Aπάτη με κινητά τηλέφωνα – Το καλά στημένο κόλπο e-shop που εξαφανίστηκε σε μία νύχτα

Χιλιάδες είναι τα θύματα που εξαπατήθηκαν από το ηλεκτρονικό κατάστημα GF electronics αγοράζοντας κινητά τηλέφωνα και άλλα είδη, τα οποία δεν έλαβαν πότε.

«Περίμενα να έρθει το κινητό και δεν ήρθε ποτέ». «Κάνω αγορές μέσω ίντερνετ, αλλά είναι η πρώτη, να την πατήσεις και είσαι υποψιασμένος», αναφέρουν δυο από τα χιλιάδες θύματα που εξαπατήθηκαν από το ηλεκτρονικό κατάστημα GF electronics, αγοράζοντας κινητά τηλέφωνα και άλλα είδη, τα οποία δεν έλαβαν πότε.

«Ήθελα να αγοράσω, να κάνω ένα δώρο στο γιο μου, αποφάσισα να ψωνίσω από αυτούς ούτε κινητό πήρα στα χέρια μου, ούτε τίποτα.» Εν μια νυκτί, η GF electronics έγινε καπνός μαζί με τα λεφτά των πελατών τους, κλείνοντας γραφεία και κατεβάζοντας ρολά. Κανείς από όσους αγόρασαν ηλεκτρονικές συσκευές από την ιστοσελίδα τους, δεν μπορεί να τους βρει.

«Άρχισα να καλώ, να τους παίρνω τηλέφωνο, δεν απαντούσε κανείς, στείλαμε και ένα δικό μας άνθρωπο να δει εκεί που ήταν η διεύθυνση, μέσα σε μια νύχτα, είχαν εξαφανίσει τα πάντα, δεν υπήρχε τίποτα. Έπαθα σοκ.»

Εξαιρετικές κριτικές στο Internet

Η Αγγελική Καλαμαρά, δικηγόρος στο επάγγελμα, πριν από κάθε αγορά από το διαδίκτυο ελέγχει καλά τις κριτικές του καταστήματος και την νομική υπόσταση της εταιρείας. Η απάτη της GF electronics όμως, ήταν τόσο καλοστημένη που δεν κατάφερε να την υποψιάσει.

Η έμπειρη δικηγόρος, εντυπωσιασμένη από τις καλές κριτικές των καταναλωτών και την ευγενική εξυπηρέτηση που είχε στο τηλέφωνο, αποφάσισε να προχωρήσει με την αγορά του κινητού τηλεφώνου…

«Στη συνέχεια έκανα μεταφορά από το λογαριασμό τον δικό μου στην εταιρεία, τα χρήματα 466 ευρώ και περιμενα να ερθει πότε…»

Έριχνε τις τιμές για να προσεγγίσει τα υποψήφια θύματα

Το καλοστημένο κόλπο της GF electronics είχε στηθεί πάνω στις πολύ χαμηλές τιμές. Πωλούσε πανάκριβα κινητά κάτω από την τιμή του κόστους, με «χτυπημένες τιμές» ακόμα και 400 ευρώ κάτω για να προσεγγίζει τα θύματα της..

«Ήταν ένα κινητό που είχε 900 ευρώ…

Πόσο το πουλούσε εκείνος;

-648»

Όσοι εξαπατήθηκαν έμαθαν μέσα από το ίντερνετ ότι η εταιρεία έβαλε λουκέτο και ότι έχασαν τα χρήματά τους, καθώς η GF electronics φρόντισε να καλύψει τα ίχνη της, αφού δεν εμφανίζει κανένα περιουσιακό στοιχείο και ο ιδιοκτήτης, σε ερώτηση του Live news, αρνήθηκε την υπόθεση.

Πάνω από 500 άτομα που έχουν εξαπατηθεί από την εταιρεία με κινητά που δεν έλαβαν ποτέ, έχουν οργανωθεί μέσω facebook και προσπαθούν συλλογικά να διεκδικήσουν τα χρήματα.

Η κυρία Αγγελική Καλαμάρα μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση εξαπάτησης με το e-shop.

«Μέσα από αυτή την ιστορία κατάλαβα ότι υπάρχει ένα νομικό κενόσ το ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις. Όσοι πλήρωσαν με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες έχουν πάρει τα χρήματα πίσω. Όσοι κάναμε μεταφορά χρημάτων, δεν μπορούμε να πάρουμε τα χρήματά μας πίσω, γιατί η εταιρεία είναι ΙΚΕ».