Καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Eπιστρέφουν τα SMS

Με sms οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ – Ανοιχτά τα σχολεία – Απαγορεύονται οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού – Σε «γκρι» ζώνη Θεσσαλονίκη και Σέρρες – Σε ισχύ από αύριο τα νέα μέτρα σε ολη τη χώρα – Στο «κόκκινο» και η Μαγνησία

Κλειστά θα είναι όλα τα καταστήματα ακόμα και στο λιανεμπόριο. Με sms και μόνο για λόγους υγείας θα γίνονται από αύριο οι μετακινήσει στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, μετά τις εννέα το βράδυ. Οι δύο περιοχές μπαίνουν στη «γκρι «ζώνη, ξεχωριστά από τις ζώνες επιτήρησης και συναγερμού. Στις δύο περιφερειακές ενότητες θα είναι ανοιχτά μόνο τα σχολεία, ενώ δεν θα γίνονται πτήσεις ούτε εσωτερικού, ούτε εξωτερικού.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες ισχύουν τα εξής:

  • Ανοικτά παραμένουν τα σχολεία
  • Επανέρχονται τα sms για τις μετακινήσεις πολιτών
  • Από 21:00 – 05:00 μετακίνηση μόνο για εργασία και λόγους υγείας
  • Εσωτερικές, διεθνείς πτήσεις θα εκτελούνται μόνο υπό προϋποθέσεις

Από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου ισχύουν 3 ζώνες σε όλη την Ελλάδα

  • Ζώνη επιτήρησης (πράσινες περιοχές)
  • Ζώνη αυξημένου κινδύνου (πορτοκαλί, κόκκινες περιοχές)
  • Γκρι ζώνη (εντάσσονται Θεσσαλονίκη, Σέρρες)

«Ενώ τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι στις χώρες με την καλύτερη επιδημιολογική εικόνα τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Μάλιστα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και σε ορισμένους όμορους νομούς της είναι εξαιρετικά σοβαρή για τη δημόσια υγεία. Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την πόλη για την οποία είχε τεθεί ήδη σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Το επιδημιολογικό φορτίο σε αυτές τις περιοχές είναι υψηλό και επιβάλλει την ανάληψη πρόσθετης δράσης πριν δοκιμαστούν οι αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας», τόνισε ο κ. Πέτσας.