Οικονομική ενίσχυση των αδύναμων τα Χριστούγεννα – Αναστολή πλειστηριασμών

Επτά ώρες κράτησε η συζήτηση στην Βουλή στην όποία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε το Σώμα για τον κορονοϊό και την πανδημία που έχει χτυπήσει την χώρα μας.

Την συζήτηση έκλεισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την τριτολογία του η οποία έβγαλε και δύο ειδήσεις. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι θα έρθει ρύθμιση για αναστολή των πλειστηριασμών ενώ παράλληλα προανήγγειλε ενίσχυση για τα οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά τα Χριστούγεννα.

«Θα ήθελα να κλείσω την τοποθέτησή μου με μια πιο αισιόδοξη προσέγγιση στα πράγματα είπε». Και συνέχισε: «Στην Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα με την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ. Ειδικά στο ζήτημα της Θεσσαλονίκης αν γυρίζαμε το ρολόϊ πίσω θα έπρεπε να πάρουμε δραστικά μέτρα νωρίτερα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι η ταχύτητα της αύξησης των κρουσμάτων μας οδήγησε να πούμε ότι πέσαμε έξω στην εκτίμησή μας. Πέσαμε έξω όχι μόνο εμείς, αλλά όλοι οι ειδικοί και οι επιδημιολόγοι. Γίνεται ο,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν», τόνισε.

Για την αναστολή πλειστηριασμών είπε ότι θα υπάρξει με ρύθμιση που θα έρθει στην Βουλή. «Είναι σωστή η πρόταση του κ.Βελόπουλου και θα υπάρξει σχετική πρόταση με διάταξη που θα φέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης» είπε ο Πρωθυπουργός.

Προανήγγειλε προανήγγειλε στοχευμένα τεστ σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου την μεθεπόμενη εβδομάδα για να διαπιστωθεί πόσο εύκολο θα είναι το άνοιγμα των σχολείων.

Επίσης, αποκάλυψε ότι θα υπάρξει οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων. Συγκεκριμένα προανήγγειλε ότι θα δοθεί σε αδύναμα νοικοκυριά οικονομική ενίσχυση για τα Χριστούγεννα, συμφωνώντας με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. «Η κυβέρνηση θα σταθεί όπως το έχει κάνει με απτή στήριξη κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερη ανάγκη» ανέφερε.

«Θα υπάρξει τα Χριστούγεννα οικονομική ενίσχυση των αδύναμων νοικοκυριών. Το πώς θα το δώσουμε θα εξειδικευτεί» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τα κόμματα να υποδείξουν έναν εκπρόσωπο για την επιτροπή εθνικού εμβολιασμού για το εμβόλιο του covid.

dikaiologitikanews