Μαθητές του 3ου Λυκείου Καστοριάς απαντούν στον Γ. Κορεντσίδη για την τήρηση των μέτρων

Συνέντευξη στην ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου Αντώνη Παραρά, παραχώρησε ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Κορεντσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε, εφόσον ρωτήθηκε και για τις καταλήψεις που παρατηρήθηκαν σε λύκεια της πόλης. Ο κ. Κορεντσίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι επισκέφθηκε σχολεία, όχι μόνο με την ιδιότητα του δημάρχου, αλλά κυρίως με αυτήν του γονέα.

Ο κ. Κορεντσίδης κατά την διάρκεια της συνέντευξης του, ανέφερε ότι τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, κάτι που οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου της Καστοριάς, θέλησαν να σχολιάσουν και να απαντήσουν. Σε ότι αφορά το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, όταν αυτή γίνεται με αστικά λεωφορεία, σε ρεπορτάζ που έκανε ο ditikostipos διαπίστωσε ότι η πληρότητα σε αυτού του τύπου λεωφορεία, σύμφωνα με την ΚΥΑ ανέρχεται στο 65%. Αν λοιπόν, το σύνολο των επιβατών ανά λεωφορείο είναι 100 άτομα (καθήμενοι και όρθιοι σε κανονικές συνθήκες) τότε εντός του λεωφορείου θα πρέπει να επιβαίνουν 65 άτομα, σύμφωνα με τα μέτρα για τον covid-19.

Ακολουθεί βίντεο με την συνέντευξη του κ. Γιάννη Κορεντσίδη στον Αντώνη Παραρά και αμέσως παρακάτω η τοποθέτηση των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Καστοριάς

Η απάντηση των μαθητών από το 3ο λύκειο Καστοριάς

Αναφερόμενοι στην συνέντευξη που έδωσε ο κύριος Κορεντσίδης σε γνωστό δημοσιογράφο της περιοχής μας, όπου με σιγουριά ανέφερε πως τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας των παιδιών εντός των αστικών λεωφορείων, τοποθετούμε αυτό! Μας προσβάλλει ως μαθητές και θα έπρεπε να προσβάλλει κάθε πολίτη/γονιό μία τέτοια εικόνα μετά από την εγγύηση του δημάρχου πως τα πράγματα θα αλλάξουν και οι συνθήκες θα είναι σωστές ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία κανενός από εμάς! Λοιπόν, που είναι κύριε Κορεντσίδη η υπόσχεση σας πως θα ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας μετά την λήξη της κατάληψης; Σας ρωτάμε.! Που είναι το παραπάνω προσωπικό καθαρισμού/απολύμανσης που το σχολείο μας έχει ανάγκη; Που είναι τα περισσότερα αστικά λεωφορεία; Ζητούμε ξεκάθαρες απαντήσεις και σας παρακαλούμε να μην κρύβεστε πίσω από τα λόγια σας.

ditikostipos