Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης: Όλα όσα κάνεις εν μέσω κορωνοϊού, είναι αγάπη!

Τι νόμιζες, θα σταματούσαμε να εκδηλώνουμε τα συναισθήματά μας λόγω καραντίνας;

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Δεκέμβρη. Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι να παραμερίσουμε όλα τα αρνητικά συναισθήματα, σκέψεις και λόγια που ειπώθηκαν. Να σκεφτόμαστε μόνο θετικά και τους λόγους που αγαπούμε τους ανθρώπους μας.

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως η αγάπη είναι ένα απλό συναίσθημα. Είναι κάτι που νιώθουν οι ερωτευμένοι, οι γονείς προς τα παιδιά τους, οι φίλοι αλλά τι είναι τελικά αγάπη; Η αγάπη είναι ενέργεια. Και μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί είναι ενέργεια αν σκεφτεί τον κόσμο χωρίς αυτή. Η έλλειψη της δημιουργεί μιζέρια, δυστυχία, ασχήμια. Αντιθέτως, όποιος αγαπά νιώθει ευτυχία, ομορφιά, πλούτο.

Όσο περισσότερη αγάπη δίνετε τόσο περισσότερη θα πάρετε πίσω.

Υπό κανονικές συνθήκες αρκούσε ένα βλέμμα στο σχόλασμα, εκεί που χτυπούσε το κουδούνι, όλοι έτρεχαν σαν τρελοί στο προαύλιο και εσύ έψαχνες με τα μάτια σου το αγόρι της πρώτης σειράς. Ένα σκίρτημα τη στιγμή που σου μιλούσε και ένα τρέμουλο στη φωνή σου όταν του έλεγες καλημέρα, το πρώτο σας φιλί δε, μέσα στο άγχος και μετά μικρά συμβολικά δώρα, χέρια κρατημένα καθ’ όλη τη διάρκεια των σχολικών ωρών, ραβασάκια με στιχάκια και δώρο λουλούδια που ακόμη κι αν μαράθηκαν εσύ τα κρατάς για να θυμάσαι τη γλυκιά αυτή κίνησή του. Αυτά ίσως να είναι αγάπη, το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι είχες τον τρόπο να δείξεις τα συναισθήματά σου, είχε και εκείνος τον τρόπο του να σε κερδίσει.

Εν μέσω καραντίνας πολλές είναι οι καθημερινές συνήθειες που πια έχουν περιπέσει κάπου έξω, σε κάποιο πεζοδρόμιο πριν την είσοδο του σχολείου, στο σημείο ακριβώς που καθόταν το αγόρι που είχες βάλει στο μάτι με την παρέα του. Κι όμως! Μπορεί η καραντίνα να μας στερεί τις μετακινήσεις μετά τις εννέα το βράδυ, μπορεί να μας περιορίζει όσον αφορά τις συναθροίσεις και τις παρέες, αλλά δεν μπορεί με τίποτα να μας στερήσει την αγάπη γιατί σε τελική ανάλυση, αγάπη είναι ό,τι έχεις μέσα σου και πάντα θα υπάρχει τρόπος να τη δώσεις απλόχερα.

Αγάπη είναι… εκείνο το συναίσθημα του κόμπου στο στομάχι σου κάθε φορά που κάνετε ομαδική video κλήση με την παρέα και βλέπεις και το όνομά του.

Αγάπη είναι… να ξεχνάς την παράδοση του μαθήματος- και ας έχετε χημεία που δεν καταλαβαίνεις κανέναν από τους ορισμούς- και να ψάχνεις το όνομά του στη πλατφόρμα weBex.

Μπορεί την αγάπη σου, προ Covid-19, να την έδειχνες με μια σφιχτή αγκαλιά, μπορείς ακόμη όμως να στείλεις με ένα μήνυμα απεριόριστη αγάπη. Μπορεί σε ένα φιλί να διοχέτευες όλα εκείνα τα συναισθήματά σου ακόμη όμως και εκείνο το emoji, που τόσο του αρέσει με τις καρδούλες στα μάτια, κρύβει απεριόριστη αγάπη!

Θυμάσαι που έστελνες μηνύματα στην κολλητή για να μάθεις πού είναι και έτρεχες αμέσως σε εκείνο το παρκάκι δίπλα από το σπίτι σου για να τον βρεις; Αυτό ήταν αγάπη ξέρεις όμως τι σημαίνει αγάπη εν μέσω lockdown; Να στέλενεις μήνυμα στο 13033 για μετακίνηση 6, για τον ίδιο προορισμό, για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Το συμπέρασμα όλων αυτών είναι σίγουρα ένα! Η αγάπη, αγάπη μου δεν κρύβεται! Θα έρθει πάλι ο καιρός που θα δώσεις την πιο δυνατή σου αγκαλιά και τότε σε διαβεβαιώ θα γεμίσεις με αγάπη ωστόσο ακόμη και με καραντίνα, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς πάντα θα βρίσκουμε τον τρόπο να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε.

queen