6 στους 10 νοσηλευτές δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο – Στο 50% οι γιατροί

Το ethnos αποκαλύπτει τι δείχνουν τα στοιχεία σε Αθήνα – Πειραιά – Θεσσαλονίκη για τους υγειονομικούς που θέλουν να εμβολιασθούν – Ολοκληρώνεται σήμερα η συγκέντρωση και ανάλυση των δηλώσεων που έχουν κάνει οι υγειονομικοί

Τις πρώτες δόσεις των εμβολίων που θα φθάσουν στη χώρα μας και αγγίζουν τις 300.000 θα κάνουν οι υγειονομικοί που είναι σε προτεραιότητα και έχουν εκδηλώσει ήδη την πρόθεσή τους. Τα σχετικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως το απόγευμα σήμερα στην πρεμιέρα της ενημέρωσης από τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας αρμόδιο για την ΠΦΥ Μάριο Θεμιστοκλέους και την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως αναφέρει το ethnos το ποσοστό των υγειονομικών που θέλει να κάνει το εμβόλιο διαφοροποιείται με βάση την ειδικότητα.

Επιφυλακτικοί οι νοσηλευτές

Κατά μέσο όρο στα νοσοκομεία όλης της χώρας το ποσοστό των γιατρών κινείται κοντά στο 50% ενώ χαμηλότερο είναι αυτό των νοσηλευτών και κινείται στο 35 με 40%, σύμφωνα με έγκυρες πηγές. Πολύ χαμηλότερο είναι το ποσοστό όσων θέλουν να εμβολιασθούν κα ανήκουν σε άλλες ειδικότητες εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι περίπου 6 στους 10 νοσηλευτές είναι άκρως επιφυλακτικοί και δηλώνουν αρνητικοί στο να κάνουν το εμβόλιο. Γεγονός που προβληματίζει το υπουργείο Υγείας σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Έθνος