9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή και τι καλύτερο από το να δώσεις ένα τέλος στην εβδομάδα στον καναπέ σου απολαμβάνοντας μια καλή ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«Οι Άγγελοι του Τσάρλι» (2000) σκηνοθεσία Τζόζεφ ΜακΓκίντι Νίκολ 

Περιπέτεια – Ο πάμπλουτος ‘Ερικ Νοξ απάγεται από τα γραφεία της Knox Technologies και η εταιρεία του κινδυνεύει να χάσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Εκτός, κι αν τον εντοπίσουν… εγκαίρως! Μια υπόθεση για τα κορίτσια του Τσάρλι, του μυστηριώδους αφεντικού τριών θηλυκών ντετέκτιβ, ο οποίος βρίσκει πάντοτε έξυπνους τρόπους για να αποφεύγει τις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις με τους πελάτες του. Οι “‘Αγγελοι” του είναι πανέτοιμοι να χρησιμοποιήσουν τα σωματικά τους… όπλα, μαζί με επικίνδυνη γοητεία, high-tech gadgets και μερικά χέρια ξύλο, προκειμένου να φέρουν την αποστολή τους εις πέρας.

Παίζουν: Ντρου Μπάριμορ, Κάμερον Ντιάζ, Λούσι Λιού, Μπιλ Μάρεϊ, Τιμ Κάρι, Ματ Λεμπλάν, Κέλι Λιντς.

*Mega, Κυριακή 13/12, στις 21:00

«Τα χελωνονιντζάκια» (2014) σκηνοθεσία Τζοναθαν Λίμπεσμαν

Περιπέτεια – Μια δυναμική ρεπόρτερ και τέσσερις μεταλλαγμένες χελώνες εξπέρ των πολεμικών τεχνών συμμαχούν για να σώσουν τη Νέα Υόρκη από έναν σατανικό επιχειρηματία κι έναν Ανατολίτη αρχι-γκάνγκστερ.

Παίζουν: Μέγκαν Φοξ, Γουίλιαμ Φίκτνερ, Γουίλ Άρνετ

*Open, Κυριακή 13/12, στις 21:00

«Ο τρελός τα χει 400» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης 

Κωμωδία – Ο Λάμπρος κερδίζει τον πρώτο λαχνό του εθνικού λαχείου, χάνει τα λογικά του και οι δικοί του τον κλείνουν σε τρελοκομείο, διαδίδοντας παντού ότι βρίσκεται για δουλειές στο Κονγκό. Όταν γίνεται καλά και επιστρέφει στο σπίτι του διαπιστώνει ότι η οικογένειά του έχει τρελαθεί πραγματικά. Αιτία είναι η πεθερά του, η οποία προσπαθεί να πείσει την κόρη της Σοφία να τον χωρίσει και παράλληλα βρήκε μνηστήρα στην εγγονή της Καίτη, τον ψευτοαριστοκράτη τεντιμπόη Τζίλι, αποφασισμένη να τη χωρίσει από τον Φώτη, έναν φτωχό νέο που την αγαπούσε ενώ θέλει να χρηματοδοτήσει και μια ταινία με πρωταγωνιστή τον ατάλαντο γιο της Χρήστο. Μόνο που ο Τζίλι, όσο και ο σκηνοθέτης της ταινίας Ρένος Μουσάκης, είναι δύο κοινοί απατεώνες, που έχουν βάλει στο μάτι τα λεφτά του Λάμπρου. Ο τελευταίος συνεχίζει να παριστάνει τον τρελό και με τη βοήθεια του Φώτη καταφέρνει να διώξει τους απατεώνες, να συνετίσει τους δικούς του και να επαναφέρει τη γαλήνη στο σπιτικό του…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Πάνου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αλέκος Τζανετάκος.

*Star, Κυριακή 13/12, στις 21:00

«Μαλλιά Κουβάρια» (2010) σκηνοθεσία Νέιθαν Γκρίνο, Μπάιρον Χάουαρντ

Animation – Ο Φλιν Ράιντερ, ο πιο ατίθασος αλλά και ο πιο γοητευτικός καταζητούμενος της χώρας, βρίσκει καταφύγιο σε έναν απομονωμένο πύργο μέσα στο δάσος. Ποτέ, ωστόσο, δεν θα μπορούσε να του περάσει απ το μυαλό, ότι μέσα εκεί μπορεί να βρίσκεται μια… «φυλακισμένη» πριγκίπισσα. Η Ραπουνζέλ, όμως δεν είναι μια πριγκίπισσα, όπως οι άλλες. Τα χρυσόξανθα μαλλιά της, που διαθέτουν μαγικές ιδιότητες, έχουν μήκος 21 μέτρα! Αλλά αυτό δεν είναι τίποτα, μπροστά στην ασυγκράτητη λαχτάρα της για περιπέτεια και για την ανακάλυψη του κόσμου που απλώνεται έξω από τον πύργο, μέσα στον οποίο την έκλεισε η πανούργα μητέρα Γκόθελ, αφότου την έκλεψε μωρό ακόμα από τους βασιλείς γονείς της. Ο Φλιν δεν έχει χρόνο για χάσιμο. Η Ραπουνζέλ δεν έχει υπομονή να παραμένει φυλακισμένη. Σύντομα, το απίθανο δίδυμο αποφασίζει να σπάσει τους φραγμούς και τα εμπόδια. Το ταξίδι προς το άγνωστο αρχίζει. Ο δρόμος για την ελευθερία όμως, επιφυλάσσει εκπλήξεις, απρόοπτα, ατυχίες.

Φωνές μεταγλώττισης: Ιωάννα Παππά, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Μανώλης Γιούργος, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Νίκος Ιωαννίδης, Ντίνος Σούτης, Βσίλης Αξιώτης, Κώστας Σεραφειμίδης, Νάσια Αχλαδιώτη, κ.α. (Φωνές αγγλόφωνης έκδοσης: Μάντυ Μουρ, Ζάκαρι Λέβι, Ντόνα Μέρφυ, Ρον Πέρλμαν).

*Alpha, Κυριακή 13/12, στις 21:00

«Τελευταία ‘Eξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (1994) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δράμα – Ο Άντι Ντιφρέν, ένας φιλήσυχος διευθυντής τράπεζας, συλλαμβάνεται για τους φόνους της άπιστης συζύγου του και του εραστή της. Αδυνατώντας να αποδείξει την αθωότητά του, καταδικάζεται σε ισόβια και μεταφέρεται στις φυλακές Σόσανκ. Εκεί, όμως, έχει ν ανταπεξέλθει απέναντι σε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις, αφού οι κρατούμενοι τον αντιμετωπίζουν με αντιπάθεια λόγω των λεπτών τρόπων του. Όμως, παρόλα αυτά, ο Άντι πρέπει να επιβιώσει. Σε πρώτη φάση, κερδίζει τη φιλία του Ρεντ, που είναι ο κρατούμενος που ελέγχει τα πάντα στη φυλακή. Μετά πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των δεσμοφυλάκων. Όμως, απώτερος στόχος του είναι η απόδραση… «Καταπιάσου με το να ζεις, ή καταπιάσου με το να πεθαίνεις».

Παίζουν: Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν, Τζέιμς Γουΐτμορ, Μπιλ Σάντλερ.

*Star, Κυριακή 13/12, στις 23:00

«Black Panther» (2018) σκηνοθεσία Ράιαν Κούγκλερ

Περιπέτεια φαντασίας – Ο νεαρός T’Challa αναγκάζεται να επιστρέψει στην πατρίδα του μετά το θάνατο του πατέρα του, βασιλιά της Wakanda, ώστε να τον διαδεχτεί στο θρόνο. Ως ανώτατος άρχων στο πιο αναπτυγμένο, εύπορο αλλά και απομονωμένο κράτος της αφρικανικής ηπείρου, ο T’Challa προσπαθεί να προφυλάξει το μυστικό της ευμάρειας του λαού του από τους εχθρούς. Όταν όμως ένας από αυτούς εμφανίζεται από το παρελθόν με τα πιο απρόβλεπτα μέσα, ο T Challa καλείται να τον αντιμετωπίσει πλέον ως Μαύρος Πάνθηρας. Η επικείμενη σύγκρουση ωστόσο θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο τη σχέση του T’Challa με το λαό του, αλλά και τη σταθερότητα σε ολόκληρο τον πλανήτη…

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόσμαν, Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Λουπίτα Νιόνγκο, Ντανάι Γκουρίρα, Μάρτιν Φρίμαν, Ντάνιελ Καλούουγια, Λετίσια Ράιτ, Γουίνστον Ντιούκ, Άντζελα Μπάσετ, Φόρεστ Γουίτακερ, Άντι Σέρκις.

*Alpha, Κυριακή 13/12, στις 23:00

«Τα τέλεια Χριστούγεννα» (2018) σκηνοθεσία David Jackson

Ρομαντική κομεντί – Αναζητώντας τα τέλεια Χριστούγεννα, η Ντάρσι (Κέιτλιν Τόμπσον) μεταφέρεται μαγικά στο χριστουγεννιάτικο χωριό της, όπου τα πάντα είναι τέλεια και κάθε μέρα είναι Χριστούγεννα. Είναι ό,τι ήθελε πάντα, αλλά η Ντάρσι γρήγορα ανακαλύπτει ότι η τελειότητα δεν είναι διασκεδαστική. Τώρα πρέπει ν αποφασίσει αν θέλει το τέλειο αγόρι Τομ (Ρόμπι Σίλβερμαν) ή τον όχι και τόσο τέλειο Μπράντον (Τζέιμς Χένρι-Τόμας) που ίσως είναι η αδερφή ψυχή της.

Παίζουν: Caitlin Thompson, James Henri-Thomas, Robbie Silverman.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 13/12, στις 23:00

«45 Τετραγωνικά» (2010) σκηνοθεσία Στράτος Τζίτζης

Δράμα – Η σχέση χρήματος – ελευθερίας μέσα από τα μάτια μιας 23χρονης είναι η θεματική της εξαιρετικά επίκαιρης, λόγω της οικονομικής κρίσης, ταινίας του Στράτου Τζίτζη. Στη σημερινή εποχή οικονομικής ανασφάλειας, όπου οι νέοι δεν τολμούν να αποχωριστούν το πατρικό τους, η Χριστίνα, που εργάζεται ως πωλήτρια στο Κολωνάκι, αποφασίζει να πιάσει σπίτι μόνη, για να βρει τον εαυτό της, μακριά από την υπερπροστατευτική φροντίδα της μητέρας της και τις παρέες της από το Λύκειο που πλέον της φαίνονται λίγες και χωρίς προοπτική. Υπερβαίνοντας τις οικονομικές δυνατότητες που της προσφέρει ο μισθός της πωλήτριας, νοικιάζει ένα διαμέρισμα 45 τετραγωνικών σε τιμή ευκαιρίας κάπου στην Αχαρνών, σε μια περιοχή απλησίαστη από Έλληνες, γεμάτη από ξένους. Νιώθοντας και εκείνη ξένη ανάμεσά τους, κάνει τα πρώτα βήματά της στην ελευθερία. Με το που μένει μόνη, αρχίζει να ξεδιπλώνεται ο κρυμμένος αληθινός της εαυτός και σταδιακά διαφοροποιείται από την παρέα της, ξεκόβει από μια αδιάφορη σχέση που είχε και ζητάει αύξηση στη δουλειά της, αν και χωρίς αποτέλεσμα. Στο σπίτι ανακαλύπτει κάτι ξεχασμένες κούτες, από τον προηγούμενο ενοικιαστή. Μαθαίνει ότι ανήκουν σ έναν μυστηριώδη νέο, τον Φώτη που πήγε υποτίθεται στα νησιά να δουλέψει για να χρηματοδοτήσει τις καλλιτεχνικές του σπουδές.

Παίζουν: Ράνια Οικονομίδου, Έφη Λογγίνου, Αντίνοος Αλμπάνης.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 13/12, στις 00:00

«Οι Γυναίκες του Στέπφορντ» (2004) σκηνοθεσία Φρανκ Οζ

Φαντασίας – Από τότε που η Τζοάνα, διοικητικό στέλεχος της τηλεόρασης από τη Νέα Υόρκη, μετακόμισε με τον άντρα και τα παιδιά της στην καλή κοινωνία του Στεπφορντ, άρχισε αμέσως να συνειδητοποιεί ότι είναι κάτι παραπάνω από το τέλειο μέρος για να ζεις. Ποιο είναι όμως το μυστικό των ανθρώπων της πόλης, που κάνει όλες τις γυναίκες να είναι τέλειες και οι άντρες κάτι παραπάνω από ευτυχισμένοι;

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν, Μπέτι Μίντλερ, , Μάθιου Μπρόντερικ, Γκλεν Κλόουζ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*ΣΚΑΪ, Κυριακή 13/12, στις 00:30