9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο σήμερα και η αγαπημένη μας μέρα της εβδομάδας έφτασε, γι΄αυτό βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες και απόλαυσε σινεμά από τον καναπέ σου!

«Βαϊάνα» (2016) σε σκηνοθεσία Ρον Κλέμεντς, Τζον Μάσκερ 

Animation – Η Βαϊάνα, η αποφασιστική και πεισματάρα κόρη του αρχηγού μιας κοινότητας στην εξωτική Πολυνησία, επιλέγεται από τον ίδιο τον Ωκεανό για να ολοκληρώσει μια αρχαία αποστολή: να επιστρέψει ένα ιερό κειμήλιο στη θεά, στην οποία ανήκει. Όταν μια καταστροφική επιδημία αρχίζει να απειλεί τη βιωσιμότητα του νησιού της, στο θρόνο του οποίου προορίζεται να καθίσει, η Βαϊάνα θα πάρει την τολμηρή απόφαση να αναζητήσει τον Μάουι, έναν θρυλικό ημίθεο, ώστε με τη βοήθειά του να επιστρέψει την ιερή καρδιά της θεάς Τε Φίτι στη θέση της και να πετύχει έτσι τη σωτηρία του λαού της. Τα εμπόδια όμως που υψώνονται μπροστά της φαίνονται απροσπέλαστα και χρειάζεται κάτι παραπάνω από θέληση για να τα προσπεράσει…

Φωνές μεταγλώττισης: Μαρίνα Σάττι, Μιχάλης Κουϊνέλης, Ζωή Μουρλά, Βίνα Παπαδοπούλου, Δημήτρης Πακσόγλου, Βάσια Ζαχαροπούλου, Χρήστος Συριώτης, Χαρά Ζησιμάτου, Στέλιος Ψαρουδάκης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, κ.α.  (Φωνές αγγλικής έκδοσης: Αουλιί Κραβάλιο, Ντουέιν Τζόνσον, Ρέιτσελ Χάουζ, Τεμουέρα Μόρισον, Ζιμόν Κλεμέντ, Νικόλ Σέρζινγκερ, Άλαν Τούντικ, κ.α.)

*Star, Σάββατο 28/11 στις 21:00

«Ο Παράς και ο Φουκαράς» (1964) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Κοσμάς μαθαίνει ότι η μητέρα του χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση. Ζητάει τη βοήθεια ενός συγγενή του για να καλύψει τα έξοδα. Ο ίδιος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, αφού προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του. Ο συγγενής του δέχεται να πληρώσει, αλλά ζητάει ως αντάλλαγμα από τον Κοσμά να παντρευτεί εικονικά την Ισπανίδα τραγουδίστρια του καμπαρέ που διευθύνει, προκειμένου αυτή να μείνει νόμιμα στην Ελλάδα. Ο γάμος γίνεται κοσμικό γεγονός και δημοσιοποιείται, δημιουργώντας στον Κοσμά πολλά προβλήματα και παρεξηγήσεις με την αρραβωνιαστικιά του. Τελικά, μια σειρά από ευτυχείς συγκυρίες θα ακυρώσουν τον ψεύτικο γάμο, την εγχείρηση της μητέρας του και θα αφήσουν στον Κοσμά τα απαραίτητα χρήματα για να παντρευτεί και να ξεκινήσει τον έγγαμο βίο, με μεγαλύτερη οικονομική άνεση.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Μάρθα Καραγιάννη, Βασίλης Αυλωνίτης, Μάρθα Βούρτση, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Φέρμας, Μπέτυ Μοσχονά, Έφη Οικονόμου, Τζόλυ Γαρμπή, Πυθαγόρας, Άλκης Γιαννακάς.

*Ant1, Σάββατο 28/11 στις 21:00

«Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος» (2016) σκηνοθεσία Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο

Επιστημονικής Φαντασίας – Η διαμάχη που αναπτύσσεται μεταξύ του Captain America και του Tony Stark έχει ως αποτέλεσμα την προσωρινή διάσπαση των Εκδικητών. Τι είναι αυτό όμως που κάνει τον Captain America να έρθει σε σύγκρουση με τους Εκδικητές, προκαλώντας εμφύλιο πόλεμο στους κόλπους των άλλοτε ενωμένων σαν γροθιά υπερηρώων; Ένα χρόνο μετά τα γεγονότα με τον Ultron, o Στιβ Ρότζερς (Captain America) και οι υπόλοιποι Εκδικητές προσπαθούν να ξαναβρούν τις ισορροπίες τους. Η απόπειρα κλοπής, όμως, ενός βιολογικού όπλου στο Λάγος της Νιγηρίας θα προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, αλλά και την αυτόματη επέμβαση των Εκδικητών με παράπλευρες απώλειες και ολέθρια αποτελέσματα. Η ανάγκη πλέον για τη σύσταση μιας επίλεκτης ομάδας με κυβερνητικό χαρακτήρα, η οποία θα ελέγχει τους υπερήρωες, είναι επιτακτική. Όμως, αυτός ο «από πάνω» έλεγχος θα σταθεί ταυτόχρονα και αιτία διχασμού ανάμεσά τους, αφού η υποχρέωση να λογοδοτούν για τη δράση τους, δεν τους βρίσκει όλους σύμφωνους. Η πόλωση ανάμεσα στον Captain America και τον Iron Man δεν αργεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, οδηγώντας σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα. Η κατάσταση όμως γίνεται ακόμα πιο εκρηκτική, όταν στον ορίζοντα κάνει την απειλητική του εμφάνιση ο απόλυτος εχθρός.

Παίζουν: Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζ., Σκάρλετ Γιόχανσον, Σεμπάστιαν Σταν, Άντονι ΜακΚι, Ντον Τσιντλ, Τζέρεμυ Ρένερ, Τσάντγουικ Μπόσμαν, Πολ Μπέτανι, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Πολ Ραντ, Έμιλυ Βαν Καμπ, Τομ Χόλαντ, Φρανκ Γκρίλο, Γουίλιαμ Χαρτ, Ντάνιελ Μπρελ.

*Alpha, Σάββατο 28/11 στις 22:30

«Άντρας για σπίτι» (2013) σε σκηνοθεσία Laurent Dussaux

Κωμωδία – Ο Μαξίμ έχει περάσει τα 40. Άνεργος εδώ και κάποια χρόνια, έχει παραμελήσει τον εαυτό του και μένει στης αδερφής του. Η Κλερ, δυναμική και έξυπνη, είναι χωρισμένη και μεγαλώνει μόνη τον 9χρονο γιο της Ζερεμί. Διευθύνει μια εταιρεία ευρέσεως προσωπικού. Ενώ προσπαθεί να πείσει τον Μαξίμ ότι δεν μπορεί να τον βοηθήσει να βρει δουλειά, δέχεται ένα τηλεφώνημα: η νταντά του γιου της δεν μπορεί να τον προσέχει απόψε. Είναι ήδη 19:30. Η Κλερ έμεινε ξεκρέμαστη και πρέπει να πάει σε μια σημαντική εκδήλωση. Βλέπει τον Μαξίμ να παίζει νευρικά με την άκρη του φθαρμένου του κασκόλ. Ακούει τον εαυτό της να του προτείνει πλήρη απασχόληση αορίστου χρόνου, αλλά με καλό μισθό: «ΝΤΑΝΤΑ»!

Παίζουν: Antoine Duléry, Gwendoline Hamon, Sophie-Charlotte Husson.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 28/11 στις 22:30

«Αρκετά! » (2002) σε σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ 

Θρίλερ – Μια γυναίκα εγκαταλείπει τον άπιστο και βίαιο σύζυγό της και αρχίζει μαθήματα αυτοάμυνας για να τον εκδικηθεί.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Μπίλι Κάμπελ, Τζούλιετ Λιούις.

*Ant1, Σάββατο 28/11 στις 23:00

«Λούφα και Παραλλαγή» (1984) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Κωμωδία – Ο στρατιώτης Γιάννης Παπαδόπουλος μετατίθεται από τα ελληνο-βουλγαρικά  σύνορα στη Διεύθυνση Κινηματογραφίας των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Αθήνα. Σ? αυτή την προνομιακή θέση, πολύ κοντά στο σπίτι του, τη σύζυγό του και τις δίδυμες κόρες τους, περνά ευχάριστες μέρες, σκαρώνοντας διάφορες φάρσες με τους συναδέλφους του – μια ομάδα στρατιωτών ενταγμένων στην τότε νεοϊδρυθείσα Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων, έναν καινούριο τηλεοπτικό σταθμό, που δημιουργήθηκε για τους πολίτες, αλλά που το προσωπικό του αποτελείτο κυρίως από στρατιώτες, που είχαν προϋπηρεσία στον κινηματογράφο πριν την κατάταξή τους. Ωστόσο, αυτή η τρελή παρέα των φαντάρων καταφέρνει να βγάζει και χρήματα, γυρίζοντας… σεξοταινίες με υλικό του στρατού, ώσπου το πρωινό της 21ης Απριλίου του 1967, το στρατιωτικό πραξικόπημα ενός άλλου Παπαδόπουλου, μόνιμου συνταγματάρχη, έρχεται να τους κόψει τα φτερά.

Παίζουν: Νίκος Καλογερόπουλος, Γιώργος Κιμούλης, Τάκης Σπυριδάκης, Σταύρος Ξενίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Τάνια Καψάλη, Δημήτρης Πουλικάκος, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Παύλος Χαϊκάλης.

*Star, Σάββατο 28/11 στις 23:15

«Πόλη των Θαυμάτων» (2016) σκηνοθεσία Φωτεινής Σισκοπούλου

Ελληνική Δράμα – Αν η μνήμη είναι το βλέμμα πίσω στο παρελθόν και το παρελθόν μια ξένη χώρα, τότε η επιστροφή της Κάτιας στη γενέθλια Πόλη, μεταμορφώνεται σ’ ένα ταξίδι μη επιστροφής, κυνήγι και περιπέτεια, σημείο συνάντησης με την ιστορία της και τον εαυτό της στη σημερινή Κωνσταντινούπολη, μια σύγχρονη και αντιφατική μητρόπολη, χώρα φαντασμάτων, εκπλήξεων και θαυμάτων. Μπορεί ωστόσο να την καλωσορίσει και να συμφιλιωθεί μαζί της, ξαναβρίσκοντας την εμπιστοσύνη και την ελπίδα για ό,τι χάνεται κι ό,τι μπορεί να ξαναγεννηθεί;

Παίζουν: Μ. Αλικάκη, Kerem Can, Esin Alpogan, Osman Alkas, Deniz Turkali, Σ. Σεϊρλή, Κ. Γαλανάκης.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 28/11 στις 23:15

«Ξανθιές Γκόμενοι» (2005) σε σκηνοθεσία Κίνεν ‘Αιβορι Γουέιανς 

Κωμωδία – Ο Μάρκους και ο Κέβιν Κόπλαντ είναι μαύροι πράκτορες του FBI. Για τις ανάγκες της υπόθεσης ενός κλεμμένου δαχτυλιδιού, μεταμφιέζονται σε δυο προκλητικές λευκές “γκόμενες” και εισβάλουν στα άδυτα της υψηλής κοινωνίας! Αλλά ο δρόμος τους προς το λαμπρότερο κοινωνικό γεγονός της χρονιάς, είναι κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα!

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Σον Γουέιανς, Τζέιμι Κινγκ.

*Mega, Σάββατο 28/11 στις 00:00

«Ένοχη Σιωπή» (1998) σε σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντάρμπι

Θρίλερ – Η ‘Ελεν και ο Τζάκσον είναι ένα ερωτευμένο ζευγάρι που ζει στην πολύβουη Νέα Υόρκη. Μετά από μια επίσκεψη στη φάρμα της οικογένειας του Τζάκσον, η Έλεν ενθουσιάζεται τόσο από το περιβάλλον όσο και από την όμορφη και ευγενική μητέρα του. Έτσι, μαθαίνοντας ότι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ο Τζάκσον και η Έλεν αποφασίζουν να μετακομίσουν μόνιμα στο οικογενειακό αγρόκτημα. Σύντομα όμως η Έλεν θα μάθει ότι πίσω από το χαμόγελο της αξιαγάπητης πεθεράς της κρύβεται μια αδίστακτη γυναίκα, που θα κάνει ό,τι μπορεί για να καταστρέψει όχι μόνο το γάμο του γιου της, αλλά ακόμα και το αγέννητο παιδί τους.

Παίζουν: Τζέσικα Λανγκ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζόναθον Σεκ, κ.ά.

*ΣΚΑΪ, Σάββατο 28/11 στις 00:30