5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλο ένα βράδυ Παρασκευής έφτασε. Αν δεν κανόνισες έξοδο, μην ανησυχείς διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες και απόλαυσε στο έπακρο την ζωή του σπιτόγατου.

«Έχει ο Καιρός Γυρίσματα» (2005) σε σκηνοθεσία Γκορ Βερμπίνσκι

Ένας 40χρονος παρουσιαστής του δελτίου καιρού, παρότι επιτυχημένος επαγγελματικά, είναι χωρισμένος από τη γυναίκα του, έχει μικρή επαφή με τα παιδιά του, ενώ αναζητά την αναγνώριση από τον πατέρα του, διάσημο λογοτέχνη που έχει λίγους μήνες ζωής.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Χόουπ Ντέιβις, Μάικλ Κέιν.

*Open, Παρασκευή 4/9 στις 22:00

«Ναυαγοί» (2015) σε σκηνοθεσία Τζον Λέινγκ

Το 1989 το σκάφος RoseNoelleθα σαλπάρει από το λιμάνι Πίκτον της Νέας Ζηλανδίας με κατεύθυνση τα νησιά Τόνγκα με πλήρωμα αποτελούμενο από τέσσερις άνδρες. Μια μεγάλη καταιγίδα θα αναποδογυρίσει το ιστιοφόρο και οι τέσσερις άνδρες θα παλέψουν με τα κύματα για 119 ημέρες προτού καταφέρουν να φτάσουν στην στεριά στα Νησιά της Θάλασσας των Κοραλλίων.

Παίζουν: Μαρκ Ρούκα, Ντανιέλ Βάτερσον, Τζακ Ουάλϊ,Minouk van Der Valde, Σέιμους Στάλκερ, Τζον Ντέιβις,Λάουρι Ντι.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 4/9 στις 22:00

«Το Γυάλινο Κάστρο» (2017) σε σκηνοθεσία Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και περιγράφει τις περιπέτειες μια εκκεντρικής, πάμφτωχης, αλλά σφιχτά δεμένης, αγαπημένης οικογένειας. Η βραβευμένη με Όσκαρ Μπρι Λάρσον υποδύεται μια νέα γυναίκα που, έχοντας μεγαλώσει επηρεασμένη από τον ενθουσιώδη άγριο χαρακτήρα τού κατά τα άλλα δυσλειτουργικού πατέρα της, καταφέρνει με φλογερή αποφασιστικότητα να χτίσει μια επιτυχημένη ζωή με τους δικούς της κανόνες.

Παίζουν: Μπρι Λάρσον, Γούντι Χάρελσον, Ναόμι Γουότς, Μαξ Γκρίνφιλντ, Σάρα Σνουκ, Έλα Άντερσον, Τζος Κάρας.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 4/9 στις 23:00

«Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» (2014) σε σκηνοθεσία Σαμ Τέιλορ Τζόνσον

Η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι. Νιώθει αμέσως τη δύναμη της γοητείας του, αλλά ταυτόχρονα η σκέψη του της προκαλεί βαθιά ανασφάλεια. Πεπεισμένη ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της – ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν. Αφελής και αθώα, η Αναστάζια σοκάρεται μόλις συνειδητοποιεί πόσο πολύ επιθυμεί αυτόν τον άνδρα. Και, όταν εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, αυτό την κάνει να τον θέλει ακόμα περισσότερο. Όμως ο Γκρέι βασανίζεται από τους προσωπικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέι κρατά κρυμμένα.

Παίζουν: Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον, Ρίτα Όρα, Μάρσα Γκέι Χάρντεν.

*Star, Παρασκευή 4/9 στις 23:15

«Ενοικιάζονται Φίλοι» (2014) σε σκηνοθεσία Γκαετάν Μπεβερνέζ

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, η ενοικίαση φίλων έχει γίνει κοινή συνήθεια για τους πλούσιους, που δεν ανέχονται συναισθηματικές απογοητεύσεις. Ο Ζακ και η Οντίλ, αναζητώντας λίγη ψυχαγωγία, βρίσκουν σε τιμή προσφοράς το ζεύγος Μπεγκόν, και αρπάζουν την ευκαιρία που θα κάνει την εικόνα τους πιο λαμπερή.

Παίζουν: Romane Bohringer, Didier Bénureau, Matthieu Rozé.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 4/9 στις 00:00