7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ο ιδανικότερος τρόπος να περάσεις το βράδυ της Κυριακής είναι βλέποντας μια ταινία! Εμείς έχουμε επιλέξει και σου προτείνουμε οκτώ ταινίες που μπορείς να απολαύσεις σήμερα το βράδυ στη μικρή σου οθόνη μαζί με τους αγαπημένους σου:

«2012» (2009) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Το 2012 είναι μια  περιπέτεια για έναν παγκόσμιο κατακλυσμό που φέρνει το τέλος του κόσμου και αφηγείται την ηρωική μάχη για επιβίωση. Το 2009 μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων επιβεβαιώνει στους ηγέτες της γης ότι σύντομα θα έρθει το τέλος του κόσμου που ξέραμε… Μέχρι το 2012, οι ηγέτες παγκοσμίως θέτουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο διάσωσης για όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, δυστυχώς όμως είναι αδύνατον να σωθούν όλοι. ”Οταν ο Τζάκσον Κέρτις πηγαίνει με τα δυο του παιδιά εκδρομή στο Γέλοουστόουν, ανακαλύπτει τυχαία τις τεράστιες εγκαταστάσεις στο κέντρο μιας αποξηραμένης λίμνης και αποκαλύπτει το μυστικό της επικείμενης καταστροφής που η κυβέρνηση κρύβει από τους πολίτες. Ο Τζάκσον πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε μια αντίστροφη μέτρηση με τον χρόνο. Προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του και τον εαυτό του, έρχεται αντιμέτωπος με σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμι και κάθε είδους φυσικές καταστροφές που η γη επιφυλάσσει για την ανθρωπότητα. Το 2012 πιστεύεται από πολλούς ότι είναι η χρονιά της αποκάλυψης, λόγω του ότι η 21η Δεκεμβρίου του 2012 σηματοδοτεί το τέλος του ημερολογίου των Μάγια.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Αμάντα Πιτ, ‘Ολιβερ Πλατ, Γούντι Χάρελσον, Ντάνι Γκλόβερ, Θάντι Νιούτον.

*Mega, Κυριακή 11/10 στις 21:00

«Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Η κυρά-Λένη, χήρα, που σπουδάζει την κόρη της στην Αμερική, εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου έχει κερδίσει τη συμπάθεια του Στέφανου, ενός πλούσιου νεαρού ενοίκου του. Η κόρη της, Κάθριν, δεν ξέρει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της μητέρας της. Όταν φτάνει η κόρη της μαζί με τον χίπι μνηστήρα της, Τζόνι και τον πάμπλουτο ελληνοαμερικανό πατέρα του Πιτ, ο Στέφανος βοηθά την κυρά – Λένη να κρατήσει τα προσχήματα: τη ντύνει μεγαλοκυρία, της νοικιάζει μια σουίτα και αυτή αρχίζει να κυκλοφορεί στους χώρους του ξενοδοχείου με τον αέρα αρχόντισσας, ενώ ο ίδιος τη συνοδεύει, παριστάνοντας τον ανιψιό της. Η Ελένη, ο Στέφανος και ο Πιτ αναζητούν τον Τζόνι και την Κάθριν στα Μάταλα, όπου κατέφυγαν αποφασισμένοι να ζήσουν χωρίς τα λεφτά των γονιών τους. Όταν φτάνουν όμως εκεί, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η κυρά-Λένη λέει την αλήθεια στην κόρη της αλλά δέχεται μια αναπάντεχη κληρονομιά από τον μακαρίτη άντρα της. Στο τέλος, ο Στέφανος, που έχει ερωτευθεί την Κάθριν, την κάνει γυναίκα του ενώ η κυρά-Λένη αποδέχεται την πρόταση γάμου του Πιτ…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέα Μπάρκουλη, Γιώργο Μιχαλόπουλο.

*Star, Κυριακή 11/10 στις 21:00

«Κωδικός: Πιπίλα» (2005) σκηνοθεσία Άνταμ Σάνκμαν

Έπειτα από τόσες διακρίσεις στις Ειδικές Δυνάμεις, τις πολεμικές τέχνες και τις επικίνδυνες αποστολές, ο Σέιν Βόλφε, το μόνο που δεν θα περίμενε στην καριέρα του θα ήταν να προαχθεί από ετοιμοπόλεμο κομάντο σε… μπέιμπι-σίτερ! Διότι η νέα αποστολή που του έχει ανατεθεί από τις μυστικές υπηρεσίες είναι ακριβώς αυτή: να προστατέψει τα πέντε παιδιά ενός επιστήμονα από τα απειλητικά σχέδια κακοποιών, που έχουν βάλει στο μάτι ένα απόρρητο κυβερνητικό σχέδιο. Σύντομα, όμως, αποδεικνύεται ότι αν κάποιος χρειάζεται προστασία μέσα στο σπίτι, είναι μάλλον ο ίδιος, αφού το να ξέρει κανείς πώς να αλλάζει τις πάνες, πώς να οργανώνει σωστά τη σχολική τσάντα και τις κασετίνες με τα μολύβια, ποια είναι η ιδανική θερμοκρασία για το γάλα και πότε πρέπει να βάλει πιπίλα στο μωρό, δεν απέχει πολύ από μια… ειδική αποστολή για λίγους! Διασκεδαστική κωμωδία, όπου ο σκληροτράχηλος Βιν Ντίζελ προσπαθεί αυτή τη φορά να τα βγάλει πέρα σε ένα πεδίο μάχης με… πάνες και πιπίλες! Ένα πρωτότυπο εγχειρίδιο για νεοσύλλεκτους… γονείς, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λόρεν Γκράχαμ, Φέιθ Φορντ, Μπρίτανι Σνόου, Μαξ Θιερό, Κάρολ Κέιν, Μπραντ Γκέρετ.

*Alpha, Κυριακή 11/10 στις 22:00

«Η Πολιορκία» (1998) σε σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζούικ

Όταν ένα λεωφορείο εκρήγνυται στο Μπρούκλιν επιβεβαιώνοντας τις τρομοκρατικές απειλές που προηγήθηκαν εναντίον της Νέας Υόρκης, ο Άντονι Χάμπαρντ, ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η Ελίζ Κραφτ, μια μυστική πράκτορας της CIA και ο Στρατηγός Γουίλιαμ Ντεβερό, καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουν τους ανθρώπους, την πόλη και εν τέλει τη χώρα ολόκληρη από την καταστροφή. Ένας από αυτούς όμως, ίσως δεν σταθεί ικανός να τιμήσει τον όρκο του απέναντι στο σύνταγμα της χώρας.  Δράση, αγωνία και διλήμματα από ένα κλασικό πια στο είδος του θρίλερ που παρακολουθείται με αμείωτη ένταση.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ανέτ Μπένινγκ, Μπρους Γουίλις, Τόνυ Σαλούμπ.

*Alpha, Κυριακή 11/10 στις 00:00

«Μάικλ Κόλινς, Ο Επαναστάτης» (1996) σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν

Ο Μάικλ Κόλινς, ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους πατριώτες και επαναστάτες ήρωες της Ιρλανδίας, οδηγεί τους συμπατριώτες του στον αγώνα για ανεξαρτησία. Έχοντας μεγαλώσει στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν μια μνημειώδης ιστορία καταπίεσης και αιματοχυσίας χώρισε την Ιρλανδία και τον λαό της, ο Κόλινς συνελήφθη κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πάσχα του 1916, όταν Ιρλανδοί επαναστάτες παραδόθηκαν στη συντριπτική στρατιωτική δύναμη των Βρετανών έπειτα από μια εξαήμερη αποχή στο Γενικό Ταχυδρομείο του Δουβλίνου. Μετά την αποφυλάκισή του, ανέλαβε την ηγεσία του ιρλανδικού κινήματος ανεξαρτησίας και πάλεψε για μια ελεύθερη και ειρηνική χώρα. 

Παίζουν: Λίαμ Νίσον,΄Αλαν Ρίκμαν, Τζούλια Ρομπερτς, Αινταν Κουίν, Στίβεν Ρία.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 11/10 στις 00:15

«Δύσκολα δεκαεπτά» (2016) σκηνοθεσία Κέλι Φρέμον

Η Ναντίν (Χέιλι Στάινφελντ) και η Κρίστα (Χάλεϊ Λου Ρίτσαρντσον) είναι αχώριστες φίλες, που προσπαθούν να «εξερευνήσουν» το Γυμνάσιο και την εφηβεία μαζί…μέχρι που η Ναντίν ανακαλύπτει ότι ο μεγαλύτερος αδερφός της και η κολλητή της βγαίνουν κρυφά πίσω από την πλάτη της. Σύντομα τα δύο κορίτσια συνειδητοποιούν ότι μόλις μια λεπτή γραμμή χωρίζει τις καλύτερες φίλες από τους χειρότερους εχθρούς.

Παίζουν: Χέιλι Στάινφελντ, Χάλεϊ Λου Ρίτσαρντσον, Γούντι Χάρελσον, Κίρα Σέντγουικ, Μπλέικ Τζένερ.

*Mega, Κυριακή 11/10 στις 00:20

«Η Πράσινη Σφήκα» (2011) σκηνοθεσία Μισέλ Γκοντρί

O Μπριτ Ράιντ είναι ο γιος του μεγαλύτερου μεγιστάνα των ΜΜΕ στο Λος Άντζελες και ζει ξένοιαστος μια πολυτελή ζωή γεμάτη πάρτι και ξενύχτια — μέχρι που πατέρας του καταλήγει νεκρός μυστηριωδώς και ο Μπριτ κληρονομεί την τεράστια περιουσία του. Κάνοντας μια αναπάντεχη συμμαχία με τον Κάτο, τον πιο εργατικό και εφευρετικό υπάλληλο του πατέρα του, οι δυο τους θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι σημαντικό για πρώτη φορά στη ζωή τους: να πολεμήσουν το έγκλημα. Για να το κάνουν αυτό όμως, αποφασίζουν να γίνουν και οι ίδιοι εγκληματίες — προστατεύουν τον Νόμο, καταπατώντας τον! Ο Μπριτ γίνεται ένας νέος εκδικητής με την ονομασία Πράσινη Σφήκα και ο Κάτο ο πολύτιμος βοηθός του. Πρώτος τους στόχος, ο άνθρωπος που ελέγχει ολόκληρο τον υπόκοσμο του Λος Άντζελες: ο Μπέντζαμιν Τσουντνόφσκι.

Παίζουν: Σεθ Ρόγκεν, Τζέι Τσου, Κάμερον Ντίαζ, Κριστόφ Βαλτζ, Έντουραντ Φέρλονγκ.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 11/10 στις 00:30