5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Όλα τα Λεφτά του Κόσμου» (2017) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Το 1973 στη Ρώμη, ο 16χρονος Τζον Πολ Γκέτι, εγγονός του πιο πλούσιου ανθρώπου στον κόσμο, πέφτει θύμα απαγωγής από μαφιόζους. Ο παππούς του όμως αρνείται πεισματικά να πληρώσει τα λύτρα, που απαιτούν οι απαγωγείς του. Η αφοσιωμένη μητέρα του Τζον αναλαμβάνει να πείσει τον δισεκατομμυριούχο παππού να αλλάξει γνώμη και να σώσει τον γιο της.

Παίζουν: Μισέλ Γουΐλιαμς, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κρίστοφερ Πάλμερ, Ρομέν Ντουρίς, Τσάρλι Πάλμερ, Τίμοθι Χάτον, Μάρκο Λεονάρντι, Αντρέα Πιεντιμόντε.

*Star, Πέμπτη 3/9, στις 21:00

«Φίλοι ή Κάτι Παραπάνω» (2013) σκηνοθεσία Μάικλ Ντόουζ

Γουάλας (παγκοσμίως γνωστός ως Χάρι Πότερ), μετά από μια σειρά ερωτικές περιπέτειες, προσπαθεί να βάλει τέρμα στην άτακτη συναισθηματική του ζωή και να βρει και αυτός, όπως οι φίλοι του, το ταίρι του. Όταν γνωρίζει σε ένα πάρτι την όμορφη Τσάντρι γοητεύεται, εκείνη όμως του δηλώνει ότι έχει σοβαρό δεσμό. Η γνωριμία τους, μέσα από διάφορες κωμικοτραγικές παρεξηγήσεις θα βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί μέχρι να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από φιλική.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ζόι Καζάν, Άνταμ Ντράιβερ, Μακένζι Ντέιβις.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 3/9, στις 22:00

«Ο Πατέρας, ο Γιος και ο Χαμένος Σωτήρας» (2014) σκηνοθεσία Guy Nattiv, Erez Tadmor

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός ‘Eλληνα και του γιου του, ράπερ που έχει ασπαστεί τον Χασιδισμό. Αναγκάζονται να ξεκινήσουν ένα ταξίδι από το Ισραήλ στην Ελλάδα, για να βρουν έναν γέρο μάγο, που έσωσε τον πατέρα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και να αντιμετωπίσουν προσωπικές φοβίες.

Παίζουν: Ariane Labed(Maria), Zohar Shtrauss(Yehuda Kofinas), Vangelis Mourikis(Markaris Theo), Makram Khoury(Avraham Kofinas).

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 3/9, στις 22:00

«Ο Χορευτής» (2016) σκηνοθεσία Στιβ Καντόρ – Βιογραφικό ντοκιμαντέρ

Προικισμένος μ’ έναν απίστευτο συνδυασμό δύναμης και χάρης, ο Σεργκέι Πολούνιν χτύπησε σαν κεραυνός στον κόσμο του μπαλέτου και έγινε ο νεαρότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου. Στο απόγειο της δόξας του, στην ηλικία των 25 ετών, οδηγημένος στο όριο της αυτοκαταστροφής από την επιτυχία του, ο Σεργκέι ένιωθε το ταλέντο του περισσότερο ως βάρος παρά ως δώρο.

Το ντοκιμαντέρ «Ο Χορευτής» είναι μια χωρίς προηγούμενο ματιά στη ζωή της σύνθετης προσωπικότητας του Σεργκέι Πολούνιν, που έκανε το μπαλέτο viral στο internet, εκτελώντας τη χορογραφία του Jade Hale-Christofi στο τραγούδι «Take Me to Church» του Hozier, στο βίντεο που σκηνοθέτησε ο David LaChapelle. Επαναστάτης, ανατρεπτικός, το «κακό παιδί» του χορού ή «άγγελος από τους ουρανούς», άλλαξε τη μορφή του μπαλέτου που μέχρι τώρα γνωρίζαμε. Όμως η αριστοτεχνία έχει υψηλό τίμημα… Πώς μπορείς να είσαι ελεύθερος άνθρωπος, όταν είσαι το πιο «περιζήτητο απόκτημα» στο χώρο του μπαλέτου;

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 3/9, στις 23:30

«Σκοπευτής ειδικών δυνάμεων» (2016) σκηνοθεσία Φρεντ Ολεν Ρέι

Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, με επικεφαλής τον λοχία Vic Mosby και με ελεύθερο σκοπευτή τον λοχία Τζέικ Chandler κατά τη διάρκεια ειδικής αποστολής, στέλνονται σε ένα απομακρυσμένο χωριό του Αφγανιστάν για να ελευθερώσουν έναν Αμερικανό γερουσιαστή που κρατείται αιχμαλωτος από τους Ταλιμπάν. Η αποστολή διάσωσης στέφεται με επιτυχία, αλλά ο Τζέικ, μένει πίσω για να βοηθήσει έναν τραυματισμένο στρατιώτη. Ο λοχίας Vic Mosby παράλληλα προσπαθεί, να σώσει τους στρατιώτες που έχουν μείνει αιχμάλωτοι με κάθε κόστος…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Ρομπ Βαν Νταμ, Τιμ Άμπελ.

*Open, Πέμπτη 3/9, στις 01:00