3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει τρεις ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Oταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι» (1989) σε σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Αισθηματική κομεντί – Ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι όταν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο του Σικάγο και εκείνη προσφέρθηκε να τον πάει μέχρι τη Νέα Υόρκη. Τα χρόνια περνάνε και τους βλέπουμε να ψάχνουν για την αγάπη και να απογοητεύονται κάθε φορά, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά. Τελικά, δημιουργείται μεταξύ τους μια στενή φιλία και αρέσει και στους δύο το ότι έχουν έναν φίλο του αντίθετου φύλου. Όμως, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ερώτημα αν ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι πραγματικοί φίλοι χωρίς το σεξ να μπαίνει στη μέση. Όμορφη, τρυφερή και πνευματώδης κομεντί, με πανέξυπνους διαλόγους γύρω από το αιώνια σκοτεινό και άλυτο πρόβλημα των ερωτικών σχέσεων.

Παίζουν: Μπίλι Κρίσταλ, Μεγκ Ράιαν, Κάρι Φίσερ, Μπρούνο Κίρμπι, Στίβεν Φορντ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 7/12 στις 22:00

«Snowpiercer» (2013) σε σκηνοθεσία Μπονγκ Τζουν-Χο 

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Έτος 2031. Ένα αποτυχημένο πείραμα για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, έχει οδηγήσει σε μια νέα και καταστροφική εποχή παγετώνων. Κάθε ζωντανός οργανισμός πάνω στη Γη έχει εξοντωθεί. Οι μόνοι που έχουν καταφέρει να επιβιώσουν είναι οι επιβάτες του Snowpiercer, ενός τρένου με κινητήρα αέναης κίνησης, που περιφέρονται για χρόνια γύρω από τη Γη, ελπίζοντας σε μια διέξοδο. Όμως οι επιβαίνοντες της «οικονομικής θέσης» στο τελευταίο βαγόνι, δεν μπορούν να ανεχθούν άλλο τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουν. Με αρχηγό τον Κέρτις, αποφασίζουν να πάρουν τον έλεγχο του τρένου και να μοιραστούν τις ανέσεις που υπάρχουν στην «πρώτη θέση». Η ελίτ των… πρώτων βαγονιών θα κάνει τα πάντα από την πλευρά της, για να κρατήσει τον έλεγχο του κινητήρα. Έτσι όμως, θα οδηγήσει την ομάδα του Κέρτις πιο κοντά στην οργισμένη επανάσταση και τους επιβάτες σε έναν αναπόφευκτο «εμφύλιο».

Παίζουν: Κρις Έβανς, Σονγκ Κα-Χονγκ, Τίλντα Σουίντον, Τζέιμι Μπελ, Οκτάβια Σπένσερ, Γιούαν Μπρέμνερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις, Κο Ασούνγκ.

*Alpha, Δευτέρα 7/12 στις 23:00

«Μια Μικρή Χάρη» (2018) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Μυστηρίου – Η Στέφανι είναι μια ανύπαντρη μαμά και vlogger, η οποία γίνεται φίλη με τη μυστηριώδη Έμιλι, μια γυναίκα ανώτερης τάξης, που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο. Όταν η Έμιλι εξαφανίζεται από τη μικρή τους πόλη, η Στέφανι επιδιώκει να αποκαλύψει την αλήθεια…

Παίζουν: Άννα Κέντρικ, Μπλέικ Λάιβλι, Λίντα Καρντελίνι, Ρούπερτ Φρεντ.

*Star, Δευτέρα 7/12 στις 00:00