίζουν χρόνια σαν συγγενείς, όσο και από πραγματικούς συγγενείς τους…

Παίζουν: Νταϊάν Κίτον, Μόργκαν Φρίμαν, Σύνθια Νίξον, Κάρυ Πρέστον, Μύριαμ Σορ.

*Open, Παρασκευή 28/8 στις 21:00

«Η Καινούρια Φιλενάδα» (2018) σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν

Μετά το θάνατο της καλύτερής της φίλης, η Κλαιρ πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, ώσπου μια καινούργια φιλενάδα, που κρατά ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό, μπαίνει στη ζωή της. Η νέα αυτή σχέση την οδηγεί σε πολλές αναπάντεχες ανακαλύψεις που ενώ αρχικά την σοκάρουν, ταυτόχρονα της ανοίγουν νέους ορίζοντες και τελικά την οδηγούν στο να ξαναβρεί το κέφι της για ζωή μέσα από μια νέα μεταμορφωμένη προσωπικότητα.

Παίζουν: Ρομαίν Ντυρίς – Αναΐς Ντεμουστιέ -Ραφαέλ Περσονάζ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 28/8 στις 22:00

«Οικογένεια Μίλερ» (2013) σε σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θέρμπερ

Ο Ντέιβιντ Μπερκ, ένας έμπορος μαριχουάνας, βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς του κλέβουν τα χρήματα αλλά και όλη την «πραμάτεια» με αποτέλεσμα να είναι χρεωμένος στον μεγαλοπρομηθευτή του, τον εκκεντρικό και επικίνδυνο, Μπραντ. Για να καταφέρει να ξεχρεώσει και να μείνει ζωντανός, υπάρχει μόνο ένας τρόπος: πρέπει να φέρει λαθραία από το Μεξικό ένα μεγάλο φορτίο με εμπόρευμα. Για να τα καταφέρει έχει καταστρώσει το τέλειο σχέδιο. Ποιος θα υποπτευθεί μια υποδειγματική οικογένεια; Έτσι, ο Ντέιβιντ επιστρατεύει μια  σέξι, κυνική στρίπερ, μια πιτσιρίκα, που το έχει σκάσει από το σπίτι της και έναν νεαρό παρθένο, για να φτιάξει την οικογένεια Μίλλερ! Στην εικόνα της «αγίας οικογένειας» προσθέστε  ένα τροχόσπιτο, έναν αγριεμένο μεγαλέμπορο ναρκωτικών, μια εκδικητική ταραντούλα, μια «πορνογραφική» παρτίδα Pictionary, ένα αυθόρμητο καραόκε και η ξεκαρδιστική περιπέτεια ξεκινάει.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζέισον Σουντέικις, Εντ Χελμς, Έμα Ρόμπερτς.

*Star, Παρασκευή 28/8 στις 22:00

«Ο κύριος Όβε» (2015) σε σκηνοθεσία Χάνες Χολμ

Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση, πιστεύει ότι περιβάλλεται από ηλίθιους και δεν διστάζει να τους το πει κατάμουτρα. Παλιότερα, ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια: οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες τον καθαίρεσαν – εκείνος όμως δεν το παίρνει απόφαση και φυσικά το θεωρεί ύψιστη προδοσία εκ μέρους τους. Γι αυτό και όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις. Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια συγκινητική ιστορία. Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά, που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία.

Παίζουν: Ρολφ Λάσγκαρντ, Μπαχάρ Παρς, Φίλιπ Μπεργκ, Ίντα Ένγκβολ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 28/8 στις 23:00

«Άσσος στο μανίκι» (2006) σε σκηνοθεσία Τζο Κάρναχαν

Ο ταχυδακτυλουργός Μπάντι “Άσσος” Ίσραελ, εκτός από ένας πετυχημένος σόουμαν, είναι και συνεργάτης της Ιταλικής μαφίας. Όταν αποφασίζει να καταδώσει τον αρχηγό, τον παντοδύναμο Σπαράτζα, στο FBI, εκείνος θέλει τον Άσσο νεκρό και τον επικηρύσσει για ένα εκατομμύριο δολάρια! Ένα ανελέητο κυνηγητό ξεκινάει ανάμεσα στους ευσυνείδητους πράκτορες του FBI, που θέλουν προστατέψουν και να  σώσουν τον Άσσο πάση θυσία και ένα μάτσο υποψήφιους εκτελεστές, που κουβαλούν από μαχαίρια έως χειροβομβίδες με μόνο στόχο τους να ξετρυπώσουν και να εξολοθρεύσουν τον “Άσσο” για να εισπράξουν το ένα εκατομμύριο δολάρια!

Παίζουν: Τζέρεμι Πίβεν, Άντι Γκαρσία, Μπεν Άφλεκ, Ρέι Λιότα, Ράιαν Ρέινολντς

*Star, Παρασκευή 28/8 στις 00:15