Η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της σε Ρώσους στις 7 Σεπτεμβρίου

Απευθείας πτήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο στα αεροδρόμια των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου

Σχετική διυπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη Ρωσία και μεταδίδεται από ρωσικά πρακτορεία αναφέρει ότι από τις 7 Σεπτεμβρίουη Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της σε Ρώσους τουρίστες. Απευθείας πτήσεις θα πραγματοποιούνται μόνο στα αεροδρόμια των Αθηνών, της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου ενώ, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, θα επιτρέπεται αρχικά σε 500 Ρώσους τουρίστες ανά εβδομάδα το ταξίδι στην Ελλάδα, εφόσον έχουν:

  • Αρνητικό τεστ των τελευταίων 72 ωρών
  • Κράτηση σε ξενοδοχείο

Η απόφαση αυτή έχει και πολιτική και τουριστική βαρύτητα, διότι η Τουρκία είναι από τις πρώτες τουριστικές χώρες, που «άνοιξε» για τη Ρωσία και ήδη έχει φιλοξενήσει μερικές δεκάδες χιλιάδες τουρίστες. Ενώ και εντός Ε.Ε. έχουν ήδη δηλώσει ότι ανοίγουν σύντομα τα σύνορά τους στη Ρωσία η Αυστρία και η Πολωνία. Από τουριστική άποψη, αποτελεί ευχάριστη «έκπληξη» και έτσι εισπράττεται στη Ρωσία, γιατί ακόμη έως χθες το αισιόδοξο σενάριο ήθελε άνοιγμα όχι πριν τις 14 του μήνα.

Όσον αφορά στην επιδημιολογική κατάσταση στη Ρωσίακαταγράφονται σε όλη τη χώρα περί τις 4.500 κρούσματα ημερησίως, αλλά η χώρα είναι και από τις καλύτερα ελεγμένες παγκοσμίως, με πάνω από 37 εκατ. τεστ (το 1/4 του πληθυσμού), από τις χαμηλότερες θνησιμότητες με 17.000 νεκρούς στους πάνω από 1 εκατ. φορείς/ασθενείς και – σύντομα – από τους ταχύτερα εμβολιασθέντες πληθυσμούς: έχει πρακτικά ξεκινήσει και εξελίσσεται η 3η φάση των κλινικών δοκιμών με εμβολιασμό 40.000 ατόμων, μετά τα εκπληκτικά θετικά κατά τους ειδικούς αποτελέσματα των πρώτων δύο φάσεων, που συνοδεύονται και με την απαραίτητη διαφημιστική προβολή, καθώς είναι δεκάδες οι ενδιαφερόμενες χώρες.

Έθνος