4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα με μια καλή ταινία στον καναπέ σου. Σου έχουμε τέσσερις επιλογές:

«Με το Κεφάλι Ψηλά» (2004) σκηνοθεσία Kevin Bray

Δράσης – Μετά από οχτώ χρόνια στην υπηρεσία των Ειδικών Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο λοχίας Κρις Βον επιστρέφει στη πόλη από την οποία κατάγεται για να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Τον περιμένει όμως μια έκπληξη: η πόλη στην οποία μεγάλωσε έχει μετατραπεί σε άνδρο του εγκλήματος, με τη βία να παραμονεύει σε κάθε στενό. Με τη βοήθεια ενός παιδικού του φίλου, ο Κρις θα γίνει ο σερίφης της πόλης και θα κάνει τα πάντα για να επαναφέρει την πόλη σε τάξη, ακόμα και αν οι πράξεις του θέτουν σε κίνδυνο την οικογένειά του και απειλούν την ίδια του τη ζωή…

Παίζουν: Dwayne Johnson, Johnny Knoxville, Ashley Scott, Ryan Robbins, Kristen Wilson.

*Open, Δευτέρα 14/12, στις 22:00

«Pride» (2014) σκηνοθεσία Μάθιου Γουόρχας

Δραματική κοινωνικοπολιτική κομεντί – Το 1984 ξέσπασε στη Νότια Ουαλία η απεργία των ανθρακωρύχων ενάντια στα σκληρά μέτρα που είχε λάβει εναντίον τους η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ. Μια ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών, που απαρτίζεται από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες, προσπάθησε τότε να συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξει τους ανθρακωρύχους και τις οικογένειές τους. Στο πνεύμα του «Μπίλι Έλιοτ» και του «Άντρες έτοιμοι για όλα», το «Pride» δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανένα θεατή. Η πιο δυναμικά πολιτικοποιημένη ταινία των τελευταίων χρόνων, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, το «Pride» υμνεί το θάρρος και την αξιοπρέπεια που θα ενώσει δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους αλλά με κοινούς σκοπούς: τη δύναμη της αγάπης και την ανάγκη για αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.

Παίζουν: Μπιλ Νάι, Ιμέλντα Στόντον, Άντριου Σκοτ, Ντόμινικ Γουέστ, Πάντι Κονσιντάιν, Μπεν Σνέτσερ, Τζορτζ ΜακΚέι, Τζόζεφ Γκίλγκαν, Μάθιου Φλιν, Φέι Μάρσεϊ, Μόνικα Ντόλαν, Φρέντι Φοξ, Κρις Όβερτον.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 14/12, στις 22:00

«Καταδίωξη σε Δυο Ηπείρους» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς ΜακΤιγκ 

Δράσης – Μία  ανώτερη υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών, που αποσπάστηκε πρόσφατα στην αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο, είναι επιφορτισμένη να φέρει εις πέρας μια δύσκολη αποστολή, να εμποδίσει τρομοκράτες να φτάσουν στις Η.Π.Α. Όπως είναι αναμενόμενο, βρίσκεται στο στόχαστρο του θανάτου και ξαφνικά παγιδευμένη για εγκλήματα, που δεν έχει κάνει. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται κυνηγημένη και προσπαθεί ταυτόχρονα να επιβιώσει, να αποκαταστήσει το όνομά της και να σταματήσει μια μεγάλη τρομοκρατική επίθεση που θα λάβει χώρα την Παραμονή Πρωτοχρονιάς στην Times Square.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Μίλα Γιόβοβιτς, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Έμα Τόμσον, Άντζελα Μπάσετ.

*Alpha, Δευτέρα 14/12, στις 23:00

«Αγριότητα» (2012) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Θρίλερ – Ο Μπεν και ο Τσον, είναι επιστήθιοι φίλοι, ασχολούνται με την καλλιέργεια μαριχουάνας στη Νότια Καλιφόρνια και μοιράζονται την ίδια γυναίκα, την Οφήλια. Η ζωή τους μοιάζει ειδυλλιακή  μέχρι τη στιγμή, που ένα μεξικάνικο ισχυρό καρτέλ ναρκωτικών θέλει να συνεργαστεί μαζί τους. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα είχαν υπολογίσει καθώς οι τρεις φίλοι αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις τους. Για να εκβιάσουν τον Μπεν και τον Τσον, τα μέλη του καρτέλ απαγάγουν την Οφηλία.  Οι δύο φίλοι και συνεργάτες στο έγκλημα και τον έρωτα, οργανώνουν ένα σχέδιο για να τη σώσουν και να εκδικηθούν…

Παίζουν: Τέιλορ Κιτς, Μπλέικ Λάιβλι, Τζον Τραβόλτα, Εμίλ Χιρς.

*Star, Δευτέρα 14/12, στις 00:15