10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το βράδυ του Σαββάτου όμορφες κινηματογραφικές επιλογές σε περιμένουν στη μικρή σου οθόνη:

«Brave» (2012) σκηνοθεσία Μαρκ Άντριους, Μπρέντα Τσάπμαν 

Animation – Στα Χάιλαντς – σε έναν τόπο τραχύ και σαγηνευτικό, με μεγάλη παράδοση, γεμάτη επικές μάχες και μυστικιστικούς θρύλους – ζούσε μια φορά κι έναν καιρό η πριγκίπισσα Μερίντα, μια δεινή τοξοβόλος, κόρη του Βασιλιά Φέργκους και της Βασίλισσας Έλινορ, αποφασισμένη να χαράξει το δικό της μονοπάτι. Ώσπου, μια μέρα, κάνει το λάθος να αψηφήσει ένα πανάρχαιο έθιμο, προκαλώντας το χάος. Όταν, όμως, η Μέριντα στρέφεται σε μια εκκεντρική μάγισσα για να ζητήσει τη βοήθειά της, ώστε η μοίρα της, και κατ’ επέκταση η μοίρα του βασιλείου της, να αλλάξει, η μάγισσα κάνει για χάρη της ένα ανατρεπτικό ξόρκι, το οποίο μετατρέπεται σε κατάρα και πέφτει πάνω στην οικογένειά της. Η Μέριντα τότε θα ανακαλύψει το πραγματικό νόημα της γενναιότητας, της οικογένειας και της αγάπης, στην προσπάθειά της να αντιστρέψει την κατάρα, πριν να είναι πολύ αργά…

Ακούγονται οι φωνές των: Ιωάννας Πηλιχού, Σάκη Μπουλά, Ελένης Τσαλιγοπούλου.

*Star, Σάββατο 12/12, στις 21:00

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του. Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Ant1, Σάββατο 12/12, στις 21:00

«Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια» (2018) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ, Τζο Τζόνστον

Περιπέτεια φαντασίας – Λονδίνο τέλη του 18ου αιώνα, και η έφηβη Κλάρα προσπαθεί να συμβιβαστεί με τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της. Έτσι, ακολουθώντας την τελευταία επιθυμία της και αναζητώντας ένα μυστηριώδες κλειδί, η θαρραλέα και πανέξυπνη νεαρή θα βρεθεί σε έναν παραμυθένιο κόσμο με τέσσερα βασίλεια, τον οποίο πρέπει να σώσει από την παντοδύναμη και κακόβουλη Κόκκινη Μητέρα. Έχοντας ελάχιστους φίλους ως βοήθεια στο πλευρό της, οι κίνδυνοι που θα αντιμετωπίσει στο ταξίδι της θα είναι αμέτρητοι και όχι πάντα οι πλέον φανεροί.

Παίζουν: Μακένζι Φόι, Κίρα Νάιτλι, Μόργκαν Φρίμαν, Έλεν Μίρεν.

*Alpha, Σάββατο 12/12, στις 22:15

«Η Χιονάτη και ο Κυνηγός» (2012) σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς

Φαντασίας – Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια, είναι η καρδιά της Χιονάτης, της κόρης του βασιλιά. Η Χιονάτη, όμως, καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος, το οποίο είναι γεμάτο δηλητηριώδη φυτά και επικίνδυνα ζώα. Τότε η Βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο, που λέγεται ότι μπήκε στο Σκοτεινό Δάσος και επιβίωσε, τον Έρικ, έναν θλιμμένο κυνηγό. Η εντολή της σατανικής Ραβένα είναι μία: να βρει τη νεαρή κοπέλα και να της τη φέρει. Εκείνος, έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, δέχεται. Όταν όμως βρίσκει τη λεία του, διστάζει. Θα σκοτώσει την όμορφη Χιονάτη; Ή θα την εκπαιδεύσει για να γίνει η καλύτερη πολεμίστρια, που έχει δει ποτέ το Βασίλειο; Και οι νάνοι πώς θα εμπλακούν στην ιστορία;

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Ίαν ΜακΣέιν, Σαρλίζ Θερόν, Κρίστεν Στιούαρτ, Σαμ Κλάφλιν, Μπομπ Χόσκινς.

*Star, Σάββατο 12/12, στις 22:50

«Χαβιάρι» (2019) σκηνοθεσία Elena Tikhonova

Κωμωδία – Μόνο ένας τρελός ολιγάρχης θα σκεφτόταν να χτίσει ένα φλωρεντίνικου τύπου παλάτι σε μία γέφυρα στην καρδιά της Βιέννης. Αλλά, η μεταφράστριά του, η Νάντια, μαζί με την κολλητή της και την μπέιμπισιτέρ της έχουν ένα εξίσου τρελό σχέδιο. Ποιος θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Margarita Breitkreiz, Darya Nosik, Sabrina Reiter.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 12/12, στις 23:00

«The Karate Kid III» (1989) σκηνοθεσία John G. Avildsen

Δράσης – Ο κακοποιός John Kreese επιχειρεί να εκδικηθεί τον Daniel και τον Miyagi, με τη βοήθεια ενός συμπολεμιστή του από τον πόλεμο του Βιετνάμ, ο οποίος είναι ο πλούσιος ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης διάθεσης τοξικών αποβλήτων.

Παίζουν: Ralph Macchio, Pat Morita, Robyn Lively, Thomas Ian Griffith.

*Μακεδονία TV, Σάββατο 12/12, στις 23:00

«Hitch: Ο Μέτρ του Ζευγαρώματος» (2005) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Κωμωδία – Ένας διάσημος σύμβουλος ερωτικά άτολμων αντρών αναλαμβάνει την καθοδήγηση ενός αδέξιου λογιστή, ο οποίος έχει ερωτευτεί μια κοσμική Νεοϋορκέζα, ενώ ο ίδιος τα βρίσκει σκούρα με μια δημοσιογράφο.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Εύα Μέντες, Κέβιν Τζέιμς.

*Ant1, Σάββατο 12/12, στις 23:30

«Ο Βυσσινόκηπος» (1999) σκηνοθεσία Μιχάλης Κακογιάννης

Δράμα – Μεταφορά στην οθόνη του ομώνυμου έργου του Άντον Τσέχοφ. Η ώριμη αριστοκράτισσα Μαντάμ Ρανέφσκαγια, επιστρέφοντας από το Παρίσι, διαπιστώνει πως έχει χάσει την ιδιοκτησία του πανέμορφου βυσσινόκηπού της. Εκείνη συνεχίζει να ζει στο παρελθόν, αρνούμενη ν αντιμετωπίσει τη πραγματικότητα, ενώ ο πρώην επιστάτης της – και νέος ιδιοκτήτης του βυσσινόκηπου – κόβει τα δέντρα, έχοντας τα δικά του σχέδια.

Παίζουν: Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Άλαν Μπέιτς, Κάτριν Κάρτλιτζ.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 12/12, στις 00:00

«Απειλή στο σπίτι» (2016) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τέναντ

Ψυχολογικό θρίλερ – Τι συμβαίνει όταν ο τρόμος εισβάλει σε ένα μέρος που αισθανόμαστε θαλπωρή, άνεση και ασφάλεια; Μια πλούσια γυναίκα και ο θετός της γιός γίνονται στόχος τριών κακοποιών στο απομακρυσμένο αρχοντικό τους. Η μόνη βοήθεια που έχουν είναι μια κλήση με έναν ειδικό των συστημάτων ασφαλείας. Καθώς οι εισβολείς γίνονται όλο και πιο εχθρικοί και επικίνδυνοι θα μπορέσει αυτός ο απρόσμενος σύμμαχος να τους οδηγήσει στην ασφάλεια; Ένα ψυχολογικό θρίλερ με πρωταγωνίστρια την Νατάσα Χένστριτζ.

Παίζουν: Τζέισον Πάτρικ, Σκοτ Άτκινς, Νατάσα Χένστριτζ, Ουίλιαμ Ντίκινσον.

*Mega , Σάββατο 12/12, στις 00:00

«The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 2» (2015) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Περιπέτεια – Η νεαρή Κάτνις αποτελεί πια το σύμβολο της εξέγερσης και προσπαθεί να επαναφέρει τον Πίτα στην κανονική του κατάσταση, να καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις νέες, δύσκολες μάχες που έρχονται στο δρόμο της. Ο κύριος στόχος της όμως παραμένει ο ίδιος: να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Σνόου και να επανέλθει η ειρήνη. Καθώς η ομάδα της συνεχώς μειώνεται, θα καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο; Θα πάρει εκδίκηση από τον Σνόου ή θα αλλάξει ο στόχος της; Θα είναι μαζί με τον  Πίτα ή με τον παλιό της φίλο Γκέιλ; Θάνατοι, βόμβες, τόξα, βέλη αλλά και ελπίδα και ένα ερωτικό τρίγωνο, τελικά τι θα συμβεί;

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Γούντι Χάρελσον.

*Alpha, Σάββατο 12/12, στις 00:30